![]() |
3 i 2-pinski Power LED
Kuciste mi ima 3-pinski konektor za Power LED, i prosla maticna mi je isto tako imala, ali sadasnja ploca ima smao 2 pina za spojit Power LED, i ja sam kombinirao, ali nisma uspio nikako natjerati LED-icu da zasvijetli. Zna li netko kako rijesiti ovaj problem? Nije da je nesto jako vazno, ali prvo, ne volim nista kada je nepotpuno, a drugo, komp mi je dosta tih, i ono, kako ga znam ostaviti upaljenog po cijele dane, ako mi netko uleti u sobu, da odmah vidi da radi i ne prcka, ili da moze prckati ako sam nekom dao dopustenje, te da nejde stiskat power tipku.... Ugl, jel rijesivo to?
|
ja sam imao isti problem sa starom maticnom, nades 2-pinski konektor sa nekog starog kucista, odsjeces zice i samo ih uguras u 3-pinski od kucista i to je to :)
samo pazi na + i - ili jednostavno prerezes tvoj 3-pinski, onaj srednji dio izbacis van |
Ali kako ako srednju žicu prerežem, kako ću onda moći spojiti i plus i minus? Ne znam točno što je sredina, ali pretpostavljam da su onda krajnja dva pina + i -, dakle oba moram "upiknuti", a to nije izvedivo fizicki na dva pina - mogu ili "lijevi" i srednji, ili "desni" i srednji
|
Po bojama znaš žice, ako se ne varam:
- 3 pin: Crna - 0V (masa) Crvena 12V Tako da ne možeš fulati + i -... |
Pogledaj gdje ti je + pin na ploči (obično je označeno na PCB-u, ili zadebljanjem ili baš piše +) pa onda na tom konektoru od kućišta izvadi pin i prebaci ga u drugu rupu da odgovara onome na matičnoj. Pazi samo na polaritet, zelena žica ti je +, a bijela - pol. Sve skupa imaš 2 min posla.
|
ajde budem sutra pogledao, sad mi se neda, idem spavati:D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:14. |