![]() |
kako spojiti AV receiver - imam delay???
Pozdrav,
odnedavno sam se nakrcao razno raznih audio-video komponenti u dnevnu sobu i htio bi sve to pospajati na AV receiver Onkyo TR-X500. :kafa: Moja pitanja su slijedeća:
|
1 - dovoljno je spojit jednu verziju s tim da digital (ako tako namjestiš, imaš opcije) može slati višekanalni audio što bi za dvd (play) bilo logično
2 - CD i MD/Tape ulazi su predviđeni (vidiš po nazivu) za izvore koji daju "linijski" nivo nf signala (dakle može bilo koja komponenta osim mikrofona, gramofona koji imaju niži nf signal) 3 - probaj spojit preko digitalije (hdmi) ako je imaš na raspolaganju. Šta se tiće kašnjenja, neki reciveri imaju mogućnost štimanja delay - a. Ako nemaš tu opciju, ukratko, se možeš slikat. Traži drugu kombinaciju. |
[quote=Nikky;1086570]1 - dovoljno je spojit jednu verziju s tim da digital (ako tako namjestiš, imaš opcije) može slati višekanalni audio što bi za dvd (play) bilo logično
... :respekt: mislim da je tako i namješteno ali pošto imam samo stereo zvučnike, ne dobijam baš nešto s tim... ili se varam? može još jedno pitanje, ako je moguće:
|
Za ovo: "mislim da je tako i namješteno ali pošto imam samo stereo zvučnike, ne dobijam baš nešto s tim... ili se varam?", vidi jel imaš audio downscale opciju (5.1 - 2) u reciveru dok ne nabaviš cijeli set 5.1 zvučnika.
Za ovo: "da li je neophodno spajati i audio i video na reciever?" Tražiš neki kompromis između komoda i kvalitete. Ako sve pobodeš u reciver onda se "igraš" samo sa njegovim daljincem. S druge strane što je manje kabela, konektora, uređaja na putu signala imaš manju (potencijalnu) degradaciju istog. Šta se tiće MaxTV, isprobaj sve 3 kombinacije (scart, komponent, hdmi). Nekima hdmi uopće ne radi, nekima je slika bolja na compnentu, a nekima na scartu (nonsens ali istinit). Vjerojatno si tek počeo slagati "imam samo stereo zvučnike" kućno kino - av kantun pa polako. To je relativno skup sport i nemoj sad (npr. zbog 5.1 zvučnika) x mjeseci živit na pašteti :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14. |