![]() |
tko se boji ljeta jos, 3 za gros, 3 za gros...
ljeta se ne bojim ja tra la la la la
daklen, umirem od dosade i padne mi na um "zasto nebi spustil napon proca pa probal kak to ide" i tako odo ja u bios, napon sa def 1,525 sputim na 1,41, clocknem cudo na 2,6, stavim sve coolere u kompu na 7 volti (ukljucujuci i onaj na grafi), zatvorim kantu, pokrenem prime95 (2 instance, svaka sa afinitetima na svom procu, HT tehnologija), stavim prioritete na high, zvrtim par puta 3dmark 01, jedanput 03, vrtim i dalje prime i nakon sat i pol temp je dosegla max 53°C... ni lose uzevsi u obzir kak je danas najtopliji dan u godini, da mi je u stanu pakleno vruce, komp zatvoren i na procu obican intel box cooler w/as5 i to na 7v! ljeta se ne bojim ja, tra la la la la.... :beer: |
Ja sam isto maknul Volcano sa svog jer ga idem malo modat da mogu metnut neki 8 cm vent, a ne ovo zujalo i sad mi je isto BOX gore. Ma nek se proc pati, baš me boli. :o
|
meni danas cijeli dan najviše bio 45°C (nakon 3-4h igranja)...proc je na 2.5GHz i 1.7V
...klima :cool: |
Klima je zakon!:D
|
Jedna :beer: za klimu :) .
1,6v bez venotva u kucistu (ajd dobro imam 1 80mm na napajanjz), 40 °C :D. |
Citiraj:
|
trebali bi i opis klime u sig staviti...jedna od najvrednijih komponenti mog malog "hom entertejnment sistema" :D
|
Hej, imaš pravo potpuno. Neko se hvali da drži mobilca na 2,5 Ghz s nekim šroteksom od coolera na 35 a nafrljio klimu na 20....:rambo:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ma to su muljatori! ak ti se po ljeti ne pocne ljustit farba sa zidova, nije fora... :beer: |
Citiraj:
I,kakve bi performanse bile(naspram hlađenja zrakom)? |
1 privitaka
Citiraj:
Trenutno mi proc radi na 8x200@1,6v i temperatura dok nisam imao klimu je bila max 43°C ( 5h 100% opterecenje), a ni sada se nije puno smanjila (max 40°C). Sama dodirna povrsina bloka sa procesorom je kod mene katastrofalno obradjena. Rupa ima koliko hoces, a ni sam dizajn bloka nije bas najbolji, a pumpa je neka kitekat 400l/h. Koliko sam ja skuzio, ako hladis vodenim nisu bitni ventovi u kucistu vec ventovi na bloku (imao sam 3 80mm na kucistu i temp. je bila ista) i pumpa. A mislim da bi ti temp bile tek nesto manje jer bi ipak hladio CPU, GPU i NB a sve se to poprilicno grije, ali buka bi nestala. u attachmentu je slika bloka. :) |
Dobar blok!
Jeste li probali kada staviti radijator u frižider? Mislim nabaviti ću si (valjda) onaj mali frižider za coca cole i sl koji će biti odmah do radnog stola, pa razmišljam i o takvom vodenom. Koja bi temperatura vode mogla biti? |
Madboy, kako bi bilo da stavim radijator na zadnju stranu kućišta? I to otprilike gdje je rupa za vent, s tim da bih ga odmaknuo od kućišta jedno 5 cm.
|
Citiraj:
|
Joj već smo miljon puta rekli. Ako je temp vode, manja od sobne temp, dolazi do kondenzacije. To je loše. Zato se stavi veliki radijator i gotovo, nikakvi frižideri. 25C ili 40C isti vrag...
@Madboy - pa čovječe šta to ne ispoliraš. Kupi 600, 800 i 1200 vodobrusni i na posao. Dobit ćeš puno bolje rezultate... |
1 privitaka
A evo našo sam svog starog celera kojeg ispolirao...
800, 1200, WD-40 :D, bez polir paste... |
^__________^'''
Ma polirao sam ja to. Nego kada sam pravio vodeno, kupio sam premalo brusnog papira, a nije mi se dalo ici kupovati jos, pa je ostalo tako :D .
Evo svakako sutra nemam sta raditi pa cu otici kupiti 1200 i polirat. |
Bogme se Celer sjaji poštene. :D
|
Moji duronci se smravaju pod ovim SK sedmicama :) , strah me da se doslovno ne smrznu prek zime , sa 30W po komadu sve mi ih je žao :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53. |