PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Par pitanja u vezi .iso datoteka (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117976)

bjede 31.08.2008. 01:59

Par pitanja u vezi .iso datoteka

Tražio sam po forumu i guglao, no nisam uspio pronaći objašnjenje pa ako može pomoć...
1. Imam dvije .iso datoteke i želio bih ih spojiti u jednu. Da li je to moguće i postoji li kakav program za to (ne klasičnim načinom da ih ekstraktiram na hard, stavim u jedan folder pa onda napravim image file tog foldera)?

2. može li se velika .iso datoteka (preko kapaciteta jednog DVD-a) podijelit na dva DVD-a, a da pritom sve ostane u redu (da se instalira 1. DVD i onda zatraži instalaciju 2.)? Znam da se može .iso stavit u .rar i onda namjestit veličinu, ali zanima me ima li neki program s kojim bi se to napravilo direktno.

3. imam problem da nakon prženja .iso datoteke na DVD nemam autorun pri pokretanju DVD-a. Također, ne mogu pokrenuti instalaciju ni prilikom klikanja na ikonu optičkog uređaja, već jedino opcijom desni klik->open. Probao sam mountat .iso file i pržiti te ekstraktirati na hard i onda napraviti data disc i oba puta nije bilo autoruna (a ima ga u .iso datoteci). U čemu je problem?

Sorry na ovako dugom postu, ali me ovo muči več duže vrijeme, a hard mi je pun pa bih se želio riješiti nekih fileova. Ispričavam se ako je već negdje postavljeno slično pitanje.
Hvala!

rodney 31.08.2008. 03:05

ovo trece ne trebas niti ekstraktat na hard niti mountat .iso
nego u programu kojim przis npr nero kliknes burn image to disc
a ne data disc. ili ti je samo autorun iskljucen?
drugo mislim da ne moze, treba ti dual layer dvd ili iso na dva dvd pa
copy paste mount install... i prvo mislim da mozes samo kako ti kazes "klasicno", ili mount oba iso filea odjednom pa data disc, al to je skoro
isto ko da ekstraktas na hard...

coconut 31.08.2008. 09:00

1. čini mi se da ne
2. imaš opciju u Alcocholu gdje dijeli dvd na jedan image od 4Gb, a na drugom stavlja ostatak podataka. Kod instalacije sa takvog medija, traži se i ubacivanje i drugog dvd-a.
3. kao što reče kolega, problem je u programu ili vindozama

Jablan 31.08.2008. 10:56

Da se ubacim i ja, evo gledam u Alkoholu i nigdje ne vidim tu opciju gdje dijeli dvd na jedan image od 4Gb, a na drugom stavlja ostatak podataka?
coconut ako ti nije problem da objasniš gdje se određuje u Alkoholu da dijeli image na dva dijela? Hebi ga skoro sve novije igre su oko 6-8 GB, a jedan dvoslojni medij, bar kod nas u Kninu je oko 20kn.

Majo 31.08.2008. 11:01

Skini HJSplit u njemu mozes spajat i dijelit datoteke na kolko god oces dijelova a onda ju sam zaprzis.

pipe 31.08.2008. 11:10

Mislim da ce ti ovo pomoci za igre od kojih zelis napraviti sigurnosnu kopiju.

svebee 31.08.2008. 11:46

@coconut
zanima me također ovo u Alkoholu, jer sam do sad uvijek DVD-ove veće od 1DVD-a cijepao na način pipe-a tj. ručno. ovo u Alkoholu sigurno radi?

potemkin.hr 31.08.2008. 12:09

Citiraj:

Autor svebee (Post 1124668)
@coconut
zanima me također ovo u Alkoholu, jer sam do sad uvijek DVD-ove veće od 1DVD-a cijepao na način pipe-a tj. ručno. ovo u Alkoholu sigurno radi?

Sigurno, tako sam uspio si napraviti backup tiberium warsa na 2 DVD-a :)

coconut 31.08.2008. 12:11

Device > Mount image > File > Image Making Wizard > Separate Image Every > 4Gb > Next > odaberi mjesto na hardu gdje će se ti image-i snimiti > Start. Kad je gotovo sprži oba imagea, ali svaki na svoj dvd.

Edit: @potemkin - i meni je to trebalo za istu igru :D

Jablan 01.09.2008. 09:08

@coconut
Hvala na pomoći, idem se baciti na posao i napraviti malo mjesta u kompu.

bjede 01.09.2008. 17:56

Citiraj:

Autor bjede (Post 1124566)
3. imam problem da nakon prženja .iso datoteke na DVD nemam autorun pri pokretanju DVD-a. Također, ne mogu pokrenuti instalaciju ni prilikom klikanja na ikonu optičkog uređaja, već jedino opcijom desni klik->open. Probao sam mountat .iso file i pržiti te ekstraktirati na hard i onda napraviti data disc i oba puta nije bilo autoruna (a ima ga u .iso datoteci). U čemu je problem?

Možda se nisam dobro izrazio. Autorun.exe imam na cd-u nakon prženja, ali ne radi (ne pokreće se cd). I taj Autorun.exe nema ikonu igre, već je to onaj bijeli pravokutnik sa plavim vrhom, Kad kliknem na njega, ništa se ne događa. Jel'moguće da je neispravan? Može li se kako napraviti novi identični autorun?

bjede 04.09.2008. 16:15

Nitko? Please...:(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:07.