![]() |
Optima Huawei Smartax 880 + Canyon router NE RADi
Molim vas kako spojiti (sa kojim kablom crossover ili patch) spomenuti ADSL modem/router sa Canyon routerom? Naime nikako ne mogu pristupiti opcijama Canyona putem default IP 192.168.2.1. iako sam Smartax stavio u bridge mod rada i isključio DHCP. U čemu griješim.
Thanks! Goran |
Citiraj:
A Canyon routeru(trenutno 192.168.2.1) je potrebno promjenit IP. Da bi se to moglo potrebno je (prvo) promijenit TCP/IP postavke mrežne kartice(za detalje potrebno navest koji se OS koristi). |
Win XP, SP 2. Hvala na odgovoru!
Usput, koji kabel upotrijebiti od Smartaxa u Bridge modu do Canyon router-a? Cross ili patch? Goran |
Citiraj:
Tada bi trebalo biti moguće pristupiti Canyon routeru i u njegovim postavkama promijeniti njegov IP u npr. 192.168.1.2. Nakon toga je ponovno promijeniti TCP/IP postavke po gornjim koracima, ali ovaj put u npr. 192.168.1.100. |
Hvala thopok!
LAN radi, tijekom dana je proradio i printer server. Želio bih ovom prilikom ukazati nekom tko ubuduće bude pročitao ovaj post da Huawei Smartax MT 880 nije samo ADSL modem već i router pa je za povezivanje više računala u mrežu dovoljno kupiti samo swich koji je bitno jeftiniji od routera kojega sam ja kupio. Naime u Optiminoj službi za korisnike nisam dobio preciznu uputu, a sami ne možete to saznati iz uputstva na hrvatskom jeziku koje se isporučuje uz uređaj. Tek sam naknadno na internetu pronašau uputstvo na engleskom u kojem stoji da je Huawei Smartax MT 880 ADSL modem i router (iako u uputstvu za njegovu konfiguraciju piše podešavanje "bridge" moda rada i "routing" moda rada nigdje nije objašnjeno što to zaista znači). Također je u engleskom uputstvu stajalo da Smartax sa switch-em ili hub-om treba spojiti pomoću crossover kabla, a ne patch. Nadam se da je ovo nekome pomoglo. Goran |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:31. |