PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   kako spojiti AV receiver - imam delay??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113554)

dredger 15.07.2008. 08:54

kako spojiti AV receiver - imam delay???

Pozdrav,

odnedavno sam se nakrcao razno raznih audio-video komponenti u dnevnu sobu i htio bi sve to pospajati na AV receiver Onkyo TR-X500. :kafa:

Moja pitanja su slijedeća:
  • ako spajam DVD recorder na receiver da li je potrebno spojiti analogno (2xchinch) i digitalno (coax) ili je dovoljno samo digitalno? :beer:
  • kako mogu iskoristiti CD i MD/Tape ulaze? Koje komponente mogu gore spojiti (DVD - ne, ide na DVD; MaxTV STB - možda; izlaz sa LCD TV - hmmm) :fiju:
  • kad sam spojio MaxTV STB (analogno na Video 2) imam delay u zvuku sa TV-a i sa zvucnika. Malo sam kopao po postavkama receivera ali nisam nasao nista gdje bi se to moglo uključiti/isključiti/podešavati a isto tako ni na STB nisam nasao ništa što bi me moglo navesti na uzrok problema. U čemu bi mogla biti kvaka oko tog kašnjenja zvuka? kad slušam TV i receiver imam jeku, i to popriličnu (ja bi rekao 1/4-1/2 sekunde). Stvar je tako očita da je neugodno čak i gledati kako ljudi na TV-u pričaju a govor nije sinhroniziran! :hitthewal:
Eto, to bi bilo to, nadam se da sam bio dovoljno jasan a ako nisam... Pucajte! :Machineg:

Nikky 15.07.2008. 09:11

1 - dovoljno je spojit jednu verziju s tim da digital (ako tako namjestiš, imaš opcije) može slati višekanalni audio što bi za dvd (play) bilo logično
2 - CD i MD/Tape ulazi su predviđeni (vidiš po nazivu) za izvore koji daju "linijski" nivo nf signala (dakle može bilo koja komponenta osim mikrofona, gramofona koji imaju niži nf signal)
3 - probaj spojit preko digitalije (hdmi) ako je imaš na raspolaganju. Šta se tiće kašnjenja, neki reciveri imaju mogućnost štimanja delay - a. Ako nemaš tu opciju, ukratko, se možeš slikat. Traži drugu kombinaciju.

dredger 16.07.2008. 08:45

[quote=Nikky;1086570]1 - dovoljno je spojit jednu verziju s tim da digital (ako tako namjestiš, imaš opcije) može slati višekanalni audio što bi za dvd (play) bilo logično
... :respekt:
mislim da je tako i namješteno ali pošto imam samo stereo zvučnike, ne dobijam baš nešto s tim... ili se varam?

može još jedno pitanje, ako je moguće:
  • da li je neophodno spajati i audio i video na reciever? ja imam spojene AV komponente SCART-om/HDMI jem na TV a audio kabelima (chinch & coax) na receiver? :fiju:
Pozdrav i hvala!

Nikky 16.07.2008. 09:58

Za ovo: "mislim da je tako i namješteno ali pošto imam samo stereo zvučnike, ne dobijam baš nešto s tim... ili se varam?", vidi jel imaš audio downscale opciju (5.1 - 2) u reciveru dok ne nabaviš cijeli set 5.1 zvučnika.

Za ovo: "da li je neophodno spajati i audio i video na reciever?"
Tražiš neki kompromis između komoda i kvalitete. Ako sve pobodeš u reciver onda se "igraš" samo sa njegovim daljincem. S druge strane što je manje kabela, konektora, uređaja na putu signala imaš manju (potencijalnu) degradaciju istog.
Šta se tiće MaxTV, isprobaj sve 3 kombinacije (scart, komponent, hdmi). Nekima hdmi uopće ne radi, nekima je slika bolja na compnentu, a nekima na scartu (nonsens ali istinit).
Vjerojatno si tek počeo slagati "imam samo stereo zvučnike" kućno kino - av kantun pa polako. To je relativno skup sport i nemoj sad (npr. zbog 5.1 zvučnika) x mjeseci živit na pašteti :D

dredger 19.07.2008. 09:06

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1087559)
Za ovo: "mislim da je tako i namješteno ali pošto imam samo stereo zvučnike, ne dobijam baš nešto s tim... ili se varam?", vidi jel imaš audio downscale opciju (5.1 - 2) u reciveru dok ne nabaviš cijeli set 5.1 zvučnika.

milism da nemam, taj receiver dosta star (kupljen prije 6 god) i koliko sam ja skuzio on po defaultu svira na 2 zvucnika (Speakers A) osim kada je spojen 5.1 input a onda salje na svaki zvucnik svoj kanal. :beer:

Citiraj:

Za ovo: "da li je neophodno spajati i audio i video na reciever?"
Tražiš neki kompromis između komoda i kvalitete. Ako sve pobodeš u reciver onda se "igraš" samo sa njegovim daljincem. S druge strane što je manje kabela, konektora, uređaja na putu signala imaš manju (potencijalnu) degradaciju istog.
da, možda bi tako bilo ispravno ali teško je objasniti nekome tko zeli samo gledati TV (i to često stišanog zvuka, dok klinci spavaju) da mora uključiti i receiver, prebaciti na pravi kanal, za sve to korisititi dva daljinska (ako ne zeli gledati DVD/maxTV... :banned:

Citiraj:

Šta se tiće MaxTV, isprobaj sve 3 kombinacije (scart, komponent, hdmi). Nekima hdmi uopće ne radi, nekima je slika bolja na compnentu, a nekima na scartu (nonsens ali istinit).
Meni je na HDMI-u najbolja slika, pogotovo HD kanali! :goood:

Citiraj:

Vjerojatno si tek počeo slagati "imam samo stereo zvučnike" kućno kino - av kantun pa polako. To je relativno skup sport i nemoj sad (npr. zbog 5.1 zvučnika) x mjeseci živit na pašteti :D
je, je, a i planiram se strpiti dok klinci malo ne porastu i odustanu od guranja bojica u membranu samostojećih zvučnika!!! :care:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14.