![]() |
Pomoć pri dizajnu backgrounda bloga
U startu da velim da nemam blage veze s izradom bloga i sve što sam dosad radio je bilo metodom čačkanja po htmlu dok ne skužim što se na što odnosi. Konkretno, htjeli smo crni background bloga zamjeniti slikom. I našao u htmlu gdje se nalazi i zamjenio. Ali... Background sam stavio sliku dimenzija 1280xneznam kolko, nije bitno (1280 je širina mog monitora) i meni funkcionira dobro ali ljudima koji imaju monitore drugačijih rezolucija, background zgleda katastrofalno. I eto, trebam pomoć kak to izvesti da na svakom monitoru izgleda dobro. Ak nekom nije jasno o čemu pričam, riječ je o ovom blogu.
Nemojte blog shvatit ozbiljno, riječ je o teškoj sprdnji i totalnoj zajebanciji.:D:D:D |
Koliko ja znam,veličina se regulira i postotcima,tako da zavisi od veličine trenutnog prozora browsera.Probaj u postotcima stavit,width=80% height=100% naprimjer pa vidi kako će se ponašat.
|
HMM mislim da to na blogu i nije moguće, probaj što je žile rekao ali sigurno neće uspit.
|
[img style="position:absolute;top:0px;right:0px;left:0px;bottom:0px; ...[img]
bez width i height elemenata, [ zamijeni sa < i ] sa >. Ovim će okvir slike uijek biti vezan za rubove strane (0px udaljen), bez obzira o veličini slike. Inače, ne bih preporučio stavljanje slike određene veličine kao background jer se onima s rezolucijom manjom od slike neće vidjeti, a onima većom od slike će se prikazivati prazan prostor. Znam da je tema starija i problem je (loše) riješen, ali eto, neka bude za druge korisnike. |
Citiraj:
sliku prilagodi manjim monitorima...ti češ moć vidjet a moć če i oni sa manjim monitorima...a ako već i želiš neki predložak za blog a neznaš kako da to središ javi se nekom dizajneru...npr ja dizajniram predloške za blogove i kodiram u html-u i css-u... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18. |