PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   S čime čemo gasit Prescote (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11601)

nodavilp 19.07.2004. 00:53

S čime čemo gasit Prescote

UPOZORENJE svim budućim Intelovcima:
Preskot gori,gori,gori!!!:D
A evo čime ćete ga gasit;) Zalman7700,ASUS!!!,...

zračno hlađenje na Computexu

narafno neki ventovi su i za AMD:beer:

uglavnom izgledaju strava....

MentalHarikiri 19.07.2004. 01:18

jel to na zalmanu 12cm vent ili mi se čini :confused:

ovo od asusa već vidim da je šit pošto će izbacivati VRUĆI zrak direkt na memoriju :rolleyes:

thermaltake je barem okrenuo exhaust na pravu stranu....

IceFisherman 19.07.2004. 01:44

evo jene ideje

zemete one žute cevi za kučne instalacije ( nesmeju imati rupice po sebi ) i dve pričvrstite na dva ) ili kolko več imate ) venta odostraga koji van pušeju , a ko oče more dodati i treči direktno na procesor , pa i na grafulju

na sredini svake ( ovisno kak je duga ) metnete još jen i vent , kojega sa sa nekakvim kablom spojite kam god očete

završetke cevi probajte nekak progurati kraj prozora ( zrežite komad ak baš treba :D ) i onda bu ljepo topli zrak iz kompa odlazil van , a to znači da bu vaša soba hladnija a to opet znači da bu u komp dolazil hladniji zrak ( ovo vredi samo za one koji nemaju klimu ko ja :D )

a sad najbolji dio

po zimi cevi spojite na fanove koji pušeju unutra , i one fanove koji su na sredini okrenete da pušeju prema nutra ( po zimi morete dodati na početak sake cevi koji je vani još jena fan kaj bu nutra puhal
i onda bu u kom fino išl zrakec koji ima kakvih -10 ili kolike več je vani , a ak volite ptičice onda bute dodali još par cevi opet na one kaj pušeju topli zrak van i speljali ih van tak kaj se buju boge ptičice ispred njih grijale

evo dolje jenog nacrta ( još je u izradi )

MentalHarikiri 19.07.2004. 02:00

jedini problem je u tome kaj bi ventovi trebali biti podosta jaki da naprave dovoljno jaku cirkulaciju u cijevi dugačkoj npr. 2 metra,a pošto 99% ljudi ne želi da im se komp čuje to otpada...

btw nacrt : lol2 :

IceFisherman 19.07.2004. 02:08

pa to se more rešiti tak da se metne onda više fanova slabije brzine

kak bi bilo ljepo po zimi kad bi u kucistu bilo oko 5 ili 10 , brrrr , a u ekstremnim slučajevima i manje , a kak bi ptičice bile vesele

MadBoY 19.07.2004. 08:32

Nesto tu ima previse ventova, pa taman da rade na 5v biti ce prebucni (bar meni) a ima i previse cijevi, a pticice imaju svoja gnjezda :D.

Ali nacrt ti je odlican :clap: .

nodavilp 19.07.2004. 14:16

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
jel to na zalmanu 12cm vent ili mi se čini :confused:

ovo od asusa već vidim da je šit pošto će izbacivati VRUĆI zrak direkt na memoriju :rolleyes:

thermaltake je barem okrenuo exhaust na pravu stranu....

yep zalman je još veći neg inaće,120mm vent,i još teži!!!

Ice dobra ideja,nema šta:clap: već sam krenul radit po onom nacrtu:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:17.