![]() |
GTX280 3-Way SLI vs 4870X2 CFX
The Clash of the Titans
Skulltrail platforma 2 x 4870x2 in a CrossfireX 3 x 280 GTX in a 3-Way SLi the numbers speaks for themselves |
e ovo je bolesno... tu samo 3 stvari trebaju : PUNO novaca I JOS DUPLO VISE STRUJE + klima na 18C u kucistu.. :D
|
a napajanje je bilo Corsair HX1000, ocito im je bio dovoljan ne samo za grafe nego i za 2 x QX9775
|
OMFG,crysis 70 framova AVG i to na 1080 rezi...E ovo se radi kad imas para,ovo je ono,jos sam pod dojmom :D.E da su upalili 16xQ aa u crysisu brijem da bi imali 15 frejmova hehe.
|
neznam šta da velim....to nikome netreba..IMHO preseravanje
|
Kome treba Ferrari? Nikome, preseravanje naravno.
Jel ga kul čut i vidit? Je. Bil ga htio provozat? Bi. |
Citiraj:
Jel se sjecas onog njegovog OCP limita na 1300W o kojem sam pricao, ovaj pisao :) Znaci "ako" svaka od te tri grafe trosi 200 i svaki proc 150, to te ispada 900W + ostatak konfe ... ajmo rec 100W, znaci ispada max. 1kW (ostane previse snage za josh jednu OC GTX-icu :zdero:). Ovo je naravno Worst case scenario koji ja, ti ili netko treci nikada nemozemo dosegnuti u "normalnim" okolnostima (stvarnost je vjerojatno puno bliza brojci izmedju 700-800W). |
predobro,nisu neke pretjerane razlike mislim sve iznad 60fps je nebitno,tj. ako je 60fps minimalan na 2560x1050 onda je to puna šaka brade:D.
|
OMG,prebolesno,nemam rijeci :D
|
E sam ja jedini primjeto da su driveri za ati 8.4, mislim koji k...c tad je cijela serija 4 tek bila u razvoju...
|
hm ludo
|
Bolesno je,ali opet "samo" 151 max fps u GRID-u:kafa:
|
4870x2 95 st.C u loadu... :fiju:
i onda još jedna takva i moš se pozdravit sa hladnim kućištem, a pogotovo north bridgem :) |
test laganini smrdi... od svih drivera dostpunih na netu, oni su izabrali 8.4beta za 4870X2 ? :wtf2:
niti ima ikakva slika slozene konfiguracije, samo 2 cropane slikice grafickih kartica u windowsima |
Smrdilo ili ne ja nemam para da sve to slozim i odvrtim testove da vidim dali lazu ili ne. Jednostavno, to je preseravanje koje ja nikad necu moc napravit pa se niti ne trudim opterecivati time :D
|
Jedno mrtvoozbiljno pitanje? Koji će nam to qrc,to pod 1.,i pod 2. koju igru bi igrali,pošto ova combo-eletkrana služi samo za igre,AoC,Crysis,mora da se šalite..
Dok ne naprave 10 poštenih igara neću čitati ni reviewove ovakvih stupidnih testova.:chears: Dream off. |
Citiraj:
Edit: da nebude totalni spam, Nvidia odnjela krunu :D in your face Ati :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 grafa vise ALI jedan gpu manje, to je jednostavno sukob platformi, i dobro je Gjurovski primjetio, nVidia je odnijela krunu zato je i postano u ovaj podforum
|
Ali su imali jedan GPU manje! :D
EDIT: Shit, pretečen sam :D |
Ako je 280 GTX protivnik 4870 x2 onda nema veze koliko koja ima jezgri, osim naravno kako tko na to gleda...
Ja gledam prvo kao usporedbu 2 grafe koje se "natječu" a nakon toga koliko takvih ima u SLIju ili CFu, u ovom slučaju nevidija ima 3 komada a ati 2, dakle razgovora o nekom USPOREDNOM testu nema, jedino da izbace 1 GTXicu. |
da nisu uvjeti zivota i nacin na koji nas se tretira u lijepoj nasoj ovakvi kakvi jesu, uopce nebi bilo rasprava isplati li se to ili ne. ko voli bi to imao, ko ne nebi. ovako, ispada kao neki san snova, ali kad razmislis u novcima, nije to ni tako puno a ni nedostizno.
no blejd je odlicno rekao smisao svega toga: preskupo? je. voziti to? da! i kraj price :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
2 Gradjanin
Kod ovakvih testova uopće nije upitno dal se to isplati ili ne, bitno je tko ima veći :D A sad naravno da bi svatko htio provozat tu mašineriju :D Što se ovog testa tiče koji mene zanima http://www.driverheaven.net/reviews....d=609&pageid=5 nevidija nije baš briljirala sa 3 kartice, dosta slab rezultat :D |
Citiraj:
krivo brijes! test je zapravo pokazna reklama danas najjacih grafickih kartica koje mozes kupiti. i kako kazes, USPOREDBA i nije neka. ali ne zato jer su to 3vs2 grafe, vec je cinjenica da su to 3vs4 graficke. ako vec i radis usporedbu razlicitih kartica, onda moras i znati kaj usporedujes. a u ovom slucaju usporedujes TRI graficka procesora od nVidije i CETIRI graficka procesora od ATIja. jer x2 grafe su DVA NEOVISNA zasebna procesora, a ne dve jezgre,rekli bi x2 su dve grafe na jednoj plocici ;). iako imam gtxce, ne navijam za nvidiju, da se to ne zakljuci iz teksta (one su samo u to vrijeme bile najbolje kaj se moglo imati, a ja sam upravo to htio :) :) :) ), no mora se zakljuciti iz testa, da su TRI 280ke ipak jace od cetiri 4870. problem testa je kaj jednostavno NEMOZES imati vise od tri trenutno najjaca chipa u piceku kaj se tice nVidije, a CF nema jos uvijek triple rjesenje za atija. ali, kad smo kod perverzija...ono, ajmo najdalje kaj bi se trenutno dalo smisliti...280x2 kartica! ono, triple sli 280x2 rjesenje...SAMO sest 280 procesora na djelu...i mala dzepna nuklearka koja bi to pogonila. mozda bi crysis dogurao napokon preko 100fpsa :) :) :) |
Ma sve je to lijepo,ali 8.4 beta?
|
Citiraj:
vis da sam i sli klince morao imat :) :) :) |
Citiraj:
btw ne samo da Ati u ovom slucaju ima jedan GPU vise, vec ima i 1 gb Vrama vise a o isplativosti... ovo je kao da na poljoprovredni sajam dovedete cistokrvnog lipicanera pa neokupana bagra pocne kipati fraze poput: lijep ali skup, jede skoro ko dva moja za vucu, nemozes nista sa njim osim jahati brzo, samo za preseravanje, kome to treba itd... :kafa: vec i na samom linku ima disclaimer da se za cijenu ovakvih platformi moze kupiti slijedece: Sony PS3 MS XBOX360 Nintendo Wii i potom jos ostane para za jedan solidan kompic sa YoYotech.a |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:37. |