![]() |
Oc
Do koliko predviđate da se može dignuti proc iz mog siga?
|
2Ghz
|
Ako ga uspijes dignut na 2.0 budi sretan jer sam ja svog uspi dignut max 1.95,tako da ti od toga nema nista,da je northwood...e to bi bila druga prica.
|
A da probaš???
|
Znam da je proc sranje,možda nabavim drugi.
Probal sam podizat FSB u BIOSU no tamo ima samo 101,105,110,115 MHZ i zatim 120,145 itd. Sad neznam koliko su ti brojevi točni no tu su otprilike. Kad ga stavm na 155MHz Windowsi se nećeju dizati. Kao množitelj u BIOSU stoji da je X10. |
Probavaj fsb po fsb. Najvjerojatnije ti je omjer memorije sa procesorom 1:1, pa te i to koći. Pošto imaš staru ploču taj omjer možda niti ne možeš mijenjati.
Diži FSB po malo do kuda ide i to bi ti bilo to. Ako dođeš od nekog FSBa da ti je nestabilan povećaj malo voltažu CPUa. |
U BIOSU stavi postavke na Expert :)
|
Voltažu nemogu dizat
|
Onda možeš zaboraviti na neki ozbiljniji OC
|
Najviše kaj sam ga uspio dignut je 1.7Mhz
|
Možda imaš kakav jumper na matičnoj (za otključavanje napona) .. to ti je FIC-ova matična, a znam da su te jako čudne
|
Mjenjaj proc :)
|
Ako uleti neki jeftinjak izad 2Mhz i Northwood jezgra
|
Ja bi možda svoga prodava.
2260-difolt na 1.45V(ploča malo undervolta) Plafon mu je na oko 2890(171fsb) na 1.675V(1.65 u stvarnosti) Bili ti odgovara? |
Citiraj:
|
To je nova revizija prescota valjda , vide ovi iz intela da im nejede klokanje pa sad tjeraju IPC ali proc radi na 2Mhz :D :D :D
|
Što mislite o ovim procesorima:
• Brzina procesora: 2.8 GHz
• Brzina sistemske sabirnice (FSB): 533 MHz • Velićina L2 cache: 512 K • Tehnilogija izrade: 0.13µ (microna) • Intel® NetBurst™ Mikroarhitektura: - Hyper-pipelined tehnologija - Rapid execution engine - Execution trace cache - Advanced transfer cache - Advanced dynamic execution - Enhanced floating point/multimedia - Streaming SIMD extentions 2 ______________________________ • Brzina procesora: 2.8 GHz Prescot • Brzina sistemske sabirnice (FSB): 533 MHz • Cache: 1 MB full Speed L2 Advanced Transfer Cache on 90 nm • Tehnilogija izrade: 90 nm (0.09µm) • Intel® NetBurst™ Mikroarhitektura: - Hyper-pipelined tehnologija - Rapid execution engine - Execution trace cache - Advanced transfer cache - Advanced dynamic execution - Enhanced floating point/multimedia - Streaming SIMD extentions 2 |
Ne isplate se jer nisu 800FSB procesori.
Meni drugi tjedan dolati 2.8 Prescott na 800FSB, pa čemo vidjet dokle ga mogu potjerat. Kažu da sa vodenim ide do 4Ghz (ne MHz :D) |
Matična ti vjerojatno nebi podržavala Preskota
|
Lorde,bili onda prodava 2.4C kad dođe preskot?Ako bi,javi se:beer:
|
Već sam našao kupca, zato i kupujem preshota :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:04. |