PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   OCZ GameXStream 600W (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113925)

ShAd0w_dAnCeR 18.07.2008. 20:05

OCZ GameXStream 600W

Pozdrav...

Buduci da kupujem novi komp, a buduci da 90% komponenti (za sada je disk te napajanje upitno, sve ostalo imam u vemilu) sigurno uzimam kod lika kojem je glavni dobavljac vemil (zato sto tamo frend od mog starog ima poslovni odnos pa dobivam bez PDVa), upao sam u dilemu Corsair 450VX (ili 550VX, buduci da kod jednog drugog lika kod kojeg bi kupio "ostalo" 450 nije dostupno), cijena me dode na isto (manje vise) a i smanjio bi si komplikacije...

ostatak konfe:

4 gige kingmaxa (2x2GB)
p45 ds3 gigabyt ploca
HD4870 Safirka
E7200 proc
H55 LG optika
creative SE zvucna
320GB-640GB disk, jos moram to "istrazit"

sto kasnije planiram dodat:

jos jedan disk
PCI wlan karticu
jos jednu optiku
kasnije kada se prebacim na novi LGA soc., koji dolazi krajem godine (necu se prebacit odma, al ono) novi proc itak... znaci mora bit prostora...

eto... sta vi kazete?
naravno, grafa proc i mema ce se blago OCat...

borisko 18.07.2008. 20:14

Nisam siguran jesam li te shvatio...ali VX450 will do the trick ;)

boris87 18.07.2008. 20:15

pa sam si sve isplaniro...šta ocz gs 600w

ShAd0w_dAnCeR 18.07.2008. 20:38

mene zanima kvaliteta tog OCZa...

Funkenstein 18.07.2008. 20:56

Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1090163)
mene zanima kvaliteta tog OCZa...

FSP OEM -> vrlo dobro. Potraži malo po forumu, ima thread o tom OCZu i tamo ti je link na review.

ShAd0w_dAnCeR 18.07.2008. 22:22

http://forum.pcekspert.com/search.php?searchid=1151042

eto sta mi izbaci... :zdero2:

ajde pls mi malo objasni, googlao sam malo i tako, procitao review na johnnyu, al ne kuzim ono u vezi osilacija ("ripplova")...

kolko ce ona gore navedena konfa (verzija sto kasnije planiram dodat) trosit, ovako otprilike?

thx na odgovorima... :chears:

Funkenstein 18.07.2008. 23:00

http://www.hardwaresecrets.com/article/451/7
Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1090232)
kolko ce ona gore navedena konfa (verzija sto kasnije planiram dodat) trosit, ovako otprilike?

Otprilike 270W, mislim da neće više.

ShAd0w_dAnCeR 18.07.2008. 23:33

link na test koji si ti dao je stealthxstream, a vemil u ponudi ima gamexstream...

Buger 18.07.2008. 23:42

možda ti je bolje da kupiš Chieftec Turbo kojemu je OEM CWT, samo pripazi da ima dva 6pin konektora

ShAd0w_dAnCeR 18.07.2008. 23:56

stvarno ne znam... negdje kazu za tog gamera da je dobar, negdje ne...

pfff...

el znate tko od usera ima tog malca?

bluefluid 19.07.2008. 00:19

imam ja, al verziju od 700W
ne znam sta da kazem, napajanje ko napajanje, ima jedan 6pin i jedan 6+2pin za vga i sli deklarirano je, ima hrpetinu kablova i svi imaju one zastite i fino su oblozeni crnim mrezicama, jedino vent pili do jaja...
inace isto tako sam pitao za savjet ovdje na forumu i ljudi su mi predlagali nekog corsaira, ali ovo mi je bilo dostupno odmah tako da eto...

'..for us to consider this a “perfect” product, we’d like to see efficiency higher than 80% when delivering 600 W, especially when this power supply could easily reach 85% efficiency under lighter loads.Ripple and noise level was a little higher than competing products, but still inside specs, so this isn’t a real issue.
The only real flaw we saw on this unit was the absence of a MOV, a component in charge of removing spikes coming from the power grid.
Anyway, we think this is a terrific product for the average user, being a power supply with one of the best cost/benefit ratios around...'

Brown Acid 19.07.2008. 01:23

..imam ga ja, napajanje je odlično..no da me se pita, uzeo bi modularno.

Wolverine 19.07.2008. 18:07

GameXStream je OK napajanje koje je made bz FSP
problem je kaj je relativno glasno i regulacija napona jako varira od modela do modela
na nekima je sređena odlično dok kod drugih ne valja ništa....zašto ne znam no tak je....

osobno bi radije išao na VX450/550W

srale7 19.07.2008. 19:59

Meni stvarno nije jasno od kuda tolike dileme oko napajanja kraj Chorsaira VX450/550. Ili HX ako treba netko modularno.

Ta napajanja su se pokazala kao jako dobra, tiha i gotovo bez ikakvih mana. Ako se dobro sjecam Razer&co su na njemu imali Quad i 3870X2 i sve naravno naklokano na max i napajanje je drzalo.Tako da mislim da ce VX450 zadovoljit 97% clanova ovog foruma..IMHO

Buger 20.07.2008. 12:01

Razeru VX450 nije izdržao naklokano quada i čini mi se da je bio neki ATI crossfire...

A budući da bi ti jako htio napajanje iz Vemila onda uzmi Chieftec Turbo

Wolverine 20.07.2008. 12:13

Jesi ziher....

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101931

antrax 20.07.2008. 12:50

Citiraj:

Autor Buger (Post 1091141)
Razeru VX450 nije izdržao naklokano quada i čini mi se da je bio neki ATI crossfire...

to je istina, ali radilo se o q6600 na 4+ghz i ocanoj 3870x2, a konstatacija da "nije izdrzalo" nam se svima temeljila da mu je falilo snage jos malo vjerojatno i da nije radilo sve dobro kolko bi cak moglo jer 3dmark06 nije bio preko 20k i pad napona na 12V je eto postojao :D no do dan danas je to ostalo samo pretpostavka sve.

za ovu konfiguraciju o kojoj se ovdje radi je vx450 i puno previse, a i novi procesori ce trositi sve manje i manje pa nema neke bojazni da ce falit struje bas.

Rain Man 20.07.2008. 13:14

I ja vjerujem da bi vx450 bilo dovoljno napajanje. Procesori su sve brzi, no smanjuje se proizvodni proces pa trose ili isto ili par postotaka vise nego procesori iz starijih generacija. Mislim da u vremenu od petogodisnje garancije na vx450 ne bi trebalo biti problema s snagom koju isporucuje u osnosu na potrosnju prosjecnih novih kompova. Naravno ako se ne radi o nekim top modelima grafi i debelo OC na procesorima, no to je druga prica.

m.a.t.e.j 20.07.2008. 19:41

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 1090367)
..imam ga ja, napajanje je odlično..no da me se pita, uzeo bi modularno.

Ja sam vec neko vrijeme zainteresiran za to napajanje, ali ozbiljno razmisljam i o ovim modularnim Tagan napajanjima TG500-U35 i TG500-BZ, pa me zanima bi li da si sad na mom mjestu uzeo opet OCZ-a ili jedno od ova dva?

:fala:

Wolverine 20.07.2008. 19:51

Osobno nebi uzeo niti OCZ niti Tagan...pogotovo ne Tagan

Ak hoćeš modulano napajanje imaš Corsair HX seriju, i nekoliko verzija Silverstone Strder te CoolerMaster RealPower napajanja

m.a.t.e.j 20.07.2008. 20:24

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1091465)
Osobno nebi uzeo niti OCZ niti Tagan...pogotovo ne Tagan

Ak hoćeš modulano napajanje imaš Corsair HX seriju, i nekoliko verzija Silverstone Strder te CoolerMaster RealPower napajanja

Sta kazes na SeaSonic M12-500? Da li isto nevalja kao i Tagan ili?

Zanima me otkud takav otpor prema Taganu?

Naslusao sam se zadnjih godina kako je Tagan jedan od boljih proizvodjaca napajanja (ako ne i najbolji) pa neznam zasto onda ljudi toliko lazu da je dobar ili WTF? Radije bih uzeo napajanje firme koja se specijalizirala za proizvodnju napajanja nego od neke "u svemu smo dobri" firme... Zisku?

:banana:

srale7 20.07.2008. 20:31

Pa vjerovatno si jos bio mlad kad su Tagan napajanja dosla u Links, i svi su ih kupovali dok nisu pocela rikavat i nerijetko za sobom povuci i pola kompa.. Tak da danas rijetki vole ta napajanja..

m.a.t.e.j 20.07.2008. 20:55

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1091498)
Pa vjerovatno si jos bio mlad kad su Tagan napajanja dosla u Links, i svi su ih kupovali dok nisu pocela rikavat i nerijetko za sobom povuci i pola kompa.. Tak da danas rijetki vole ta napajanja..

Sta kazes na ovaj SeaSonic koji sam maloprije spomenuo?

srale7 20.07.2008. 20:57

moje misljenje ti je u 14. postu na ovoj stranici..

Wolverine 20.07.2008. 21:02

Citiraj:

Autor m.a.t.e.j (Post 1091493)
Sta kazes na SeaSonic M12-500? Da li isto nevalja kao i Tagan ili?

Zanima me otkud takav otpor prema Taganu?

Naslusao sam se zadnjih godina kako je Tagan jedan od boljih proizvodjaca napajanja (ako ne i najbolji) pa neznam zasto onda ljudi toliko lazu da je dobar ili WTF? Radije bih uzeo napajanje firme koja se specijalizirala za proizvodnju napajanja nego od neke "u svemu smo dobri" firme... Zisku?

:banana:

Vjerovao ili ne ali Tagan nije specijalizirana firma za proizvodnju napajanja... naprotiv nikad nisu proizveli niti jedno napajanje nego su samo brand tj ime. Napajanja za njih kao i za još dosta drugih brandova pravi Topower.
Od Tagana je valjala njihova prva serija U01....ostalo je sve luk i voda

Seasonic je za razliku od Tagana proizvođač i to sa dugom tradicijom i nihova su napajanja među ponajboljima u svom cjenovnom rangu.

No osobno bi radije uzeo Corsair HX nego Seasonic M12 iz samo jednog razloga. HX je tiši jer ima samo jedan 120mm ventilator za razliku od M12 koji ima još dodatni 60mm vent koji mu samo podiže razinu buke. Inače radi se o praktički istom napajanju jer je Corsair HX u principu rebrandirani Seasonic S12E+ serije.

srale7 20.07.2008. 21:05

Kao sto rekoh, Corsair su trenutno najbolja napajanja. Kvalitetna, snazna, tiha, s dugim kablovima..

m.a.t.e.j 20.07.2008. 21:59

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1091530)
Vjerovao ili ne ali Tagan nije specijalizirana firma za proizvodnju napajanja... naprotiv nikad nisu proizveli niti jedno napajanje nego su samo brand tj ime. Napajanja za njih kao i za još dosta drugih brandova pravi Topower.
Od Tagana je valjala njihova prva serija U01....ostalo je sve luk i voda

Seasonic je za razliku od Tagana proizvođač i to sa dugom tradicijom i nihova su napajanja među ponajboljima u svom cjenovnom rangu.

No osobno bi radije uzeo Corsair HX nego Seasonic M12 iz samo jednog razloga. HX je tiši jer ima samo jedan 120mm ventilator za razliku od M12 koji ima još dodatni 60mm vent koji mu samo podiže razinu buke. Inače radi se o praktički istom napajanju jer je Corsair HX u principu rebrandirani Seasonic S12E+ serije.

A sta da kazem osim da Corsair naplacuje ime vise od SeaSonica i to me ljuti!!! Gledam SeaSonic i Corsair i stvarno ne vidim zasto da platim tih cca 100 kn vise za Corsair?

Mislim da cu otfurat komp i ribicku stolicu u links i tamo sjest nasred trgovine i istestirat jedno po jedno napajanje, tj. bla, bla, bla...

:Machineg:

Kad ce vise netko mjerodavan reci "kupi to i to i jamcim ti zivotom da ce bit super", jer sve mi ovo lagano vec ide na jetru...

:offtopic:

Wolverine 20.07.2008. 22:11

Daj mi reci di je to Corsair 100kn skuplji? :stoopid:

Seasonic S12II 430W 550kn vs Corsair VX450W 470kn
Seasonic M12 500W 660kn vs Corsair HX520W 660kn
Sesonic M12 600W 900kn vs Corsair HX620W 845kn

Mislim da si pobrkao lončiće
plus kaj kod Corsaira dobiš 5g garancije dok kod Seasonica dobivaš 3g kod naših trgovaca

Mene ljuti kad neinformirana ekipica valja ovakve bedastoče

antrax 20.07.2008. 22:12

ajde baci malo oko na nabavu, u nekoliko ducana je corsair iste cijene kao i seasonic m12.

kupi jedno od ta dva ako hoces modularno i mir. s tim da bi se cors mogao kao tisim pokazat u svakom slucaju. (inace do nedavno su seasonici bili skuplji od corsaira redovno)

@wolw.. a u linksu je ocito covjek samo gledao.. greska :)

srale7 20.07.2008. 22:42

A znamo kako Links cijeni svoja Seasonic napajanja..

Citiraj:

Kad ce vise netko mjerodavan reci "kupi to i to i jamcim ti zivotom da ce bit super", jer sve mi ovo lagano vec ide na jetru...
Mozda nisam mjerodavan, ali toplo ti preporucam Corsa..bilo kojeg..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:57.