![]() |
QuickTime HD trailer trza
Što treba napraviti da se iskoristi hardware-ska akceleracija kod .mov video fileova? Skinuo sam neke QuickTime HD trailere i trzaju u QuickTime-iu i MPC, u PowerDVD-u je OK, ali CPU je uvijek između 90 i 100%.
|
A mozda kupiti jaci komp :))
|
Citiraj:
|
Mislim da bas i nema HW ubrzanja za .mov filmove. Imam isto par 720p trailera u .mov formatu i ne trzaju mi kad koristim MPC, a kad koristim onaj QuickTime Player onda trza.
Moguce da si malo codec zeznuo. |
Citiraj:
P.S. radi se o 1080 trailerima |
Jel imaš CoreAVC codece. Ja u GOM playeru kad stavim da koristi svoje codece trza, također trza u VLC playeru i MPC. Kad stavim u GOM-u da koristi CoreAVC onda netrza
|
Imam PowerDVD, znači codec od Cyberlinka.
|
Ako nista drugo, probaj clocknuti malo tog Smithy-a, jest da se grije ko svinja i trosi ko dzubre, ali nije da ne ide :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ne probah to nikada, ali kako si ovo napisao skinuo sam jedan HD trailer (novi Bond u 1080p) i probao na svoja dva PC. Na "radnom" koji je XP SP3 ništa od akceleracije s VMR9 no na HTPC koji je pod Vistom 32 i EVR custom DXVA radi bez problema. U oba slučaja player je MPC HC neki od novijih buildova (>700) te je directx9 na zadnjem runtimeu (uvjet za novije MPC HC) 780G - znači Radeon 3200 u oba slučaja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:00. |