PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   napajanje-high end izbor (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11578)

dr.fiksi 18.07.2004. 11:36

napajanje-high end izbor

Evo, razmišljao sam između anteca TC 550w, enermax 460w, i tagan 480w.Ja bi rekao da je antec najjači, ali koliko je tih?
Može on davati zilion wata ako je bučan.Za tagana znam da je tih,
ali se grije.Enera imam 350w i relativno je tih, a zanima me kakav je onda ovaj od 460w po tom pitanju.

MentalHarikiri 18.07.2004. 13:39

antec je definitvno no. 1 iako enermax 460 i levicon 500W imaju jače +12V railove....

tagan je odličan ,ali tišina ima cijenu - malo se više grije od ostalih

ener 460W na min. se skoro pa nečuje ,a a na max se čuje ali i izvlači zrak iz kante ko blesav

ako pare nisu problem odi na Antec 550W True Control

Freek 18.07.2004. 13:51

Ener :beer: :beer:

nodavilp 19.07.2004. 00:17

ja bi išo na ANtec-a -kolko sam čuo tih je a o snazi da i ne govorim:beer:
prem da nećeš fulat ak uzmeš neko od ovih ostalih

Sky 19.07.2004. 08:11

Tagan od 480W bi trebao biti tih, ali ako ideš na nečujno, isprobaj ga pri opterećenju (dovoljno ga je ukopčati na matičnu, ako čuješ kuckanje iz napajanja, biraj drugo), postoje razlike od napajanja do napajanja za nevjerovat (nažalost, iz vlastiog iskustva govorim)
Pogledaj Enhance 460W, to bi trebalo biti super napajanje.
Nego, ako smijem pitati, zašto će ti takvo napajanje?

dr.fiksi 19.07.2004. 08:59

Citiraj:

Originally posted by Sky
Tagan od 480W bi trebao biti tih, ali ako ideš na nečujno, isprobaj ga pri opterećenju (dovoljno ga je ukopčati na matičnu, ako čuješ kuckanje iz napajanja, biraj drugo), postoje razlike od napajanja do napajanja za nevjerovat (nažalost, iz vlastiog iskustva govorim)
Pogledaj Enhance 460W, to bi trebalo biti super napajanje.
Nego, ako smijem pitati, zašto će ti takvo napajanje?

Nevjerojatno, svi pcekspertovci su i trekiji u duši:D ;) !
Da, ovako-spremam se složiti novi komp.Želim tišinu makar ju platio masno.Još nisam načisto, ali mislio sam s939 a64, matična, oko 1-2Gb ddr-a, 2x200gb seagate, geforce 6800 ultra(!-jel ti sad jasno?) itd.Još moram malo "promućkat" sve to, ali mislim da je bolje ići na s939.Ne želim napajanje s greškom.Pa što ga nisi vratio?

Sky 19.07.2004. 09:20

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Nevjerojatno, svi pcekspertovci su i trekiji u duši:D ;) !
Da, ovako-spremam se složiti novi komp.Želim tišinu makar ju platio masno.Još nisam načisto, ali mislio sam s939 a64, matična, oko 1-2Gb ddr-a, 2x200gb seagate, geforce 6800 ultra(!-jel ti sad jasno?) itd.Još moram malo "promućkat" sve to, ali mislim da je bolje ići na s939.Ne želim napajanje s greškom.Pa što ga nisi vratio?

Tko kaže da ga nisam vratio? Pa sam opet dobio isto takvo napajanje koje zuji. Sad ga vraćam po drugi put, a nemam pojma hoće li proći pod reklamaciju. Kažem, Tagan je živa lutrija, isprobaj prije kupnje. Može cvrčati, može biti nečujno... I ja sam svoju potragu za tišinom masno platio, ali je ipak nisam dobio. A Taganu sam poslao 4 (četiri) maila na koje nisu odgovorili. Neozbiljna firma, eto.
Nego, ako nađeš neko napajanje da se ne čuje, javi! Znam da sam craftstaru preporučio Enhance 460W i oduševljen je njime (freak za tišinu kao i ja), pa ako ti se da, poslušaj ga u živo pod opterećenjem i javi. Sigurno je bolje za hlađenje od ovih Tagana i Zalmana sa dva vodoravno postavljena 8 cm venta koji se jedva vrte jer ima dolje postavljen 12 cm vent.

rendula 19.07.2004. 10:28

Antec TrueControl 550W:beer: Samo kod tak skupe stvari zamoli ih da ga poslušaš i uvjeriš se kolko se (ne) čuje.

mirkoB 20.07.2004. 16:07

Enermax ima neko externo napajanje, bez ventilatora. Ako želiš masno platiti tišinu, izvoli :D

tor 20.07.2004. 17:30

Citiraj:

Originally posted by mirkoB
Enermax ima neko externo napajanje, bez ventilatora. Ako želiš masno platiti tišinu, izvoli :D
Ener? U linsku ima neko pasivno ali nije ener...

Isus 20.07.2004. 18:05

Antec True Power 550W Najbolje trenutno na tržištu.

tor 20.07.2004. 18:38

Citiraj:

Originally posted by Isus
Antec True Power 550W Najbolje trenutno na tržištu.
Totalno si u pravu. Jedina konkurencija po meni je Zalman, kad bi imao nešto jače od 400W.

mirkoB 21.07.2004. 18:13

Citiraj:

Ener? U linsku ima neko pasivno ali nije ener...
SSory, mislio sam na Zalman NEPS 400, no ne vidim ga u linksu.

dr.fiksi 21.07.2004. 20:15

Punoi hvala na feedbacku i prijedlozima, ali ću ja to i lično poslušati, za to lovu...

bude 21.07.2004. 22:39

Citiraj:

Originally posted by Sky
Tko kaže da ga nisam vratio? Pa sam opet dobio isto takvo napajanje koje zuji. Sad ga vraćam po drugi put, a nemam pojma hoće li proći pod reklamaciju. Kažem, Tagan je živa lutrija, isprobaj prije kupnje. Može cvrčati, može biti nečujno... I ja sam svoju potragu za tišinom masno platio, ali je ipak nisam dobio. A Taganu sam poslao 4 (četiri) maila na koje nisu odgovorili. Neozbiljna firma, eto.
Nego, ako nađeš neko napajanje da se ne čuje, javi! Znam da sam craftstaru preporučio Enhance 460W i oduševljen je njime (freak za tišinu kao i ja), pa ako ti se da, poslušaj ga u živo pod opterećenjem i javi. Sigurno je bolje za hlađenje od ovih Tagana i Zalmana sa dva vodoravno postavljena 8 cm venta koji se jedva vrte jer ima dolje postavljen 12 cm vent.

Aj reci koliki su ti naponi na +12 i +5 V na Taganu

+12=12.2
+5 =4.97
meni.
I ne cuje se :D

Jelc 22.07.2004. 11:09

Na Taganu 480 je 12.28-12.34, 3.36-3.38 i 5.08:)

dr.fiksi 22.07.2004. 11:22

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Na Taganu 480 je 12.28-12.34, 3.36-3.38 i 5.08:)
Hm, nije loše.

Jelc 22.07.2004. 14:19

Citiraj:

Hm, nije loše.
Pa napajanje je čist ok:)
Jedino se ventovi dosta sporo vrte pa ti napajanje nešto više zagrijava kućište.
A ima i ljudi koji se bune i da su im kablovi na Taganu predugački
:D

Istinabog ako imaš malo kućište i sve 5.25" popunjene-malo ih je teško pospremiti...

E da...veli Sky da njegovo cvrči:D

dr.fiksi 22.07.2004. 14:49

Citiraj:

Pa napajanje je čist ok:)
Jedino se ventovi dosta sporo vrte pa ti napajanje nešto više zagrijava kućište.
A ima i ljudi koji se bune i da su im kablovi na Taganu predugački
:D

Istinabog ako imaš malo kućište i sve 5.25" popunjene-malo ih je teško pospremiti...

E da...veli Sky da njegovo cvrči:D

To je možda defektan primjerak, jebiga-neki nemaju sreće...
ali ja ću poslušati da vidim.Koliko više se grije?Jel to značajno?

Sky 22.07.2004. 15:17

Citiraj:

Nije defektan primjerak. To je jednostavno takav primjerak, nije razlog za reklamaciju. Cvrčanje je toliko tiho da se ne bi čulo da komp nije utišan i pol metra od ušiju. Vidio sam ih koji cvrče ( 3 komada) i koji ne cvrče (isto 3 komada). Ako ga ideš poslušati, ISPROBAJ POD OPTERĆENJEM! Ni moje ne cvrči kad ga kratko spojiš. Preporuka : spoji na matičnu u standbyu. Ako čuješ ful tiho kuckanje iz napajanja, traži drugi primjerak.

Jelc 22.07.2004. 15:41

Citiraj:

Originally posted by Sky
Nije defektan primjerak. To je jednostavno takav primjerak, nije razlog za reklamaciju. Cvrčanje je toliko tiho da se ne bi čulo da komp nije utišan i pol metra od ušiju. Vidio sam ih koji cvrče ( 3 komada) i koji ne cvrče (isto 3 komada). Ako ga ideš poslušati, ISPROBAJ POD OPTERĆENJEM! Ni moje ne cvrči kad ga kratko spojiš. Preporuka : spoji na matičnu u standbyu. Ako čuješ ful tiho kuckanje iz napajanja, traži drugi primjerak.
Napajanje svoj posao obavlja jako dobro-ali da se čuje tiho cvrčanje...čuje se:D

I ona fora sa šatro "novim i tihim" ventovima je bila čisto preseravanje, barem sudeći po zdravom razumu i izgledu novog modela:)
Jedino kaj tom napajanju fali je onaj doljni vent:)

Jelc 22.07.2004. 15:50

Citiraj:

Oko 1.5-2c od starog.

Sky 22.07.2004. 16:35

Citiraj:

Napajanje svoj posao obavlja jako dobro-ali da se čuje tiho cvrčanje...čuje se:D

I ona fora sa šatro "novim i tihim" ventovima je bila čisto preseravanje, barem sudeći po zdravom razumu i izgledu novog modela:)
Jedino kaj tom napajanju fali je onaj doljni vent:)

Nisam znao da si i ti piknuo Tagana... Mogao si kupit od mene...
Eto, nisam više jedini kojem Tagan cvrči.:D

tor 22.07.2004. 16:54

Citiraj:

Originally posted by Sky

Ma ti si bre lud ko` cigla:D
Bio kod Jelca i čuo ga, a je glasan u ppp:o Ti stvarno imaš malo prevelike kriterije za "tišinu". Pitam se samo kako izdržiš kad ti DVD rom počne fijukat pored glave:D

Jelc 22.07.2004. 17:42

Citiraj:

Originally posted by Sky

Pa kupil sam ga ja prije tebe još:)
Čuje se da cvrči kad sve pogasiš i ako baš naćuliš uši:D
Meni je kućište 40cm od glave a on je na kontra kraju tak da...

Jelc 22.07.2004. 17:45

Citiraj:

Originally posted by tor
Bio kod Jelca i čuo ga, a je glasan u ppp:o Ti stvarno imaš malo prevelike kriterije za "tišinu". Pitam se samo kako izdržiš kad ti DVD rom počne fijukat pored glave:D

A ak se tek glasa moj stari WD 850MB sa Amige...:D

dr.fiksi 22.07.2004. 18:00

Ajme...
pa vidim da je Ferengi, i to Grand Nagus, čije su ušli prošle kroz puno toga...
ali nisam baš super-osjetljiv na sve to.Poslušat ću i to je to, valjda će u linksu dati da to napravim...

Sky 22.07.2004. 22:36

Citiraj:

Originally posted by tor

Ma nije toliko tišina nego iritirajući zvukovi. Kod mene prevladavaju dublji tonovi strujanja zraka, šumovi ventilatora i to me ne iritira. Iritiraju me cvrčanja, zvuk ležajeva, kvrčanja, tandrkanja i slična sra*a na koja nemam utjecaj. A što se tiče DVD-a... može proć, stavljen je u quiet mod:D
The Grand Nagus has spoken, now you may kiss my staff:)

Lavusinar33 23.07.2004. 20:26

chieftec 420 w----->jel ovo dovro napajanje

MentalHarikiri 24.07.2004. 02:50

Citiraj:

Originally posted by Lavusinar33
chieftec 420 w----->jel ovo dovro napajanje
Je

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:24.