![]() |
Krepao pixel nakon godinu dana - sto sad?
Naslov sve govori, a rijec je o ovom monitoru:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22188 Monutor me sjajno sluzio godinu dana, i nisam imao ama bas nikakvu zamjekru na njega, i evo sad, nepunih godinu dana kasnije mi puko pixel, i to skoro pa na sredini ekrana. Na svijetlim pozadinama se jedva kuzi, ai na tamnijim bode u oci. Ne znam jel to ima ikakve veze, iako mi nema smisla, no krepao je nakon sto sam promjenio maticnu. Ali u svakom slucaju, nevjerojatno je irtantno, i zanima me mogu li ja sto napraviti po tom pitanju, mogu li reklamirati? Znam da postoji kod nekih monitora (ili ekrana na drugim uredjajima, tipa Sony-ev PSP) "dozvoljen" broj mrtvih piksela, tj za koje proizvodjac ne priznaje jamstvo, ali vrijedi li to za sve? Jer ja imam jos vise od 2 godine garancije. I kako je moguce da to krepa nakon tolko vremena, jel postoje neki vanjski utjecaji...?:hitthewal: |
samo kod skupljih monitora nekih marki ( i to ne svih ) postoji garancija na 0 mrtvih pixela, tako da ti ne vrijedi garancija na to... probaj kvrcnit prstom ekran na tom mjestu, zna nekada pomoci...
|
Citiraj:
Hvala majstore:care::chears: |
I ja sam išamaral jedan neodlučni pixel i fakat pali metoda, fala Paxton :chears:
|
LooooooooooooooL :roller
Ne mogu vjerovat da šamaranje ekrana uklanja mrtvi pixel :care: :roller: |
Citiraj:
lagano sam ga samo kucnul gdje je bad pixel i stvar riješena....Kako sve odma doslovno shvaćate... |
Doh :stoopid:
Pa nisam ni shvačao to kao šamaranje al dobro :kafa: I ja sam kao i to, samo to tak rekao Možda da ga malo poštelaš sa čekičem i dlijetom da ne pomisli vratit se :D |
Citiraj:
Jedina prednost CRTa u odnosu na LCD je bila po meni da si mogao klati insekte koji su lijetali po ekranu, sad ih moram tjerati kursorom ili krpom a da ne okrznem ekran :D |
Naspricas Raidom monitor, usput ga ocistis i imas raid polje gratis :D
|
Citiraj:
Srecom na mom i nakon 4 godine jos uvijek nema mrtvaca ... |
Akoti pixel ode obojaš monitor na tom mjestu markerom =]
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40. |