![]() |
Pocel nekvalitetno printat!
Ovak sve je počelo kad sam kupil zamjensku (Jet Tec) magenta farbu za printer Epson DX8400 i kad sam ju instaliral mi isprva nije htel s njom printat, nego je umjesto nje koristil cyan, a na printeru za ink levels mi je kazalo da je farba puna.
Sad dan posle je počel s njom printat ali nekvalitetno (neke crte se vide), pogotovo dok printa s cyan, stavil sam da čisti glavu, ali nije pomoglo. Sad moguče da sam ja nekaj balsje dok sam instaliraval farbu jer mi je to prvi put sa tom markom. Pomoć hitno! tnx! |
Zamjenske puno lošije printaju nego originalne tinte ;)
|
|
Probaj kalibrirat printer, možda pomogne.
|
|
Citiraj:
btw. sad opče više neče delat nego čim ga upalim traži promjenu cmyk farbe, veli da ju nebre prepoznati :hitthewal: |
ban!, kakve su to gluposti po mojoj temi :stoopid:
:spam: |
evo zamjenil sam zamjensku cyan sa orginalom, al i dalje isti problem :hitthewal:
stavil sam nozzle check i čiščenje glave, ali nije pomoglo. moguce da sam glavu balsje sa zamjenskom farbom? |
ocisti glavu npr. 10 puta pa pogledaj jel ima kakvih promjena,meni se isto to dogadja,al dosta puta ocistim glavu i onda je opet ok :),imam epson D88 i ne koristim orginal tintu :)
|
tnx na brzom odgovoru
bum probal danas još par put očistiti, inače imam Epson DX8450 |
Citiraj:
|
Imam epsona oduvjek, još dok sam matrični imao, i ne selim se nikom :)
Trebao sam printat dosta skripti i odlučim kupit zamjensku. E kad sam stavio i sve to počeo je muljat na veliko i printao je "crte". Ja sav lud samo šta ga nisam bacio odlučim ga rastavit. Najvažnije je očistit "gumicu" koja briše glavu s doljnje strane i to s nekom krpom koja ne ostavlja mucice i destiliranom vodom. Složim printer nisam više ni čistio glave i ko iz topa printa kao da je nov. Neznam koji je tvoj problem, ali vidim da tebi ne mulja, iako bi moglo i to bit. I još jedna stvar, čipovi na zamjenskoj brzo odu. Ja sam stavio od org. boji i imam restarter čipova tak da nema frke. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:20. |