![]() |
Dobra stara VIA
1 privitaka
Budući da sam se bio gadno pokočio i bilo mi je dosadno jer sam moral više-manje mirovati, dovukao sam doma jednu KT600, posudio od Mitzeka 1800+, i idam ja baš vidjet kaj vi bando Nvidiaška non-stop dripate nekog boga protiv dobre stare VIA platforme:D
Mislim-čisto da usporedim sa NFII. Montirao ploču, stavio proc, pokopčao sve i da vidimo prvo sa mobilcem...prepoznala ga iz prve:confused: , nemreš vjerovati...ali kretenski AMI BIOS ne dopušta mjenjanje množitelja na mobilnom...ha-ha. A ništa, stavio ja Mitzekov proc(SVIM ostalim procovima mjenja množitelj tak jasno) i na posao da vidimo koliko beba ide. 220 FSB-a:D :D :D Jojjjjjj kad se samo sjetim nekih forumaša sa Abiticama/Epoxicama itd, kak su samo jambrali-te nemogu na 220 jer ih napajanje zajebava, memorija je loša...ploča zeza... A smrad od KT600 iz prve:D Mislim-morao sam obraniti čast nas par VIA-ša, kad nas već podjebavate da imamo šrot ploče... |
hahah ;)
Pa toliko ide i ova moja ploca i proc :D. edit: jel KT600 ima AGP/PCI lock? |
Citiraj:
Ali ploča ima par dobrih fora koje su me iznenadile. Chipset-do 1.8v (da je bar malo više) CPU do 2.3v:) AGP do 2.1v:confused: Napon memorije do 3.3v:D :D :D I izvrsno je rješen položaj konektora za napajanje ploče-u gornjem desnom kutu, ni ne vidi se i ne smeta za protok zraka. Sve u svemu-ploča je čist ok:) |
Ma ajde, opet muljaš nešto:DNemre VIA na toliko da si još toliko. Garant si nešto opet lažirao. C,c,c,c nikad pameti :D
|
Tvoja ljubav prema VIA-i je još perverznija od moje mržnje prema Taganu:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kaj sad buš u scakom drugom postu preporučivao Maxpower?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo ne stane...:( |
Citiraj:
Osim kaj cvrčiiiiiiiiii.....:D Ja sam i sa Antecom i sa Taganom vozio mobilca na 2700. Istinabog-na VIA ploči:D |
Citiraj:
bdw-sa boljom memorijom išla bi i više od 220... Bilo kako bilo-poigrao se jesam...za koji dan ide dobra stara DFI natrag u svoju kućicu:) Šteta kaj ploča nema rupe oko socketa, sa 2.3v za proc i dobrim hlađenjem bi se to dalo fino našpranjiti. |
Citiraj:
|
Very nice Go via Go :)
ali opet nece meni nitko nforce dirati :) |
Citiraj:
A kako bi ti drukčije dobio na KT400 nego onak kak sam ja radio??? Osim toga ako se dobro sjećam-bilo je 180 FSB-a, i u kompi sa 2700 ta je za KT400 izvrstan rezultat. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Možemo se dogovoriti za ponedeljak-utorak, 500 krznatih ti na stol, 500 ja pa si pogledaj. Kad me već optužuješ da-lažem. Dakle-govorimo o ovoj MSI Delti i onih 9x220 koje sam poslikao. |
Citiraj:
Ljubbomoran zakej menije stabilno na 223 a sd bu bilo i više |
Citiraj:
Budući da nema PCI/AGP locka. |
^___^
1 privitaka
:D
|
kako mogu dic napon na procesoru?
|
Koji cpu, koja ploča???
|
Čovječe, jes ti normalan?? Šta bumpaš temu staru skoro 3 godine??!!!!
|
ne bumpam ju nego postavljam pitanje..
ecs kt600-a ,amd athlon xp 3000+ |
Citiraj:
Što se matične tiče, skinuo manual i bojim se da nema mogućnosti podizanja voltaži iz BIOS-a. Čak i tamo u djelu "Frequency/Voltage Control" nema te opcije (a tu bi recimo trebala biti). Čini mi se da si osuđen na dizanje FSB-a dokle ide na defolt naponu. Nisam siguran dal postoji koji program za soc. A, a da diže napon iz Windowsa. A koliko čitam googlajući o tvojoj ploči, onda zaista nema ništa od toga (čak ni za mjenjanje multy-ja). Jedino Vcore hard mod čini se meni, barem na ovoj ploči. |
smrc :(
hvala ti na trudu :) |
Prodaj tu ploču, dodaj 50kn i kupi neku sa NF2 Ultra chipsetom, ako ti se baš OC-a.
Mada, ja bih prvo kod nekoga tko ima takvu ploču išao vidjeti do kuda ide proc i sa kojim naponom i vidjeti dal se isplati. To je moje mišljenje... |
hvala na preporuci :)
ma nisam bas ne znam kako zagrizao za to, nego sam htio vidit do kud bi sve to skupa islo.. al sad kad ne moze nije mi toliko bitno.. par mhz ga uvijek mogu dic ;) |
Naravno, probaj dići FSB do koliko ide. Samo, i to je pitanje koliko je sigurno pošto gore vidim da nema AGP/PCI lock, a ako podižeš FSB mogla bi ti AGP kartica stradat ili PCI kartice koje su ti uštekane.
Ali ako se dobro sjećam, na nekim frekvencijama FSB-a AGP i PCI frekvencije se vrate na svoje normalne vrijednosti. Znači ono, ako imaš proc koji radi na 166Mhz FSB-a, i tu su vrijednosti AGP-a i PCI slota 66 odnosno 33Mhz, onda bi i na 200Mhz FSB-a trebale biti takve. Ali, pošto pak ne možeš niti množitelj procesoru sniziti, sumnjam da bi se proc boot-ao na 200Mhz FSB-a. Nadam se da nisam fulao kada sam rekao da taj tvoj radi na 166Mhz FSB-a, znam da ih je bilo svakavih :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:57. |