![]() |
RivaTuner OC problem
Evo nikako da natjeram Rivu da mi prihvati OC. Svaki put kad odredim neku vrijdenost (za 3D perfor.) i stavim Apply, i napravim SAVE u profil, GPU-Z // Everest pokazuju def taktove. U čemu je problem :stoopid:
BTW ima li alternativa ovoj Rivi ??? |
Ako se radi o Nvidiji, jedina alternativa koju ja vidim je OC u biosu.
|
Citiraj:
|
Samo što je zadnja verzija CoolBitsa prema mvktechu izašla 2004. Ja sam probao sa 9800GX2 na vist i nije mi radilo.
Sječam se da je bio u igri još nvidijin program NTune. |
Citiraj:
Sa nTuneom se komp odma resetira :( Moja sreća sa VGA karticam ne prestaje :fuming: jedni nemaju dobre drivere, drugi se ruše / nemogu OCat :Machineg: :hitthewal: Nisam vidio glupljega alata od ove RIVE EDIT Uspio sam OCat, ali samo kada sam stavio da su Core/Sheaderi linkani, što mi nije drago :smoke: jer nemogu izvuć max |
Riva koliko biila mutava jedina radi(u večini slučajeva). Ati je to puno elegantnije riješio. Moj savje je da osposobiš nekako Rivu. Jedina alternativa je bios editing.
|
Citiraj:
|
Mora radit, prvo stavi tvorničke drivere, zehebi ove modane ako se oćeš s rivom igrati...
|
Citiraj:
BTW Vraća sada i default nakon LINKED moda :( mislim da ću probat danas na XPu |
Evo danas se malo zabavio i problem je sljedeći.
Shaderi normalno idu preko Rive i uspio sam ih ~1750MHz, bez grešaka (ovo je na brzinu) Memorija normalno ide preko Rive ~1050MHz Sada kad probam CORE nikako neće preko def vrijednosti, točnije vraća je na def vrijednost od 500MHz, i nikako ne prihvaća takt jezgre drugi ;( sada mi nije jasno zašto neće ??? Ako neko ima prijedlog neka ga podjeli s menom! |
A da možda ne dižeš 2D taktove?
|
Citiraj:
Sada sam uspio testirat, maknem linkano onda isključim LINKED mode i tako mi prihvati ;) Nego sada kako sam dosta na ATiu navika na ATT, kako ovdje postavit za 3D da vrti konkretno 650/1700/1000 samo kad sam u 3D aplikaciji. Ovde spremim profil ali nakon restarta kompa vraća na def vrijednosti :hitthewal:. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:11. |