![]() |
Ethernet i wireless razlika
U oglasniku sam vidio pavilion komp. Zanima me slijedeće:
Za pavilion piše network card: Ethernet 10/100BT integrated network interface wireless connectivity: intel PRO/Wireless 3945ABG network connection Za npr 8710w: network card: (Gb LAN) wireless: Intel PRO/Wireless 802.11 a/b/g Što znače ove razlike (802.11 i 3945) i ovaj BT kod lana-a? |
802.11 je općeniti standard za bežične mreže. 802.11 a/b/g označava različite 'podvrste' mreže. Trenutni standard je g, koji je kompatibilan sa a i b standardom tj. on je mix oba.
Intel svoju wireless tehnologiju naziva tim imenom 3945ABG i nemoj time razbijati glavu - u pitanju je čisti marketing. BT je vjerojatno kratica od Broadcom Tehnology tj. označava proizvođača te kartice (on je i najčešći kod HP-a). Sve u svemu - ista pašta, drugo pakovanje. |
Ispravak krivog navoda :D
Citiraj:
S ostalim se potpuno slažem. Jedina bitna razlika (ako je dobro prepisano) je na 8710w žična mreža Gb Lan a na Pavilion 10/100 Mb brzine. |
Hvala na ispravku. Krivo sam se izrazio za 3945ABG.
|
Citiraj:
|
Zavisi u kom okruženju ćeš lap koristit. Mislim da je većina mreža (poslovnih i kućnih) još uvjek 100 Mb.
|
Citiraj:
_U kojim konkretno situacijama bi taj lan na kompu mogao biti problem? |
ja kolko znam 802.11a standard radi na 5.x ghz, i ne nije kompatibilan sa b i g standardom
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Točno, jedino što su morali staviti je još jedan radio predajnik/prijamnik koji radi na 5GHz. U Europi nepotrebno, u Americi dobro dođe :)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:00. |