PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   pauze dok sam "online" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11786)

ZMAJ 28.07.2004. 22:58

pauze dok sam "online"

Evo imam "jedan" problem kojeg sam imao vec par puta. Naime dok sam online veza radi cesto pauze(nema protoka podataka, samo jedan monitor blinka dole u taskbaru). Dogada se svakih nekoliko minuta i traje do pola minute(nebi mi smetalo da samo surfam ali igram online pa me smeta i to jako...)
To je pocelo prije negdje 3 tjedna(6 mjeseci sam bio online bez problema a prije toga sam imao isti taj problem kojih 2 mjeseca...)
To se dogada i na carnetu i na HTNetu. Zice koje idu u modem sam promijenio, a siguran sam da je modem u redu jer sam ih promijenio 3 u 2 god i na svakom sam imao te probleme kada dode taj period...
ne zelim zvati carnet jer znam da ce mi reci kako trebam skinuti najnovije drivere i ta sranja a 99% sam siguran da nije u tom problem...

Hvala

BrunoZG 28.07.2004. 23:17

Modemi su cudna bica, taman kad mislim da konacno sve znam o njima taman neki novi problemi koji ovise o milion faktora

Mozda ne bi bilo lose rec kakav modem imas? na kolko se spaja,

ZMAJ 28.07.2004. 23:38

...

US robotics OEM interni i spaja se na 50.6

Ali imao sam taj problem i na supramax(prodao sam ga zbog toga i tak mi je nekak zao..), i onaj neki sa intelovim chipsetom.
Znaci to su 3 razlicita chipseta i na sva 3 sam imao problema(imao sam i motorolu ali to je bilo veliko smece... prodao sam ga odmah sljedeci dan)

BrunoZG 29.07.2004. 00:07

na kolko su ti se ona druga 2 spajala?

Cim modem misli tj ne teku podaci, on ima problema sa smanjenjem brzine, ili sa krpanjem gresaka uslijed prevelike brzine.

To je teorija, a naravno kvaliteta linije i kompatilnost modema sa modemom ISP-a isto u tom lancu igra ulogu.

Pa da sve ne bude tak jednostavno, oinda je i kvaliteta linije promjenjiva, ne znamo koji ISP koristi koje ulazne modeme(Iako je to u najvecoj mjeri prije bio conexant)

A i ISP ovi nadogradjuju modeme, novi firmeaware kod njih ne znaci ujedno i najbolji firmware za nas modem, e da ni tio ne bi bilo jednostavno, vise nije lako nac firmware za modem, a i vecima su softwareski.

itd itd

Mailman 29.07.2004. 11:09

Re: pauze dok sam "online"

Citiraj:

Originally posted by ZMAJ

To se dogada i na carnetu i na HTNetu.
...ne zelim zvati carnet jer znam da ce mi reci kako trebam skinuti najnovije drivere i ta sranja a 99% sam siguran da nije u tom problem...

ISPovi nisu krivi.
probaj onim stringovima (ili kako se već zove) smanjit brzinu spajanja na 44 ili 40kbps...

ljekra 29.07.2004. 11:34

Jesi probao sa externim nekim kvalitetnijim modemom! takoder npr usr?? U kojem ti pci slotu stoji, probaj promjenit slot, mozda mu neka komunikacija sa procom nestima!

I provjeri si komp od spam-ova i trojana, sigurno ces naici na nekog u temporaly folders, ja cim otvorim IE (rupa od browsera), dode 2-3 trojanca!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:52.