![]() |
Zvucnici
Postovani kolege i kolegice, cijenjeni forumasi - trebam pomoc!
Naime, kupio sam 4.1 zvucnike Altec Lansing 641 i zelio bih ih sada spojiti na svoj laptop (konkretnije nx6715s). Kako ovi zvucnici imaju onaj front i rear prikljucak, trebao bih i ja na laptopu imati dvije rupice za ustekati, medutim - NEMAM! Imam jednu, najobicniju, za zvucnike ove obicne, i jednu za mikrofon... E sad... Kao rjesenje mi se namece ovo dvoje: 1.) kupiti neku externu zvucnu karticu koja ce imati ta dva utora (rupice) 2.) kupiti ono koje ustekam u komp, onaj neki adapter, pa u njega ustekam ta dva prikljucka Ako netko ima jos koje bolje i prihvatljivije, jednostavnije i isplativije - slusam! :) Zanima me jos koliko cu dobiti/izgubiti na kvaliteti s pojedinim, pogotovo u odnosu na zvucnu u laptopu, ili mi je jednostavno bolje da zaboravim ova druga 2 zvucnika...? I jos jedna relativno bitna stavka: za to rjesenje sam raspolozen izdvojiti do 200 kn, pa gledajte da Vase preporuke nekako ne izlijecu (bar ne previse) iz tog okvira... Unaprijed hvala!! :fala: |
kaj te pobogu natjeralo da kupis 4.1 zvucnike???
kupi samo jedan 3.5mm splitter i upikni oba(rear i front) u njega a njega u lap. chipoteka, 5kn. http://www.chipoteka.hr/www_new/uplo...2630404300.jpg slucaj rijesen, next!:D |
Citiraj:
Cemu to? Zar sam pogrijesio sto sam ih uzeo? Ako jesam, kako i zasto...? + Jel' spajanje s tim adapterom ISTO kao i da spajam ta dva prikljucka u dvije rupice na zvucnoj? Ili se nesto gubi...? Hvala!! :fala: |
O bože.
Taj nacin spajanja ti je najjeftiniji, imat ces u biti 4 front zvucnika i to je to. Da imas karticu sa vise izlaza imao bi 2 fronta, 2 rear. Recimo neki surround. Iskreno, tebi je svejedno kako to spojis... |
Citiraj:
a pitao sam te zasto si to kupio jer je danas uobicajen 5.1 sustav za koji se onda isplati neka bolja zvucna, ovako nemas koristi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:31. |