![]() |
Tv out problemi sa slikom
Imam preko s-videa spojen komp na TV.
Kad gledam film (mpg) kod brzih scena prikaz na Tv-u kao da je vodoravno razlomljen na 3 do 4 djela koja pomalo u prikazu kasne jedan za drugim (slika na kompu je u redu). Zna neko kak to riješiti ? |
Prije navedeni problemi nestali su sa postavljenjem opcije da grafička na TVu video prikazuje u full screenu.
Sad imam drugi problem, filmovi snimljeni u 4:3 formatu na TVu se prokazuju dobro a filmovi snimljeni u 16:9 formatu su malo deformirani (kao da su automatski prebačeni u 4:3 format) dok se divx prikazuje po cijelom ekranu bez obzira na rezoluciju. Može li se to kako popraviti ? |
Pa zavisi od playera, u njemu naštimaš omjer stranica - 16:9 (ne 16:& kako si napisao), 4:3 ili u kojem je već omjeru film.
|
Navodno je problem do garfičke kartice odnosno vmr-a...
Može li se to srediti kako ? |
I sad ti ja odgovorim, a ti se javiš kada? Negdje u drugom mjesecu :D
Nije do grafičke, nego do playera ili eventualno postavki TV-outa. |
zanima me dali mogu spojiti komp s tv-om hdim to hdmi kabelom ili mora biti hdmi to dvi kabel?grafička je saphire radeon hd3650 a tv je 32 inčni lcd philipsov
|
Citiraj:
...treba instalirati vobsub i u njegovim postavkama odabrati da se pojavljuje stalno ili samo prema potrebi (kad su titlovi identični nazivu filma) i kao format slike odabrati 4:3 i sve radi savršeno tj. slika je na TVu pravilnog formata... |
Da ne otvaram novu temu. Iman problem sa spajanjem TV Philips 28PT4511/02, 71cm, 50Hz, stara s katkodnom cijevi na komp, spojena s s-video kabelom na skart priključak i što god pokušava dobivam crno bijelu sliku (čistu i bistru) al tija bi naravno u boji pa me zanima možete li mi predložit kakvo rješenje. Korištena konfiguracija je iz siga.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima ko još kakvu ideju/prijedlog ili se moram pomirit s crno bilom slikom?
|
To moras nastimat u opcijama za nvidine grafičke uglavnom podesavaj dok ne dobijes sliku u boji.
Ps provjeri kontrast |
ako tv nema opcije da na scartu imaš s-video signal, treba ti s-video-scart adapter.
nešto ovakvo kod nekih philipsa treba dvaput stisnuti av tipku za s-vhs. |
Citiraj:
Citiraj:
Još kakav prijedlog? |
Citiraj:
Kod S-Videa luminance (crno bijela slika) ide jednim kabelom, a boja drugim. Ako ti TV ne podrzava S-Video (a najvjerojatnije nije), onda nadji S-Video to Composite adapter (kosta nekih 10-15 kn) i dobit ces i boju, s tim da ce kvaliteta slike biti nesto malo losija nego kod S-Videa. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:43. |