![]() |
Jeftina prijenosna računala, nedoumica
Naime, u jednom Riječkom trgovačkom centru (Ka_) je navodno na akciji jedan lapop:
(idem po to) Fujitsu Siemens Prijenosno računalo AMILO Li2727 procesor: Intel, Celeron M550 2,00 GHz Grafika: Intel X3100 integrirana do 358 MB Ram: 2gb HDD:160 hb optički uređaji: DVD Super multi priključci: 4x USB, Audio in/out, VGA S-video out, RJ45 za LAN; Free DOS ostalo 1x10/100 Ethernet WLAN 802.11b/g zaslon: 15,4" WXGA 1280x800 3 godine jamstva 3339 KN http://i38.tinypic.com/2wom3rn.jpg a sada ili to ili Prijenosno računalo Končar nela procesor: Intel Core Duo 2x1.83 Ghz grafika: SIS 128mb Ram: 1gb HDD: 120gb optički uređaji: DVD Super multi priključci: 4x USB, Audio in/out, VGA , RJ45 za LAN; Free DOS ostalo 1x10/100 Ethernet WLAN 802.11b/g zaslon: 14,1" WXGA 1280x800 1 godina jamstva 3050kn i sad što mi se više isplati, po mom mišljenju Simens, ali ne znam kakva je baterija, ali znam da ovoj neli traje 2h, te da končar stiže iz zagreba, a po ovoga mogu ići u trgovači centar. ps. čim prije se dobije odgovor jer akcija počinje 18 (ponedjeljak) |
Končar nela
Gdje si to procitao o tom racunalu ?Ja sam kupio Lenovo N100 s celeronom za 2900 kn ima sve zivo pa i Vistu ,kupio sam naknadno DualCore T2250 radi kao zmaj baterija drzi skoro 4 sata s ovim procesorom. Pozdrav! |
Pa i ne baš. Mislim da ti je Nela bolji izbor. Nadogradiš ju sa gigom RAM-a i imaš zvjer ako komp nećeš koristit baš za nikakvo igranje. U biti jedini nedostatak Nele je taj grafički podsustav i manji ekran jer bi ova GMA X3100 trebala ipak biti nešto jača.
|
e, ali ipak nekakao me vuče simens, iako ova nela ima samo bolji procesor
ali čuo sam da ovaj fujtisu rade driveri samo za vistu ,ne za xp, no nađe se nešto |
Evo tu review: ITeXclusive - Amilo Li2727 pod lupom (povečalom :D).
Oni su na testu izmjerili 2 sata i 2 minute. Uzmi u obzir da ćeš ti u svome imat Celerona koji ima manje fičrsa za uštedu energije tako da očekuj nešto manje vrijeme autonomije. Probaj još malo pretražit po internetu jer vidim da taj prijenosnik drže i u drugim trgovinama, npr. u Ventexu i Konikomu i tamo je garancija samo jednu godinu. Provjeri dva puta prije kupnje. GL EDIT: Što se tiće drivera, tu je lik objasnio kako je on instalirao XP na svoj Amilo: Fujitsu Siemens Computers - Forum [Li2727] Windows XP drivers |
Zasto nema nigdje neki Review od NELE 4 ,ovdje gore pise VIA chipset a ubiti je SIS ,zato sam pitao jel ugraduju VIA ili SIS chipset ,a i jedan i drugi su jako losi.
Sljedeci tjedan cu ja napravit Review od ovog mog N100 testiram ga s DVB T tunerom te videom DVD ima i jos nekom raznim programima i igrama tocno cu napisat sta se moze sta NE. sve u slikama. Pozdrav! |
Citiraj:
Cuj, jamstvo od 3 godine, veci hdd, vise ram-a, bolja grafika (ne puno, ali po forumima kazu da je - ja sam osobno radio i na intelovoj, a doma imam Nelu i nisam prijmetio da mi se nesto brze renderirala grafika u autocadu, tako da.. neznam) Na strani Nele su samo bolji proc i manja potrosnja (zbog proca). Cuj, ja ti o Neli mogu rec sve naj (iako imam "stariju" verziju), ali ipak - 3 god. jamstvo je nesto preko cega se bas ne prelazi olako. Mislim da u ovom slucaju ti prevladava ljepota - tj. koji ti se vise svidja, koji po tebi ima bolji raspored tipaka i sl. Osobno, da sada biram izmedju ova dva, ne bih znao sto izabrati. Zbog proca Nelu, ali zbog jamstva Amilo.... Sretno u odluci.... Edit: sad sam malo bolje procitao, napisao si da Nela ima s-video out, ali ova moja verzija nema. Ima samo VGA.... osim ako i to nisu stavili u "novu" verziju. Inace, zanimljivo da je "nova" verzija izasla par dana nakon sto sam ja kupio laptop, ali me prodavac nije obavjestio da izlazi novi model. Nije mi zao, jer imam mat a ne bright ekran, ali opet......... |
mislim da će ti zamijeniti, pitaj
a ja bi i ne samo zbog dizjna već i zbog marke kupio ovog fujtisu,no muči me instalacija xp-a i drivera ne, pogriješio sam s-video nema te ima sis |
Citiraj:
Fujitsu Siemens ima sve drivere za Xp na svojim stranicama. Tvoj koji gledas je po kucistu isti Esprimo mobile modelu, a i vjerujem da je maticna ista, tako da driveri nisu nikakvi problem. Ako je 3 godine Collect and return jamstvo uzimaj bez razmisljanja. |
ajde, ja nisam vidio, može link tih stranica
|
i, je pala odluka
|
MSI VR610 .. on ti je isto 3000kn ;)
|
nije pala, kupio sam 1gb rama za komp, vidjeti ću ,biti će još prilika
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:29. |