PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   T-com samoinstalacijski paket (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=119083)

munst0r 10.09.2008. 17:10

T-com samoinstalacijski paket

Da li mi netko, tko je nedavno uvodio MaxADSL moze reci sadrzaj samoinstalacijskog paketa? Naime, prema podacima na njihovoj stranici (http://www.t-com.hr/privatni/interne...nstalacija.asp) u tom paketu se nalazi i modem. No, dok sam otisao u T-com, lik mi kaze da tu nema modema i da moram platiti jos 800kn za modem (jer ne zelim ugovor na 24 mjeseca).

Uglavnom, nekako se nadam da lik nije najbolje informiran i da mogu uvesti MaxADSL za 200kn... :)

DjedMraz 10.09.2008. 17:21

Ja sam potpisao ugovor na 2 god i došlo mi sve..... valjda nedaju bez ugovora

thopok 10.09.2008. 17:27

0,50 kn | uz ugovor na 24 mjeseca jednokratno

danij3l 10.09.2008. 19:20

da i kakve veze imaju vashi odgovori s time sto je munst0r pitao?

neznam da li dodje modem u samoinstalacijskom paketu (vjerojatno kako i sam kazehs ne), ali ti se definitivno ne isplati davati 800 kn za to njihovo sranje.

imash modema tu kupiti po trznici. (prodam ti i ja ako zelish Siemens SE555 wireles router :D )

Valg 10.09.2008. 19:38

Dobiješ džabe ruter, tj pogledaj, piše za 1KN... Ccc...

Facelessone 10.09.2008. 19:44

dobiješ za kunu ako potpišeš ugovor na 12/24 mjeseca inaće moraš platiti router.

Nikky 10.09.2008. 19:53

Pitanje je postavljeno pomalo nespretno zato i ovakvi odgovori.
Paket i cijena ovisi o tome kakvu obavezu želiš / hoćeš / moraš preuzeti:
- 1 Kn + ugovorna obaveza (drugim rjećima - obavezan si biti korisnikom) xy mjeseci + uređaj (ovisno o odabranom "tipu" (žični ili bežični)
- bez ugovorne obaveze + uređaj (ovisno o odabranom "tipu" (žični ili bežični) = jednokratna naplata izabranog uređaja

majk 10.09.2008. 20:47

Dobro, a da li netko moze potvrditi da li je za obicni (zicani) modem ugovorna obveza 12 ili 24 mjeseca?
To nigdje ne pise na ovoj stranici:
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/cjenici/int_adsl.asp

Druga mogucnost:
Recimo teoretski da ja imam ovaj D-linkov modem i splitter (pali s neba), da li uopce trebam samoinstalirajuci paket? Hocu samo da "upale" ADSL u centrali za tu liniju a ja sve ostalo namjestim sam. Bez uredjaja, bez ugovora na 12/24 mjeseca...

Valg 10.09.2008. 20:49

Pitao ja,ali nisu htjeli... Baš hoće ugovor... Kapitalizam, što drugo...

majk 10.09.2008. 20:55

To sam i pretpostavljao.

Ali jos uvijek trazimo odgovor na prvi post u ovom threadu...

Ako je tocno ono sta pise na toj stranici onda bi "samoinstalirajuci paket bez ugovorne obveze" trebao biti 200kn. Samo se WLAN uredjaji placaju posebno...

EDIT: ovo postaje sve zabavnije sudeci prema obrascu za prijavu "zahtjev_ADSL_usluga_ADSL_WLAN_term_opr.pdf" uopce nije moguce odabrati modem a da nije WLAN! Naravno, uz to ide ugovorna obveza ili 800kn!
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...snik/internet/

Munjara 10.09.2008. 21:56

Kada sam uzimao maxtv na probni rok, a imao sam siemensa 515 koji ne podrzava iptv, naknadno (prije nego mi je samoinstalacijski paket stigao) sam ih nazvao i rekli su mi da oni imaju uvid koji se uredjaj koristi i ako ne podrzava iptv uz paket dolazi i pripadajući iptv adsl modem.

munst0r 10.09.2008. 22:47

Na zalost, cini mi se da stvarno nema nikakvog modema/rutera u samoinstalacijskom paketu... :(
Takodjer, kaze stricek da mi moramo uzet njihov ruter (sto mi nema bas previse smisla). Doduse, nema mi smisla ni da naplacuju 200kn za splitter i par kablova. Al eto...

To znaci da najjeftinija opcija (bez ugovora na 24 mjeseca) iznosi 1000kn (200kn za samoinstalacijski paket i 800kn za ruter), a to mi je malo previse...

Nego, mozda netko ima neku dobru ideju... Treba mi nekakav ADSL. Flat. Po mogucnosti bez ugovora. Ili maksimalno na 12 mjeseci.
Prvo sam pokusao s Iskon.Duom, ali sam nakon 2 tjedna dobio odgovor da nam T-com ne da paricu na centrali. Dakle, otpada i Amis jer bi vjerojatno i njima T-com odbio zahtjev. Metronet kaze da trenutno nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje ADSLa na ovoj adresi, a T-com mi za uvodjenje MaxADSLa uzme 1000kn.

Trenutno mi se kao najbolja opcija cini Iskonov HR.Duo. Dakle, prvo bih uzeo od T-coma telefonsku liniju (1kn na akciji, 12 mjeseci ugovor), a zatim na nju prikeljio HR.Duo (450kn bez ugovora). No, tada mjesecna pretplata ispada 231kn (73kn za T-com liniju i 158kn za HR.Duo 2mbit flat). A to je dosta skupo za tu brzinu. Pa, ako netko ima ideju, svi prijedlozi su dobrodosli... :)

walbandon 10.09.2008. 23:03

iskon hr duo, sta ne placas i brzinu tkomu?tj, moras prvo imati dsl od tkoma?

pipe 10.09.2008. 23:07

Zasto ne kupis neki router na trznici za 100-200 kn iptv ili ga flashas s iptv FW-om?

sasuke_the_king 10.09.2008. 23:08

a da se kačiš na nekog susjeda koji ti je u dometu wirelessa? dobro ovo je sad bila sprdnja, ali ako novu liniju platiš 1 kn uz ugovor na 12 mjeseci, šta ne uzmeš i adsl na 12 mjeseci za 1 kn? osim ako su krenuli zajebavat nove korisnike pa su ukinuli 12 mjesečni ugovor (očito ljudi brzo bježe na alternativne operatere pa ih ovako žele vezati što duže).
i zaista razmotri mogućnost bežičnog povezivanja, tako sam umrežio rođake, uzeo sam adsl, kupio wifi antene i routere, i napravio link koji i dan danas radi bez ikakvoga održavanja već preko 3 mjeseca, i dijele se troškovi.

munst0r 10.09.2008. 23:10

@wilbandon
Ne. Potrebno je imati samo telefonsku liniju od T-coma. Ostalo je Iskonovo.

@pipe
Zato sto me lik u T-comu uvjerava da moram kupiti njihov ruter. Da on, dok mi radi ugovor, niti nema opciju "bez modema"...

@sasuke
Upravo sada "posudjujem" ADSL nekog susjeda s nezasticenim wlanom... :)
No, ne vidim to kao neko trajno rjesenje. A nemam nekog poznatog susjeda s postojecim ADSLom s kojime bih se mogao nesto dogovoriti. Ipak sam tek 4 dana u ovom stanu...

Foxman 10.09.2008. 23:19

http://www.t-com.hr/privatni/interne...nstalacija.asp

Citiraj:

Samoinstalacijski paket sadrži:

Modem, ADSL djelitelj (splitter), AC strujni adapter (napajanje), USB kabel, LAN (Ethernet) kabel – RJ-45, dva telefonska kabela RJ-11, vodič za spajanje ADSL opreme MAX WLAN opreme.
E sad ubi me ako ti mogu ovo potvrditi, prije su imali drugacije cjenike ADSL-a bez opreme koja je sa ugovorom 1kn a bez je bila oko 500kn a sad tko zna...

najbolje ti je da kreneš ispunjavati prijavu pa ćeš vidjeti što ti se nudi i po kojim cijenama, samo na četvrtom koraku nemoj kliknuti da potvrđuješ ukoliko te ne zadovoljava ponuđeno i to je to...

modem kupis prek oglanika ili trznice ovdje za nekih 100/150kn

sasuke_the_king 10.09.2008. 23:22

šta si student?
inače čak i da uzmeš novu liniju oni to extra naplaćuju (koliko je meni poznato, 1 kn je samo da dobiješ signal u žici koju već imaš, stezanje novog kabela od škatule na fasadi do tebe se nekako idimidođimi obračunava, barem je to bio slučaj kad smo mi pred 6 godina uzimali telefon, bila je neka akcija da telefon košta 40 kn, a isdn 80 kn uz neki ugovor, ali samo za postojeću žicu, htjeli smo 2 linije ali kaže tip da se tada extra naplaćuje to kabliranje po fasadi od ormarića do ulaza u stan, pa smo uzeli isdn).
vidi dal možeš uzet ugovor na 12 mjeseci za adsl, i vidi ima li optima wimax u tvom gradu, možda je i to rješenje, jbg na 24 mjeseca, ali barem si mobilan, taj njihov router sa antenom nije velik, ako se odseliš samo uzmeš sa sobom.

MadBoY 11.09.2008. 18:48

T-Com vise nedaje ugovore na 12 mjeseci, samo 24. Isto tako vise u ponudi nemaju modeme koji nisu WLAN.
Ako hoces uvesti ADSL bez ugovorne obveze to ti dodje 1000kn, a ako nemas telefon onda ti to dodje 1610kn.
Ili 2kn sa ugovorm na 24mj.

majk 11.09.2008. 19:13

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1135046)
Ako hoces uvesti ADSL bez ugovorne obveze to ti dodje 1000kn

E ovo je stvarno podlo! Treba ih bojkotirati i opstruirati... svi vi koji imate flat skidajte do besvjesti pa brisite. Nek' im ide promet, nek' modemi gore :D

pipe 11.09.2008. 19:55

Citiraj:

Autor majk (Post 1135072)
svi vi koji imate flat skidajte do besvjesti pa brisite. Nek' im ide promet, nek' modemi gore :D

Ma boli ih k kad uredno placamo.

croclocker 13.09.2008. 20:53

sad sam ih bas zvao u vezi samoinstalacijskog ugovora
i mora se uzeti modem od njih
tako da ne gine 1000 kuna

bego2 13.09.2008. 21:24

da. ako nećeš ugovor plaćaš modem...samoistalacijski paket se sastoji od modema, ostalih pi*darija, te cd-a za instalacijskim paketom...dolaze ti fino upute i tako, dosta toga ali ako si uzeo na ugovor od 24mj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:55.