![]() |
što mislite o ovom lap-u - vjerojatno kupujem
Naziv:
ACER ASPIRE 5520G-502G32Bi Šifra: LX.ALX0C.002 Cijena: 5.880,00 kn • Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-60 2.0GHz (1MB cache) • Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800, CrystalBrite • Grafički sustav: nVIDIA GeForce 8600M GS 512MB • Radna memorija: 2x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB) • Tvrdi disk: 320GB SATA • Optički uređaj: Blu-Ray • Dimenzije: 358 x 269 x 33.8 mm • Masa uređaja: 2.75kg • Jamstvo: 12 mjeseci • Baterija: do 3h • Operativni sistem: Linux • Modem: da • Mreža: da (Gb LAN) • Bežična mreža: da (802.11a/b/g) • Audio ulazi/izlazi: da • USB podrška: 4x USB 2.0 • Bluetooth: da • Čitač kartica: da (5-u-1) • S-Video: da • Firewire: da • Expresscard: da • Kamera: 0.3MP http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=7323&catid=26 namjena za muziku filmove igrice itd. :fala: |
Cemu novi topic, mogao si u starom nastavit. IMO je bolja ponuda koju ti je coconut napisao u starom topicu.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111291 Na tvom mjestu trazio bi Toshibu ili HP, sa Acerom je lutrija..... |
s acerom zna bit problema pri pronalasku drivera .. može se ali ja sam izgubio 2 dana dok sam ga upogonio ..
pogotovo znaju pravit problem sata diskovi ( xp nema drivere za njih po defultu ) ili ako imaš neki xp s driverima za satu .. vjerujem da je s vistom bolja situacija .. inače ok konfa .. |
|
Citiraj:
bilo je prije kojih 3-4 mjeseca .. |
Citiraj:
|
Citiraj:
u stvari sad se sjećam .. skinuo sam drivere koji nisu radili .. tako je .. znam jer sam pretrazio internet uzduž i poprijeko .. na kraju sam ga upogonio raznim kemijama .. malo od intela malo od hp malo od acera ne sjećam se koji je još bio u igri za wireles .. |
zašto je s acerom lutrija
i da tražio sam toshibu i druge ali su skuplji sa ovom ili sličnom konfiguracijom ako imaš nekih prijedloga do 6k kn slobodno napiši edit: ona ponuda od vranoga1 je dobra ali ima slabiju grafičku |
kako je 8600 GT slabija od 8600 GS? Ili sam ja nešto pomiješo...
|
Imas pravo, graficka nije slabija, osim ako bruno1211 misli da je 512 bolje od 256 u ovom slucaju.
Nemoj propustit cinjenicu da u ponudi od vranoge stoji i OS Vista, tako da je i to jedan +. |
Citiraj:
|
ja se ne razumijem u grafičke ali mi je frend rekao da je grafička jača od 512 mb nego 256 mb
za vistu se priča da nevalja i ionako bih lako instalira xp |
Memorija kartice u pravilu nema nikakvog utjecaja na "jacinu" graficke, razlika je jedino koliku kolicinu tekstura moze spremiti u svoju memoriju, pa prilikom igranja na visim rezolucijama grafulja sa vise memorije u pravilu ostvaruje nesto bolje rezultate jer ne mora trpati teksture po sistemskom ramu ili ucitavati svako malo. Ispod 1600x1200 prakticno nema razlike izmedju 256 i 512 MB (pod uvjetom da memorije rade na istom taktu i da je sirina sabirnice s kojom je memorija povezana s GPU-ima ista).
|
Nemoj samo ić ispod te grafe,buraz mi je uzeo f3sc ASUS-a...još smo ga moddali sa 2x2gb rama i 64-bit vistom ultimate,sve da ubrzamo bar malo to igranje..al ništa ne pomaže kad je unutra 64-bitna 8400M GS...sa 128 meme...
Mali igra WoW,i to je to:D:beer:..inače unutra je centrino,core2duo 2x2ghz.. Ovdje slobodno provjeriš širinu sabirnice,odnosno propusnost.. www.gpureview.com 8600M GS i GT bi trebale bit 128 bitne..sad 256 ili 512mb manje bitno..kako SU napominje.. |
laptop kupujem oko 9. mjeseca a onaj dell kod vranoga1 neće biti dostupan onda
|
do 9 mjeseca tko ziv tko mrtav. bit ce kojekakvih drugih modela, a vranogu uvjek mozes kontaktirat i preporucit ce ti nesto sto je u tom trenu dostupno, a adekvatna zamjena je.
a i covjek ima ponesto iskustva s raznoraznim laptopima tako da ces dobiti dobar savjet. inace najvise problema sam ja imao s toshibama i to onima serijama koje su namjenjene po njima za vistu iskljucivo, a htjelo bi se instalirat xp na njih. Posto ugraduju 100 vrsta raznoraznog hardwarea prilicno je tesko od drugih modela pokupit adekvatne drivere. a ovdje je razlika izmedu 8600m gs i gt http://www.nvidia.com/object/geforce_8600M.html drugim rijecima, gt je jaca zbog duplo veceg broja SPa |
Grafe na laptopima
http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:37. |