![]() |
lista 80 plus napajanja dobavljivih u HR
vidim da se coconut potrudio zapoceti temu o napajanjima koje imamo, a imamo i RAM listu, vodic kroz hladnjake i sl mislim da bi trebali napraviti i jednu temu s popisom svih 80 plus napajanja dobavljivih u HR.
to su redom sve kvalitetna napajanja i bilo bi odlicno kada bi mogli imati jedan post koji bi sadrzavao sve modele,trgovine i cijene (mozda cak i direktan link na 80plus.org izvjesce i na review, ukoliko postoji) u kojima se mogu kupiti. mislim da bi se lista trebala zadrzati samo na 80 plus modelima jer testiranja koja izvode korisnici nemogu dati usporedive rezultate zbog velikih varijacija u testnim uvjetima. ima li interesa za takvo sto? (ima li zainteresiranih da odrzavaju listu?) P.S. potpuna lista svih 80 plus certificiranih napajanja je tu: http://80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx |
Mislim da nema nikakve koristi od moguće liste, danas je svako novije napajnje 80+, a to mnogima ne znači ništa. Sve se s tri klika može pronaći, more recenzija a i kod nas nema ne znam kakav izbor napajanja.
A ono kaj je coconut započeo, nema nikakve koristi...što je večini sasvim jasno. Može biti korisno jedino onima koji su lijeni utipkati par slova i naći službeni sajt...i da provjere broj konektora. |
Čemu raditi silne liste, pisati stickye, kad ih nitko ne čita? Čak štoviše, time što im želiš pomoći, riskiraš da te linčuju na svim informatičkim forumima u RH :kafa:
|
pusti ti price oko nezanimljivosti.
upravo zbog toga jer se zbog previse stvari pokrivamo usima i ne reagiramo na njih, i imamo to kaj imamo. rasulo i idiotizam na svakom koraku. da gradani shvate da javnim upiranjem prsta na nekoga ne rade losu stvar, vec time pokazuju samosvijest i zelju za boljime, promijenile bi se raznorazne iskrivljene stvari u 'rvatskoj. a sve dok nije tako, bolest se siri i uzima maha iz dana u dan.kaj je najgori moguci scenario. naravno, u to i spada upiranje prstom ali za neku dobru stvar. pohvalu. nagradu. jer je i to jako zanemarena stvar u nas 'rvata...recimo, opet rukomet ili pen ups tenis pobire lovorike, dok recimo jedan odlican gimnasticer nije dobio pet redaka, iako je usao u finale olimpijskih igara. prejadni smo...nazalost. stoga treba i ovakve prijedloge podrzati, ili barem bolje raspraviti, umjesto konstantnog odbijanja i ako slobodno smijem reci, pljuvanja. osobno nisam znao za ovo, i super je upoznati i nauciti nekaj novoga. isto tako, upoznavanjem sire mase korisnika istih, samo se siri znanje medu korisnicima, te se tako podize svijest o tome kaj nam prodaju nase gulikoze. svo to raznorazno no-name smece koje uvoze po jeftinim cijenama a prodajuci preprepreskupo, uz placene testove i reklame kako je bas taj hardware super i najpovoljniji, ne ostavljajuci alternativu da ima i korisnika koji znaju kaj hoce i kaj valja. i upravo s ovakvim stvarima, mozemo doci u mogucnost da natjeramo te iste gulikoze da se napokon prime posla, pa da vec jednom i u 'rvatskoj zazivi ponuda kakvu svi zasluzujemo. a upravo ovakav stav: to nece nista koristiti ili doci ces na los glas na info forumima, upravo i pokazuje svijest nas samih. zatvoreni u kutije, u kojima smo odsjeceni od svijeta, i u kojima zivimo kako ih neki drugi sutaju i slazu. umjesto da uzmemo stvari u svoje ruke, i jasno kazemo:dosta vise zajebancije, mi se radije prepustimo kolotecini, pa kako nas bujica nanese... stoga treba podrzati svaki oblik informiranja i ucenja novih stvari. jedino cemo tako, MOZDA,uspijeti nekaj okrenuti nama u korist. ovako spavajuci i sljegajuci ramenima zasigurno necemo ;) |
Ako nisi primjetio, dosad je već napravljeno mali miljun stikija i vodiča koji su pokrili većinu čestih pitanja...ali neeeee, mora se otvorit nova tema i prožvakat nešto prožvakano već gro puta.
Razerova poanta je bila da čemu radit stikije kad što ih se više radi, više se glupih tema otvara, a te stikije nitko ne čita. I ono o linčovanju je referenca na nedavni događaj na forumu. |
Upravo to :beer:
|
:stoopid: koji dogadaj? sapni pls...
ma nema beda..no nisam tu temu zamijetio do sada..no cini mi se kako se podosta tema zaobilazi kako bi se nekome podilazilo a to je smijesno. treba reci kaj se misli i tocka. jest da nije to bas svugdje prihvaceno ;) nije pozeljno i cenzurira se..no ipak, treba biti uporan. |
lista je dobra ideja jer če se inače otvarati puno tema .I kad neko pita samo lupiš link na listu i mod lock problem riješen.I onda se ja nemogu živcirati i lupati po glavi kak to neznaš? i pisati www.google.com :D hehe
|
Lista 80+ nije dobra ideja, ali lista sa popisom kvalitetnih napajnja jest.
Tipa:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
uglavnom ne bi bilo loše staviti da se prije otvaranja nove teme radi search, dakle, osoba upiše naziv nove teme pa mora kliknuti na search da vidi je li takva tema već bila otvorena... Citiraj:
|
Citiraj:
Pa kad od 20 otvorenih tema, na njih 18 bude ključ, vlasnik bude nagrađen kartonom, onda će se u daljnoj budućnosti nešto promjenit, do tada su sve akcije sviranje k;) |
Citiraj:
bilo bi dobro napraviti popis kvalitetnih napajanja i staviti koje komponente (grafe, proceve...) može koje napajanje pogoniti npr Chieftec 450W - popis grafa za koje je ovo napajanje dovoljno snažno - popis procesora za koje je ovo napajanje dovoljno snažno tako bi se smanjila pitanja "koje napajanje?" itd i preporuke ako netko želi staviti puno diskova i/ili overclockati znam da ima više tema o tome kako snažno napajanje treba i da ima i linkova na razne stranice za izračun potrebne snage, ali to je sve ili opširno (nekome koga hardware ne zanima neće htjeti čitati cijele članke o napajanjima) ili neprecizno (ti online kalkulatori) ta lista napajanje ne treba biti jako velika, nekih 10 napajanja će biti dovoljno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:11. |