PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ADSL Problemi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112761)

Builder 07.07.2008. 16:54

ADSL Problemi

Pozdrav...

Vidim da je već bilo poprilično tema o ADSL-u ali "nažalost" evo još jedno. Većinom ste svi (pretpostavljam :D) primjetili da T-com router-i imaju problem sa pucanjem veze. Konkretno imam problem sa D-Link DSL-584T routerom koji se ne može spojit svaki drugi dan. Isto je sa ručnim postavkama i sa originalnim postavkama od t-coma. Pa eto onako seljačko pitanje :D:D:D

Jel zna netko lijek?

Ne bi otvarao novu temu ali mi nikako nije jasno da maxTv na tom ruteru bes prestanka radi normalno bez pucanja veze pa nemojte mi zamjeriti...

tor 07.07.2008. 18:34

Radi u router modu? U tome baš i nije svijetski prvak u stabilnoj vezi. Riješenje - prebaci ga u bridge mod pa ručno diži vezu svaki put ili kupi neki napredniji router koji prištekaš na njega, nek je on diže i upravlja mrežom dalje (ako imaš potreba za spajanje više od jednog kompa).

shimpa 07.07.2008. 18:56

nema veze s ruterom nego sa linijama.

prijavi kvar, nek ti dođe čovjek s instrumentom i izmjeri šumove u ormariću i na utičnici pa vidi što dalje.

Builder 08.07.2008. 11:02

Probao sam stavit ga u bridge mode ali problem je isti nakon dva tri gašenja jednostavno mi kaže Waiting for response umjesto Connected ili Disconnected... Znam da su ti routeri koma i da nisu baš stabilni ali eto, ponavljam, nikako mi nije jasno da dok ne radi net bez problema se gleda maxtv :wtf2::wtf2:.

Zaboravih... Sumjam da je linija budući da dok se router ne dira (čitaj dan i noć upaljen) veza ne puca. Možda se varam...

Nikky 08.07.2008. 13:11

Postavimo pitanje drugačije, jeli radi MaxTv stabilno neovisno o internetu?
Ako je odgovor da, onda je jedini i isključivi krivac 584
Šta se tiće interneta, preživi 5 - 6 dana bez upotrebe p2p programa. Ako tada i internet radi dobro onda znaš u ćemu je problem. Radi se o tome da mnogi ruteri (čak i puno skuplji) ne trpe p2p promet (prevelik broj isovremenih konekcija, prevelik bandwith "otmu" za sebe). Potraži po starim postovima kako optimalno podesit router i p2p programe. Gore ti je sugerirano (pogotovo ako imaš samo jedno računalo) da 584 podesiš u Bridge mode rada. I tada treba optimalno (čitaj da ne zaglupljuje uređaj) podesit p2p postavke.

Builder 08.07.2008. 13:30

Da maxtv radi potpuno stabilno... Ma i meni se čini da je router ali eto nisam ga htio mijenjat dok ne čujem mišljenje malo pametnijih ljudi od mene... Iskreno ova frka s maxtv-om me totalno zbunila. Inače ovo u vezi p2p programa nisam znao. Znači novi router...

Evo ljudi hvala na pomoći još ću malo prekopat po forumu da vidim ima li nešto korisno ako ne pomogne nema druge nego slušat baltazara :D:D:D:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19.