![]() |
Vista i XP na jedan comp
Mogu li instalirati Vistu i XP na jednu particiju (C:)?
Kako? Je li moram Vistu instalirati kao kada reinstaliram XP ili jednostavno dok radim u XP samo stavim instalacijski DVD i izvrsim instalaciju? Ima li veze to sto je Vista 64-bit, a XP32-bit? Hoce li mi se onda pri ulasku u Windowse ponuditi opcija da odaberem Vistu ili XP? EDIT: Sta ako napravim posebnu particiju za svaki OS? (XP->C:, Vista->D: i jos jedna particija za sve ostalo->E:) Je li to izvodivo? I sta ako recimo instaliram igricu na E:? Hocu li onda moci igrati igricu i u Visti i XP, bez da moram instalirati igru posebno za svaki OS? |
Moraš imati 2 harda , na jednog stavis XP na drugog Vistu. OS koji očeš da koristiš, biraš iz BIOS-a tako da odrediš s kojeg harda očeš da ti Buta.
|
Citiraj:
Dovoljno je imati dvije particije. Na jednu instaliraš Vistu, a na drugu XP. Izbor sa koje particije se hoćeš bootati nakon paljenja kompa možeš napraviti ako npr. instaliraš neki boot manager. ;) |
Maj bed. Vistu sam stavio relativno friško prije 3 tjedna i nisam znao da postoji i ova opcija.
|
Citiraj:
Evo jednog totoriala: http://apcmag.com/how_to_dualboot_vi...creenshots.htm |
Citiraj:
Znaci napravim particiju "X" i na nju ide XP, a na particiju "Y" ide Vista... Mogu li napraviti da me pri paljenju compa pita sa koje cu particije bootati? ____________ Sta ako napravim posebnu particiju za svaki OS? (XP->C:, Vista->D: i jos jedna particija za sve ostalo->E:) Je li to izvodivo? I sta ako recimo instaliram igricu na E:? Hocu li onda moci igrati igricu i u Visti i XP, bez da moram instalirati igru posebno za svaki OS? Sve mi je jasno osim ovoga boldiranog i instalacije... _______ EDIT: Ne radi ovaj link... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
"Citiraj:
Mogu li napraviti da me pri paljenju compa pita sa koje cu particije bootati? Da." Molio bih odgovor na to pitanje, pa da se bacim na instalaciju... |
Citiraj:
|
Vista ima svoj boot manager.
Ja sam najprije insralirao xp na C:\, onda vistu na D:\. I radi bez problema. A za igrice, moraš prebacit registry sa xp-a na Vistu. I onda će radit. -na xp-u odeš na start, run -> regedit -označi folder HKEY_LOCAL_MASCHINE\Software\*Activision ili EA sports ili....* npr. -Ideš na File-Export, spremiš kao nekifajl.reg -Bootaš vistu, nađeš taj fajl i samo dvaput klikneš na njega i to je to. :) a ako ne radi staviš compatibilty XP SP2 i Run As adiministrator. |
kaj je ovom moguće da igr instalirane na XP-u rade i na visti bez instalacije?!?
instaliraj XP, onda Vistu i vista automatski stavi bootloader tj imat ćeš nakon viste prozor u kojem odabireš OS... |
Citiraj:
i moraš preselit neke stvari iz registry-ja |
ma znam to ali nisam znao da je to moguće, jel je potrebno preselit samo ove keyeve u tvom prošlom postu ili ima još njih koji se trebaju, i jesi li to isprobao da radi, uštedilo bi mi dost muke
|
Programe nisam uspio "preselit" na Vistu jer imaju keyeve posvuda, ko bi to tražio.
Ali zato sam instalirao tih par programa sa cd-a,dvd-a,vritual drivea... Sa igrama je jednostavnije, sve se nalaze u registry pod HKeyLocalMAshine/Software. Npr. Za cod2 i cod4 preseliš key "Activision" iz registrya, za PES2008 "Konami" itd... Neke igre su mi radile bez registry keyeva: NBA07,CARBON, most wanted, nfs u2, stalker, flatout 2. Rade mi sve igre sa Xp-a na visti, čak i stari heroes of majt and međik 3 :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:14. |