![]() |
/home i /
kad particioniram arch linux (na automatic) trazi velicinu za ove dvije particije.
/home kuzim sto je, na tome je desktop i svi osobni dokumenti. ali nekuzim kad me pita velicinu za / (sto nije /home podskup od /). dakle sto se nalazi u / i koju velicinu da odaberem na 40gb diska? |
za ROOT ti je dovoljno 2-5 GB (ukoliko imash i /home particiju)
/home je dio ROOTa samo ako ti ne mountash neku partciju kao /home.(PREPORUCAM da to ucinish) edit: i narafno najtoplija preporuka da particioniranje uradish sam (manual). |
Citiraj:
I, svaki folder unutar / može biti na posebnoj particiji... Npr. neki stavljaju još i /tmp i /boot na posebne particije pa dok se nešto zapiše u folder gdje je mountana druga particija (npr. u /tmp) onda se to zapiše na drugoj particiji (ne na onu gdje je /). |
ok.. sto se nalazi na tih 5gb koje ostavim za /? jel na tome /bin, /var, /etc, itd, tj. kompajlirani programi, konfiguracijski fileovi i slicno?
jel mogu doci u situaciju da je tih 5gb malo (instalacijom puno programa i paketa)? |
da, na root particiji se nalazi system wide konfiguracija, programi i sl.
ja konzumiram arch (ova inst je stara nekih pola godine) i zauzeto mi je na disku 3 gb Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:20. |