![]() |
P-660HW-D3 Problem
Stvar je ovakva, uzeo sam od frenda ZyXEL P-660HW-D3 dobiven od T-com-a. Ja sam na Optimi i hocu koristiti taj router. Sada nece da radi jer ima FW od T-coma. Jel mogu skinuti sa sluzbene stranice (ZyXEL) njihov FW ubaciti i hoce li raditi na optimi, te jel ima tko original FW od t-coma da kasnije mogu vratiti na staro?
:fala: |
T-Koma fw imaš na njihovim stranicama. Za Optimu ti treba fw za ADSL Annex A, trebalo bi biti na support stranici ZyXEL - a. Prilikom odabira fw pazi da bude točno za tvoju verziju / reviziju uređaja i jasno za Annex A.
|
|
Skinuo sam taj originalni 3,40 i stavio al nisam dobio nista...cak je povuklo i neke stare postavke na novom FW...ili nije dobro legao ili nemam pojma...nabavio sam i originalni od T-coma FW za vratiti
|
Mora biti kod servisera
|
Jedno pitanje: imaš li samo internet preko Optime ili i telefon i net skupa? Ako imaš i telefon i net, mislim da neće raditi jer Optima koristi drugačiji Annex od t-coma, a za njega ne postoji firmware koji ga prebacuje iz jednog Annex u drugi.
Koliko ja znam, od t-comovih routera, samo D-Link G584/684T se mogu prebaciti u drugi Annex flashanjem firmwarea. |
@coconut
Reko čovjek da je nabavio od T-Kome za vratit Citiraj:
Polako, trebaš unjeti odgovarajuće parametre (VPI,VCI) jer se razlikuju za Optimu. Vidi 26. stranicu ovog pdf - a. Kad podesiš kako treba onda će se DSL led upalit. |
Hvala svima, malo sam u guzvi ali cu pokusati danas to odraditi
|
Evo skinuo sam linka koji mi je dao Nikky FW, procitao sam podesenja pa cu uskoro to isprobati i javim rezultat
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:05. |