![]() |
Drugi sata disc !
Htio bih dodati još jedan sata disc u komp, koji bi služio za pohranjivanje podataka.
MBO : NFORCE4-A754 Chipset: NVIDIA nForce4 4X Storage Controller: ATA-133, Serial ATA-150 HDD: Seagate 7200.9 80Gb Zanima me (nisam još dodavao drugi hard) da li osim što ga fizički pričvrstim i spojim sata kabelom na matičnu,, moram još nešto napravit da to sve šljaka? |
imas rakov vodic za instalaciju hdd-a..serach
|
Citiraj:
Ostalo sa formatiranjem i dr. je sve u vodiču, ali o hardverskom dijelu nema puno toga. (možda jer i stvarno nema puno toga):D |
Ide jos i 4-pin molex ili Sata power cable, dakle imas dvije opcije, zavisi kakvo napajanje imas.
|
Potrebno je još, jasno, napajanje: SATA power ILI 4-pin molex.
Ako je disk SATA II, treba ga jumperom prebaciti u SATA I mod. |
OK hvala , a da li svaki sata disk ima opcije i za 4-pin molex , i za sata power cable ??
|
Ne samo neki diskovi, noviji uglavnom uvjek imaju samo SATA konektore, i naravno 2.5 inch imaju uvjek sata konektore...
|
Citiraj:
|
Nema, nema ni Hitachi, bar moj Deskstar P7K500 od 500GB nema.
Zato sam morao u Autronic po kablić od 15kn da spojim pržilicu na struju, jerbo kabel na Chieftecu 450w nije dovoljno dug da se može spojiti SATA pržilica i SATA disk, u chieftecovom kučištu :) |
Eto kupio kabel od 6kn (4-pin molex > Sata power cable) , dalje odradio po Rakovom vodiču i sve OK
Hvala svima... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:14. |