![]() |
Molim vaše mišljenje za konfiguraciju
MBO DFI, s. AM2, LAN PARTY DK 790FX-M2RS, AMD RD790, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, FireWire, ATX 2 AMD Phenom™ X4 9850 Black Edition, 2.5 GHz, 2/2 MB, socket AM2+, 65 nm, BOX (Quad Core) VGA PCI-E CLUB 3D ATI Radeon HD3870 Overclocked Edition, 512 MB, tv-out, Dual DVI RAM, 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, KINGSTON HIPER X HDD WD Caviar 640 GB, serial ATA II, 16 MB cache (WD6400AAKS) DVD pisač, DVD±RW & DVD±R, PIONEER DVR-115DSV, 20x, 8x dual layer 8.5 GB, bulk, srebrni Midi Tower, CHIEFTEC Aegis CX-05SL-B-OP, bez napajanja, srebrno Napajanje 580 W ATX 2, HIPER 4M580-PU Neonsko svjetlo, SPIRE Case Neon Bar II Cooler for case SPIRE, CaseBlower, 120 mm, 3pin
Hvala. |
Krivi podforum, što govoroi o tome koliko ti gledao, i nečitivljivo c/p; eh tebi se neda pa sumnjam da će se kolegama dati pogledati.
|
Ma novi sam.Valjda se budem sredio i ja i postovi. Nema ljutnje.
|
Pa onda sredi prvi post da izgleda na nesto.
|
Opaki ste! Dobro je.
|
Nije valjda tako tesko poslije svake komponente stisnuti enter?
|
Jel ovo brand ATI konfiguracija?
|
Daj editiraj taj post, da bude čitljivo. Ljudi inače brzo odustaju kad vide takvu salatu.
Rađe uzmi 4850/4870 |
Ako kupuješ konfu za igranje, možeš i puno bolje proć za iste novce. Konfica ti je ok, nisi baš pogodio zlatnu sredinu omjera uloženo i dobiveno, al ok.
Phenom, tj Quad ti ne treba ako ne kupuješ proc za posao, tj ako ga kupuješ radi igranja ili dugovječnosti. Inače, prokušana metoda je: 1. Intel C2D E7200 kao best buy, ili E8X00 kao nekakva gaming špica, Q6600 ako kupuješ proc za audio/video obradu ili sl. 2. Gigabyte EP45-DS3 bi sad bila dobra kupnja po cijeni od 700kn, crossfire i ostale điđe-miđe. 3. Ram, uzmi Kingmax 1066 kao budget, Muskina ili Buffalo Firestix kao mainstream/highend isplativu memu. 4. Hard - 640gb WD, adm. 5. Optika - što god odabereš, zgodno je sad uzet s-ata varijantu 6. Case po izboru, ovaj Chief koji si odabrao je ok 7. Napajanje - Corsair 650W TX 8. Grafa - HD 4850 ili 4870 A ak baš hoćeš AMD/ATi - Za gaming uzmi BE 5000+, uštedi na procu i uzmi jaču grafu. Ostalo (osim ploče i proca), uzmi sa gornje liste... E, i da - to bi trebalo i neke ventove (Imaš Scythe za 60kn u adm-u) i trebat ćeš bolji cpu cooler. Za to malo prosrčaj po forumu... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
A joj, seciraš. Ako ćemo Hause pristupom, konfa je iz hg-spota čini mi se, cijela. Pokazao je naklonost AMD/ATi proizvodima, no konfa je dosta van balansa gledajući omjer - uloženo/ dobiveno što po odabiru jedinstvenog mjesta kupovine, što dijelom po pitanju generiranja ukupnih performansi. Profit ploče u AMD slučaju ne može se izmjeriti, logičnije je uštediti koju kunu i uložiti novac u komponentu izmjerive vrijednosti - dakle grafa. Hoćeš vrijednosti u performansama ili vrijednosti u cjenovnom smislu. Sve blagodati nalaze se i na EP45 ploči, uz poznatu stabilnost Intelovih chipseta. Obzirom da čovjeku u profilu piše da je asistent snimatelja te na avataru ima, čini mi se - kameru, bavit će se video obradom a ne folding-om. Q6600 je i više nego solidna alternativa Phenomu, a takvim odabirom automatski dobiva prostora za 4850, te te tri zamjenjene komponente generiraju ukupno gledano bolji omjer uloženo/dobiveno (cpu - mb - gpu). Obzirom da je čovjek asistent snimatelja, veći su omjeri na strani mogućnosti da se radi o mlađoj osobi, što pak direktno utječe na veće omjere u mogućnosti da će se na kompu i igrati. Tome u prilog ide i što nije izabrao poslovni izgled kućišta već gamerski. U tom slučaju najviše dolaze do izražaja benificije grafe, mada 4850 ima još par solidno bitnih prednosti. Zbog lokacije i konstrukcije samog threada zaključujem da se radi o osobi koja prvi put kupuje ovakav high-end komp, i ako sam u pravu - osim za posao za koji ga očito kupuje jednim dijelom, sigurno će istražiti sve blagodati "drugačijeg pogleda na svijet kroz prozor uber konfe", pa ponovo dolazimo do bagodati balansiranja konfe u smislu dobivanja prostora za bolju grafu. Znači - bolja grafa i nazivno poslovno -stabilan chipset vjerovatno će odmah naći opravdanje, a oc mogućnosti imaju ipak manje šanse za doć do izražaja, no postoje.
Bolji hladnjak u vidu aftermarket rješenja dolazi zbog velike mogućnosti da će autor threada izabrati upravo četverojezgreni procesor, koji ionako prirodno generira mnogo više topline a u videoobradi će sigurno biti dosta zaposlen. Aftermarket pobrinuti će se, osim za nešto lagodnije temperature, i za buku koju će računalo generirati u punom loadu na dulje vrijeme pa je logično eliminirati stock cooler u startu. A kao što i sam možeš vidjeti ako pogledaš svoja quote pitanja, shvatit ćeš da sam gaming spomenuo čisto ako sam u krivu. Phenoma i ploču nisam dirao ako se čovjek stvarno bavi video obradom, čisto sam za rezervu (gaming) stavio 5000+ BE. Nadam se da je ovo dovoljno detaljno objašnjenje... :smoke: |
CLOSE
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034952
Konfa je fakat loshe izbalansirana, tehnicki i financijski, i u cijelosti marketinski slozena i orijentirana. Neovisno o AMD/Intel prici, postoje puno vrijednija, a jeftinija rjesenja iz ruku znalaca, kojima se u milimetar moze pogoditi namjena, a ne sluze samo za surfanje i, eto, da se ima komp. Ova konfa sluzi za rjesavanje zaliha, a podaje ju hype, buzzwordi, i 2-3 skoro pa high-end komponente (u slucaju, recimo, kada starci nes ovako kupuju klincima pa padnu na spiku). Ovdje osim sebe vec vidim bar 6 ljudi koji nikada ne bi kupili tak nesto. A thread je dread. I nije mu ovdje mjesto neg drugdje i treba ga ili movati ili zbrisati. I vec je dobio i vise odgovora neg kaj zasluzuje (...jebemu, prakticki, flejmanje...:fuming:) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
@ McG - a šta ćeš, pisalo mi se jučer - inače mi se neda. Ovaj barem šuti, ne kao neki koji ti nakon stotine objašnjenja napiše da je kupio nekaj deseto... :D
A i u jednom sam se trenutku prepao da netko ne pljune lovu za tu konfu, pa sam reagirao... :chears: |
Hvala vam ljudi na pomoći.Posebno Kristijan_7 tebi.Nisam lagao u vezi zanimanja,a komp. je namjenjen za igranje prvenstveno i video editiranje.Normalno da ste me skužili da vrlo malo znam o svemu ovome.Odlučio sam se za ovo:
CPU AMD Phenom X4 9850 BOX Black Edition RAM PC-6400,4GB,Crucial 2x2 GB HDD 640.GB WESTERN DIGITAL Pioneer Dvr-115 DBK SHARKOON Rebel 9 Midi-kučište Napajanje 700 W,TAGAN,TG700-U25,ATX2 v 2.0 Ventilator COOLERMASTER 120 mm,22 db,TLF-S12-EB MBO GIGABYTE MA790FX-DS5 Cooler SCYTHE KATANA 2 SCKTN-2000 SAPPHIRE ATI RADEON HD 4870 [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ZIHER/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.jpg[/IMG] [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ZIHER/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ZIHER/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG] |
Slobodno uzmi slabije napajanje tipa Corsair/Chieftec 450W. U zadnje vrijeme pouzdanost Tagana baš i nije na visini. Ventilatori (CoolerMaster i Katana) su ti totalni višak i bespotreban trošak.
|
Ma gotovo je-naručen je.
|
koliko si da za tu konfu???
|
Točno 7.000 kn za gotovinu.
|
moga si proc bolje za te pare i ja bi ti rade uzea intel-a al dobro je i to
|
Shvatio sam:intel-amd je kao i Canon-Nikon.Svatko ima svog favorita.
|
MATIČNA : Gigabyte MA770-DS3, AMD 770, S. AM2, 4xSATA RAID, DDR2 1066/800/ = 425,04Kn
PROCESOR : Procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ , socket AM2, BOX ! , 65nm, 1024 = 378,20 RAM : 2X DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC8500 Kingmax MARS , 1066MHz, KLED48F-A8KI5 = 289,34 GRAFA : Gigabyte Radeon HD 3870 512MB DDR3,256bit, DVI-I / D-sub / HDTV = 830,94Kn HARD : HDD WD Caviar 320 GB, WD3200AAKS, SERIAL ATA II, 16MB cache, 720 = 368,44Kn NAPAJANJE : Napajanje CHIEFTEC 450W, ATX2 ver 2.0, 120 mm ventilator, Active = 332,37Kn DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL = 185,20Kn KUČIŠTE : Midi tower CoolerMaster Centurion 5, CAC T05, silver, bez napaj. = 436,40Kn UKUPNO : 3245,93 evo znaci to bi bila konfa samo se jos dvoumim izmedu grafa tj.mislio sam uzet hd4850 al me zanima jel bi mi CPU kocil graf?:hitthewal: molio bi admina da ovo pobrise jel sam krivo posto:D :fala: |
Konfa je ok. Ako misliš klokati nabavi 5000 Black Edition i cooler za njega. BE neće kočiti 4850.
|
a rekli su mi to vec al ovo mi je najvise sta smijem potrosit.A i nisam neki expert za klokanje sam me znima jos za hard buduci da su mi nasuskali da sam segata valja i graf znaci ak ce mi CPU kocit onda nebi uzimo hd4850 a ak oce onda rade uzmem ovaj vec navedeni
|
Citiraj:
Nema smisla i potrebe da non-stop otvarate nove teme, ako se možete nadovezati na već postojeće. |
hmm a ja gledam kak mi sve cudno nekak:eek:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:32. |