PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Video-In (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11399)

Freek 09.07.2004. 16:00

Video-In

Ajd recite kako spojit taj Video-In na kartici sa videom da se prebaci VHS na komp.

Freek 09.07.2004. 23:40

Ajd zar niko nezna kako spojit Video-In na grafi sa videom da bi moglo prebacit VHS na komp.??

IceFisherman 10.07.2004. 11:33

To sam i ja več pokušaval i nikak mi nije htelo uspeti :(
Znam da je nekakva procedura da spojiš komp video i TV :rolleyes: ili se da samo video sa kompom hmmmmm , stvarno se ne zmislim vec

BrunoZG 17.07.2004. 14:24

Moras spojit video out sa recordera na video in capture kartice, i pomovu software-a za capturing snimit to na hard u najcesce mpeg2 formatu.

Ne vidim di je problem, osim mozda sta na videu imas scart a na grafickoj vjerojatno chinch ulaz (mozda svhs konektor)

Freek 17.07.2004. 14:35

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Moras spojit video out sa recordera na video in capture kartice,
gdje ti vidiš capture karticu????
kako da to vidiš na ekranu pa ne snimaš na slijepo valjda:confused:

BrunoZG 17.07.2004. 14:39

Video in na grafickoj je zapravo capture, prilikom capturinga zavisno od software-a , vidjet ces sto snimas ili ces preview iskljucit da smanji opterecenje procesora.

Freek 17.07.2004. 14:58

O.K. al kolko mjesta zauzima kad je MPEG2???
I dali postoji mogućnost da se snima sadržaj TV ekrana al bez TV kartice??

BrunoZG 17.07.2004. 16:12

imas video in u bilo kojem obliku? Npr na ati grafickoj? Instalirane drivere za to?

Nadji neki software. Mpg2 je velik, mozes przit to direktno na dvd ili komprimirat kasnije u x-vid

Mpzda je i direktno snimanje u divx/xvid moguce al tad amd na 2200 MhZ je na debeloj granici za to.

tin. 17.07.2004. 23:44

Re: Video-In

Citiraj:

Originally posted by Freek
Ajd recite kako spojit taj Video-In na kartici sa videom da se prebaci VHS na komp.

Nesrećo, a koju imaš grafičku ?!
Nećemo fantazirati nego ajdmo jednostavno....prvo na grafičkoj trebaš ulazne terminale.Znači da moraš imati grafičku sa VIVO adapterom. Dalje...žuti "video out" činč kabel IZ VIDEO REKORDERA spojiš sa "video in" u kompjuteru,isto je ŽUTE boje, na grafičkoj kartici.Tak isto spojiš za ZVUK i crveno bijele činčeve !Uz grafičku si dobio i "neke" programčiće,ne? daj pogledaj da nije možda među njima Ulead ili Arcsoft ili Sonic,možda? Ak nije,nema veze.Uzmi bilokoji cd iz Bug-a ili Vidija i nađi takav program (u pravilu je samo Ulead).Instaliraj ga.Kad ga instaliraš pronađi meni "properties" i tamo klikni na "temporary files" i odaberi disk ili particiju na kojoj imaš najviše mjesta (...govorimo o mjestima sa minimum 40 gigabajta prostora!).moram ti napomenuti da po defaultu svi programi kao "capture" prvo ponude TV tuner,ali zato nađi meni "capture properties - devices..." i odaberi "composite"...pojaviti će ti se slika sa videa koju hoćeš presnimiti u kompjuter.u istom meniju nemoj zaboraviti podesiti i zvučnu karticu!! (najčešće se radi o Avance 97...osim ako nemaš creative labs ili neku "mašinu"...).Zatim u programu odaberi "capture format" i tu možeš vidjeti neke preset formate kao što su VCD,SVCD,DVD,MPEG1,..... odaberi format koji želiš.kad si i to naštelao prvo u programu uključi " rec" a onda pusti video kazetu koju želiš snimiti...snimaj samo prvih par sekundi i onda provjeri da li je sve u redu sa snimkom u kompjuteru...ako je ...ostavi snimati,noge u zrak,pivu u ruke i raspali...
P.S. daj bar reci koja je grafička i koji je program u pitanju...ovo je samo onak,informativno..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:12.