![]() |
VIA K8T800 pro AGP/PCI lock
Što je s tim?Navodno ga imaju ploče za 939 socket, ali kako čitam reviewe-negdje radi, a negdje ne!Što je to?Jel stvar samo biosa ili je VIA opet zabrljala?
|
Re: VIA K8T800 pro AGP/PCI lock
Citiraj:
|
Bog blagoslovio VIA-u :rolleyes:
|
problem je u bajosu sa novijim revizijama stvar bi trebala radit
no imaš i nvidijinih ploča na kojima ovaj lock nije radio sve do revizije bajosa osim toga s939 ploče je trenutno jako malo tak da se nitko dosad nije ni previše pozabavio time i ne radi se dal ga imaju s939 ploče ili ne nego ovisi o chipsetu k8t800 ga služebno nema dok ga pro varijanta chipseta ima a imaš abitovu KV8pro ploču za s754 na kojoj ovaj lock radi nakon revizije bajosa |
Citiraj:
|
Citiraj:
e sad ti si već vjerojatno vidio recenzije svih tih ploča no mislim da će sve podržavat agp lock ako ništa drugo sa sljedećom verzijom bajosa a nije manje važna ni mogućnost promjene množitelja kaj se tiče chipseta po meni nije slučajno kaj su se svi vodeći proizvođači ploča odlučili ta taj čip a ne za nvidijin iako platforma je još poprilično nova tak da ak sad kupuješ moraš biti spreman na moguća neugodna iznenađenja |
Citiraj:
|
nakon sto sam bio izrazito mastovit u proslom komentaru :rolleyes:
sad cu probat bit suvisliji :beer: VIA je odlicna stvar , jeftino a opet dobro opremljeno i stabilno rijesenje.. .. i sigurno je moja buduca konfa zasnovana na VIA-SEMPERON kombinaciji :) sto se tice tog chipa.. k8t800pro.. jos nisam imao prilike drzati ga u rukama.. ali vise abitica max3 mi je proslo kroz ruke i cini se da su to dobre konfe :clap: |
Bezrazložno i nesuvislo pljuvanje po VIA-i je odavno dio ovog foruma a to dolazi od ljudi koji većinom nikad nisu ni imali matične sa VIA chipsetima
|
Citiraj:
a jedina greska VIAe je u matsonicu i PCChipsu (tu ih je uvjek bilo kao pljeve nakoceno) , ali sigurno ne u gigabyteu i abitu itd.. |
Citiraj:
nekima se uopće ne bi trebala dati licenca za proizvodnju |
Mogu reći da na mojoj ploči, usprkos svoj živoj kontroverziji oko
ovoga-AGP/PCI lock radi savršeno!Promjena množitelja ide smao nadolje, ali neće preko BIOSa!Prvo sam mislio da je nešto s cpuom, ali skinuo sam clockgen kojeg uopće nema za moju matičnu(za neki asus s VIAom) i u win veselo spuštam množitelj po volji!S Uguruom mogu vrtiti iz win fsb i voltažu.Zgodno, ali kad restartam, sve ode!Abitu treba novi bios... |
meni taj agp/pci lock jos uvijek nije jasan....jel to dobro ili nije?
ja na svojoj abit ploci imam VIA KT400A chipset i mogu podizati i spustati mnozitelj i imam opciju fsb/agp/pci koja mi sad stoji 4/2/1, a moze se staviti sve do 5/2/1.....jel to to ili? :confused: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Potraži novi bios, pa probaj!S obzirom da tek sada via ima samo NEKE primjerke čipova, tj samo neke matične na kojima radi-čisto sumnjam!Kod tvoje ploče stvar je najvjerojatnije hardverska, i niukakav bios ti neće pomoći...ovo je prva VIA na kojoj vidim potpuno funkcionalan lock! |
na amd 64 se ne moze dizati mnozitelj??? jaooo:fuming:
|
Citiraj:
proc je na defaultu toliko brz, da nema uopće potrebe!Jedna zgonda kombinacija je 240*9.5, kad aradi malčice više od defaulta a propusnost je zastrašujuća! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:23. |