![]() |
Dual boot ili downgrade
Kupio sam laptop s vista business. Da li je bolje napraviti dual boot sa xp-om ili format disk i samo xp? Hard disk je 120 GB. Ako bi išao dual boot koliki prostor za xp a koliki za vistu?
|
Preporuka mani se viste i idi na xp.
|
ako možeš samo XP
samo ćeš možda trebati sata drivere tj XP sa sata driverima za vistu treba bar 10GB particija, za xp s programima je dosta 5GB |
Za XP napravi particiju od 10gb jer s vremenom narastu :D evo kod mene su na 7gb.
|
Citiraj:
|
ako oćeš preko viste radit dual boot sa xp-om, ima dosta zafrkancije (neš sa bootanjem treba se zafrkavat)
ako već oćeš dual, prvo stavi xp (tak mi je bar kolega reko) ja sam isto dobio s preinstalled vistom, al sam je ostavio, da malo vidim šta ima :D a ima i one power saving feature (za koje nisam siguran da xp posjeduje, nek me neko ispravi) pozz |
|
Citiraj:
Da li za downgrade treba originalni cd s win xp ili može biti i piratski? To pitam zato jer su u Microsoftu rekli da mora biti originalni, ali da licenca nije bitna, jer oni daju novu šifru za registraciju. Kažu da se s piratskim cd ne može registrirati bez obzira na originalnu šifru. Negdje sam našao da cd s xp za instalaciju može biti i piratski i da se opet može registrirati (naravno s šifrom koju dobije u Microsoftu dok im dam šifru viste). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:04. |