PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Dancing red pixels (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=116622)

frenchkey 18.08.2008. 14:01

Dancing red pixels

kupih monitor Philips 220CW i sve uredu sa VGA konekcijom. Pri korištenju DVI priključka dolazi do pojave plešućih crvenih pixela, naročito na tamnijim podlogama. Isprobao 3 DVI kabela, tri ista monitora i uvijek isti problem, Grafička je nova 1650 512 mb. Ostaje mi još probati sve na neku drugu marku monitora. Ima neko drugo rješenje

frenchkey 19.08.2008. 13:35

vidim da mi je vaša pomoć od qrca.
Danas sam priključio Samsung monitor od 22" preko DVI priključka i problem je nestao!!!
Hebem im sve tulipane iz niskozemske :Machineg:

Misek_Chipsy 19.08.2008. 14:03

Citiraj:

Autor frenchkey (Post 1114529)
vidim da mi je vaša pomoć od qrca.

get used to it :) na sve moje upite odgovorila ekipa tek kad sam napisao da sam rjesio problem...i u vecini slucajeva je odgovor onda bio "kako?" LoL

Renesis 19.08.2008. 14:25

a pa nema se tu baš šta filozofirat... mogao si odmah ukopčati neki drugi monitor i vidjeti i/ili probati taj monitor na drugoj grafi...

ili radi ili ne, kako zašto nema veze, vraća se na reklamaciju....

naram-sin 19.08.2008. 15:36

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1114589)
a pa nema se tu baš šta filozofirat... mogao si odmah ukopčati neki drugi monitor i vidjeti i/ili probati taj monitor na drugoj grafi...

ili radi ili ne, kako zašto nema veze, vraća se na reklamaciju....

Heh, to sam i ja mislio, ali me:
Citiraj:

Isprobao 3 DVI kabela, tri ista monitora i uvijek isti problem
prekinulo. Googlao sam, iskreno, jer mi se cini kao nesto sto ni sam ne bih lako podnio (uopce, zapravo), ali nema puno toga.

Mislim da su mu 2 opcije najizglednije: ili se kolju graficka i monitor iz nekog razloga (naponi na DVIu ili kaj ja znam?!) ili sam monitor ne sljaka kak spada (matrica, inverter, vrag ce znati, ili netko expertan....)

U oba slucaja su mi opet 2 uzroka najizglednija: postoji nekakva produkcijska nesavrsenost ili erratum, ili je kvar na batchu odnosno ova 3-4 isprobana Philipsa, nastao u transportu, recimo.

Kako god, ima uredno spojenih 220CW modela po Netu, i preko D-SUBa i preko DVIa i ni jedan ne manifestira ovakvo sran...

@Misek_Chipsy: :goood:, naravno, jer onak odokativno, mislim da na forumu ima, cek... [broji modove i admine]:D, nesto vise od 50ak ljudi, koji nesto i znaju. NHF...

Renesis 19.08.2008. 15:47

pa to ja kažem, nema tu baš puno šta tražit, jasno je u čemu je greška. ili grafička ili opća nekompatibilnost, a oboje se lako isproba u 10ak minuta...

Hamm 19.08.2008. 16:00

ajmo reci da sam slican problem imao sa svojim benq monitorom.

spojio sam ga i valjda 100 bad pixela :) nakon toga sam rucno digao drivere i sve 5

tak da ako nisi digao drivere digni ih :)

Punio4 19.08.2008. 16:46

I još jedan naslov na engleskom.
To je valjda danas "Kul Hip i Trendi"

kObRa 19.08.2008. 18:45

i krivi topic!!! :banned:

Mar 20.08.2008. 01:06

Dobro, apsolvirali smo to.
Samsung rulz - Philips sux ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:55.