PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Kprobe sken Bugovog DVD-a!Dear god...!OBVEZNO pogledati!!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11457)

dr.fiksi 12.07.2004. 14:28

Kprobe sken Bugovog DVD-a!Dear god...!OBVEZNO pogledati!!!!

1 privitaka
Dakle, radi interesa sam išao ovo skenirati-nije radilo u hitachiju gd 8000(dvd).Sada sam skenirao liteonom 832s.Rezultati su zaprepaštavajući!Broj grešaka je jednsotavno iznad granice nebesa!Užas!Pitao sam se hoće li uopće sken završiti-naišao je na hrpu grešaka, a jedan dobar komad je morao i preskakati!
Također, tu su bile i vrlo ozbiljne Servo greške(+ hrpu toga vrlo ozbiljnog), ono što sam uspio skenirati-tu je u attachmentu.Pitam se što je bilo s djelom koji je preskočio...
Kvaliteta je užasna, iako DVD, začudo ipak radi!Standard propisuje PI negdje oko 200, ali sve iznad 50 postaje vrlo upitno-mi ovdje prelazimo i 800!Komentari su welcome...

Sky 12.07.2004. 14:42

Meni Pioneer 120S nije htio čitati DVD jedno pol minute. Prža ga je isto jedva prožvakala.

Raven_1 12.07.2004. 15:54

Uopće se ne čudim. Prije dva dana sam nakratko posudio Lite-on pržilicu pa sam odlučio skenirati cd-ove da vidim kvalitetu. Skenirao sam i bugov CD i vidio da baš i nije nešto kvalitetan. Začudio sam se koliko je stara Arita 8x kvalitetniji.

dr.fiksi 12.07.2004. 15:59

Citiraj:

Originally posted by Raven_1
Uopće se ne čudim. Prije dva dana sam nakratko posudio Lite-on pržilicu pa sam odlučio skenirati cd-ove da vidim kvalitetu. Skenirao sam i bugov CD i vidio da baš i nije nešto kvalitetan. Začudio sam se koliko je stara Arita 8x kvalitetniji.
Bug ima ozbiljnih problema s kvalitetom-izgleda da je ovo "jednom ubaci pa baci dvd"-ako uopće proradi.On jest proradio, ali je ipak za baciti.Imam dojam da su im cd-i bili bar manje problematični...
Ukratko-ovaj sken kaže da s manje naprednim uređajima u biti nećete moći niti pročitati dvd(barem ova ovdje)-ne radi na hitachiju gd 8000 i 5000.

Stormeye 12.07.2004. 18:31

A ja se cudim zasto ga je moj LITEON odbio učitati jedno 15 puta.

Rivi 13.07.2004. 11:31

Meni radi kako treba, ali kad ga ubacim u uređaj, počne se tako derat, da će se jednom od muke razletit kompjuter.

dr.fiksi 13.07.2004. 11:48

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Meni radi kako treba, ali kad ga ubacim u uređaj, počne se tako derat, da će se jednom od muke razletit kompjuter.
To ti sve ovisi o primjerku koji dobiješ...
neki su bolji a neki lošiji.

BrunoZG 13.07.2004. 18:12

A ovisi i o citacu kak se nosi sa takvim losije zarezanim medijima.

Moram rec da svak iBUG DVD a sve sam kupio, mogu normalno koristit i u nec-u i u BENQ 1650s dvd romu, i cak sam mogo u starom GD 7500 Hitachi DVD romu koji je citao samo Stampane medije a od przenih samo -R medije i to na granici granice (oslabio)

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
To ti sve ovisi o primjerku koji dobiješ...
neki su bolji a neki lošiji.

dr.fiksi 13.07.2004. 18:19

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
A ovisi i o citacu kak se nosi sa takvim losije zarezanim medijima.

Moram rec da svak iBUG DVD a sve sam kupio, mogu normalno koristit i u nec-u i u BENQ 1650s dvd romu, i cak sam mogo u starom GD 7500 Hitachi DVD romu koji je citao samo Stampane medije a od przenih samo -R medije i to na granici granice (oslabio)

I meni su radili čak i u hitachiju-sve dosad!Ovo je valjda primjerak apsolutne nekvalitete, ali bi rekao da nisu kvalitetni uopće ti mediji, čak ni oni bolji primjerci-sken je autentičan, a to je statistika-it's all numbers man!ovo je najlošiji primjerak dosada.

medo 13.07.2004. 20:13

osobno se igram sa KProbe softwareom već više od godinu dana. taj software je preživio puno revizija, a između ostaloga i krivo očitavanje.

ono što obavezno morate uzeti u obzir da su C1-C2, kao i PI-PO greške koje je laser napravio, tj. "krivo pročitao". budući da je tako, znači da će broj grešaka ovisiti od uređaja do uređaja, jer neki čitaju bolje, a neki lošije. npr, uspoređujući Plextora i LiteOna jasno se vidi da LiteOn slabije čita na vanjskim trakama od Plextora.

A kaj se tiče Bug DVDa - pa i CDi su im imali ogroman C1/C2 error rate, zakaj bi bilo drugačije sa DVDovima ;)

dr.fiksi 13.07.2004. 20:22

Ma smeće je taj dvd i gotovo...

thunderbird 21.07.2004. 12:54

Sada barem imam objašnjenje zakaj mi dvd cigan ne prepoznaje bugov dvd iz ljetnog dvobroja... a ima tolko zanimljivih stvari unutra:( :rambo: , a što je najčudnije svi ostali bugovi dvd-i mi rade bez problema

dr.fiksi 21.07.2004. 20:17

Citiraj:

Originally posted by thunderbird
Sada barem imam objašnjenje zakaj mi dvd cigan ne prepoznaje bugov dvd iz ljetnog dvobroja... a ima tolko zanimljivih stvari unutra:( :rambo: , a što je najčudnije svi ostali bugovi dvd-i mi rade bez problema
To ti je, kak bi Isus rekao, kocka ko kingmax-samo što nijedan nije niti dobar, a ima katastrofalnih...

Costa 21.07.2004. 22:39

:D :beer:
http://www.riteh.hr/~vedranf/bug/

dr.fiksi 21.07.2004. 22:52

Citiraj:

Originally posted by Costa
:D :beer:
http://www.riteh.hr/~vedranf/bug/

Nisam jedini...ali brzinski skenovi s površni.PI/PO ti puno više govori o (ne)kvaliteti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:36.