![]() |
Par pitanja u vezi .iso datoteka
Tražio sam po forumu i guglao, no nisam uspio pronaći objašnjenje pa ako može pomoć...
1. Imam dvije .iso datoteke i želio bih ih spojiti u jednu. Da li je to moguće i postoji li kakav program za to (ne klasičnim načinom da ih ekstraktiram na hard, stavim u jedan folder pa onda napravim image file tog foldera)? 2. može li se velika .iso datoteka (preko kapaciteta jednog DVD-a) podijelit na dva DVD-a, a da pritom sve ostane u redu (da se instalira 1. DVD i onda zatraži instalaciju 2.)? Znam da se može .iso stavit u .rar i onda namjestit veličinu, ali zanima me ima li neki program s kojim bi se to napravilo direktno. 3. imam problem da nakon prženja .iso datoteke na DVD nemam autorun pri pokretanju DVD-a. Također, ne mogu pokrenuti instalaciju ni prilikom klikanja na ikonu optičkog uređaja, već jedino opcijom desni klik->open. Probao sam mountat .iso file i pržiti te ekstraktirati na hard i onda napraviti data disc i oba puta nije bilo autoruna (a ima ga u .iso datoteci). U čemu je problem? Sorry na ovako dugom postu, ali me ovo muči več duže vrijeme, a hard mi je pun pa bih se želio riješiti nekih fileova. Ispričavam se ako je već negdje postavljeno slično pitanje. Hvala! |
ovo trece ne trebas niti ekstraktat na hard niti mountat .iso
nego u programu kojim przis npr nero kliknes burn image to disc a ne data disc. ili ti je samo autorun iskljucen? drugo mislim da ne moze, treba ti dual layer dvd ili iso na dva dvd pa copy paste mount install... i prvo mislim da mozes samo kako ti kazes "klasicno", ili mount oba iso filea odjednom pa data disc, al to je skoro isto ko da ekstraktas na hard... |
1. čini mi se da ne
2. imaš opciju u Alcocholu gdje dijeli dvd na jedan image od 4Gb, a na drugom stavlja ostatak podataka. Kod instalacije sa takvog medija, traži se i ubacivanje i drugog dvd-a. 3. kao što reče kolega, problem je u programu ili vindozama |
Da se ubacim i ja, evo gledam u Alkoholu i nigdje ne vidim tu opciju gdje dijeli dvd na jedan image od 4Gb, a na drugom stavlja ostatak podataka?
coconut ako ti nije problem da objasniš gdje se određuje u Alkoholu da dijeli image na dva dijela? Hebi ga skoro sve novije igre su oko 6-8 GB, a jedan dvoslojni medij, bar kod nas u Kninu je oko 20kn. |
Skini HJSplit u njemu mozes spajat i dijelit datoteke na kolko god oces dijelova a onda ju sam zaprzis.
|
Mislim da ce ti ovo pomoci za igre od kojih zelis napraviti sigurnosnu kopiju.
|
@coconut
zanima me također ovo u Alkoholu, jer sam do sad uvijek DVD-ove veće od 1DVD-a cijepao na način pipe-a tj. ručno. ovo u Alkoholu sigurno radi? |
Citiraj:
|
Device > Mount image > File > Image Making Wizard > Separate Image Every > 4Gb > Next > odaberi mjesto na hardu gdje će se ti image-i snimiti > Start. Kad je gotovo sprži oba imagea, ali svaki na svoj dvd.
Edit: @potemkin - i meni je to trebalo za istu igru :D |
@coconut
Hvala na pomoći, idem se baciti na posao i napraviti malo mjesta u kompu. |
Citiraj:
|
Nitko? Please...:(
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:07. |