![]() |
kako nas kradu i varaju (svi bez razlike)
|
:D
dobro dosao u kapitalizam.... |
Citiraj:
Pa to je dogovorna ekonomija iliti socijalizam, a ne kapitalizam, nešto si pobrkao :D |
Citiraj:
Nekak me ovo ne iznenadjuje , tako i dogovaraju cijene proceva ... kartel je najbolji :) |
Sad kad europska komisija zvekne opet parsto mill $ nagrade... :fiju: :D
|
A vidim još jedna tema nevezana uz ATi :fiju:
|
pa što je tu čudno? ovo je javna činjanica, imaš ju u raznim područjima, od informatičke, građevinske i ne znam koje industrije.. komunikacijske..
primjer kod nas: dobra prijateljica radi u Vip-u, na dobrom položaju, i tako se nešto razgovaramo baš oko cijena između t-mobile i Vip... i ona mi kaže da se njezini šefovi glavni menageri nalaze na sastancima sa t-mobile ekipom i dogovaraju periode kad će tko imati kakve akcije i slično... te naravno cijenama proizvoda.. |
Citiraj:
|
očito si premlad pa ne znaš kako bi trebalo funkcionirati tržište... to ti se inače zove duopol... ;) zaboravi na konurenciju u takvom slučaju, dogovaraju se cijene, (i održavaju visokima u krajnosti), nemogućnost ulaska konkurencije, kontrola tržišta...
a to NIJE DOBRO najblaže rečeno. |
Da se ne dogovaraju već bi imali radeone 7870x2 :D
|
Citiraj:
Naravno da nije dobro za nas :) Živimo u državi monopola, zavarivanja šahti (mislim na dugogodišnji rat ISPova) od strane velikih kako mali nebi mogli normalno funkcionirati... Dobro kaže potemkin.hr, tako se samo usporava razvoj, jer kad bi odmah sve prodali nebi imali šta prodavati... A gdje se ne prodaje, nema profita... Simple as that... Jedino ne razumijem kako to kazniti i tko može napisati kaznu, tko ima te ovlasti, država? porezna uprava? :) Uvijek EU piše neke kazne (tipa Microsoftu zbog dominacije WMPa), a ne država iz koje poteknu te stvari (SAD najčešće)... |
Platili su Samsung i Infineon (i još neki mislim) ogromnu kaznu kad su dogovarali cijene memorije. Nakon toga u roku keks otišla ddr2 sa 600kn za 1GB na 130kn za 1GB :D
|
Lako za to koji radeon bi imali, da nema u nekim drugim područjima industrije i tehnologije takvih monopola i kartela imali bi mi puno korisnije stvari od neke tamo grafe...
Ima igračaka koje se i dan danas percipiraju kao SF materijal, a zapravo ne da se zna da postoje idejno nego su već napravljene samo je caka da se iskorištavaju pogoni za izradu stare krame do besvjesti i zato se ne mjenja ništa ako se baš ne mora... :kafa: |
drito to...
|
Citiraj:
Gledao sam prije par godina u BUGu prilog, posjetili su Intelov razvojni centar (ili takvo nešto, neke laboratorije)... Prostorije kao iz onih SF filmova, sve djeluje kao da je izvan vremena... Trebamo upast u te razvojne centre :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:01. |