PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   GTA 4 povučen iz Tajlanda zbog ubojstva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115475)

d^_^b 05.08.2008. 19:25

GTA 4 povučen iz Tajlanda zbog ubojstva

Citiraj:

Osamnaestogodišnji student Polwat Chino je završio u rukama policije zbog ubojstva taksi vozača. Optuženik je za policiju izjavio kako je ubojstvo bilo neplanirano te je samo htio doći do novca. Međutim, nakon vozačevog otpora njemu nije ništa drugo ostalo, već da ga usmrti nožem. “Htio sam da vidim koliko je lako opljačkati taksi u stvarnom životu kao što to radim u video igrama”, rekao je ubojica. A igra na koju se odnose njegove riječi je popularni Grand Theft Auto IV. Tajlandski distributer hita GTA IV, New Era Interactive Media, zbog ovoga strašnog događaja iznosi zahtjev da svi trgovci na području Tajlanda povuku dotičnu igru iz prodaje. Chinoa očekuje suđenje ili čak smaknuće smrtonosnom injekcijom.
Izvor: http://www.hcl.hr/vijesti.php?TekstID=2180&select=25

Izgleda da bi trebalo odrediti koliki IQ morate imati da biste mogli igrati neku igru...

Campeonato 05.08.2008. 19:33

Bolje da je opljackao trgovinu ili da je tu makar uzeo auto i pobjego, men bi se cinilo ko bolje rjesenje. Ili radit za mafijase, ko u pravoj gta igri.
Btw. mogo si ovo stavit u GTA4 temu nego otvarati novu.

evil992 05.08.2008. 19:43

Citiraj:

Osamnaestogodišnji student
ccc ovo je tuzno...
htio bih cut Fleksov komentar na ovo:D

mikey_rs 06.08.2008. 14:58

Dete kjeten. Pametan čovek si zeme igru i ispuca se na njoj a ovakvi ljudi su rođeni manijaci i samo traže izgovor. Žalosno.
Čudno kak rijetko napišu nekaj dobrog o igrama. Ja sam se navčil engleski poprilično dobro iz igri (i nekaj na filmovima). A tek kolko se čovek more navčiti o taktici na nekoj dobroj strategiji, o povijesnim bitkama, kojekakvim oružjima, predmetima, vozilima...
Na kraju se samo gleda na loše odlike koje to možda i nisu al eto.

d^_^b 06.08.2008. 18:28

Citiraj:

Autor evil992 (Post 1104369)
ccc ovo je tuzno...
htio bih cut Fleksov komentar na ovo:D

A mene vise zanima Sraletov komentar na ovo...
Bas bi bilo zgodno kada bi nam ispricao neku svoju pricu vezanu za ovaj dogadjaj... :D

d^_^b 06.08.2008. 18:34

Citiraj:

Autor mikey_rs (Post 1104864)
Dete kjeten. Pametan čovek si zeme igru i ispuca se na njoj a ovakvi ljudi su rođeni manijaci i samo traže izgovor. Žalosno.
Čudno kak rijetko napišu nekaj dobrog o igrama. Ja sam se navčil engleski poprilično dobro iz igri (i nekaj na filmovima). A tek kolko se čovek more navčiti o taktici na nekoj dobroj strategiji, o povijesnim bitkama, kojekakvim oružjima, predmetima, vozilima...
Na kraju se samo gleda na loše odlike koje to možda i nisu al eto.

Ja mislim da bi ove nasilne igre trebale biti za sve uzraste... Jer, jednostavno, ako ne uspijem u nekoj misliji ja se ubijam od bijesa i onda jednostavno taj bijes ispoljim kroz igru i vratim se u normalo...
Ali uzmimo u obzir neku od igrica koja je za sve uzraste, ja cu uzeti Micro Machines 4 jer mi je najdraza... Ponekad ne uspijes u nekom dijelu igre, tj. zeznute mnoge prepreke i suparnici... I nikako da to sredis kako treba... I ona lupis sakom od stol i izadjes vani ispusiti pljugu i naleti ti neka budala i ufati te zahebavati... Sta ces uraditi? Otresti budalu od asfalt, naravno... Zasto? Zato sto ti je igrica koja je namjenjana za sve uzraste, jednostavno pokvarila ostatak dana i raspolozenje...

To govorim iz iskustva, pa si protumacite kako god zelite...

electric_dreams 06.08.2008. 18:41

Znanost je pokazala da kompjuterske igre oblikuju mozak na način koji nije povoljan, za razvoj emocija, znanja, i kontrolu ponašanja. Ovo je samo drastična refleksija tih činjenica, i nije ni prva ni jedina. Stoga roditelji, prije nego vam dijete i progovori uopće, uvalite mu kompjutersku igricu nek igra, umjesto da se vi bavite njime. Puštajte mu cajku, i techno, umjesto Mozarta i Beethovena, i znat ćete da ste na pravom putu stvaranja "kvalitetne osobe", sa nedvojbeno visokim intelektualnim, kreativnim, i drugim poželjnim potencijalima.

E.T. 06.08.2008. 18:48

ovo je pcekspert forum...o psihologiji na forum.hr i sl.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46.