![]() |
Tihi 60mm + 80mm vent
Ok trebam napravit jedan file server, koji ne mora biti nečujan, ali da bude relativno tih. Sad nastaje problem, naime riječ je o duronu integriranom na ploči ( da da integriran, nema socketa) i na njemu je uz onu klackalicu pričvršćen heatsink s 60 mm ventom koji je bučan ko vrag. Treba mi savjet kak to rješit...
I da, za napajanje bi mi trebala preporuka nekog 80mm venta koji bi dostatno hladio PSU uz malo buke... Ups moddovi može selidba teme, ovo je možda više za modding... |
|
Što ne spojiš postojeći vent na 7 ili 5V Tako sam ja svoj 2.4, sobni HPCT još underclocka na 1.8. Hladi se sa stock ventom na 600 okretaja.
|
Citiraj:
Ovo s undercloackom i nije loša ideja, ali to je ovak i onak sporo da nemre sporije... Hvala ;) Javim vam kak napreduje ;) |
Kupil sam jednog revolteca 80mm,, ali je to govno koje se cuje i rostanji ko 100 vragov i nikak ga nebi mogel preporuciti, a isti qrac je i evercool.
Malo procackaj po forumu i odi na provjerene firme tipa scythe, nexus, noiseblocker ... I ako ti netko kaze da postoji necujan ventilator taj LAGA ilitiga laže. |
Citiraj:
Citiraj:
Sve ispod 12cm je KK (ilitiga krpanje kurtona :D), naravno pod uvjetom iole kvalitetnog protoka, te tihog rada. A za Revoltec se pricalo da je tih, e sad dal lazu ili ne jeb ga (Za Scythe znam da je tih), a za ostale Google it :) |
Citiraj:
|
Slipstream sa svojih 50m3/h (30cfm) @900rpm sasvim solidno propushe case, pogotovo kad ih se stavi 2-3 u kuciste, dobije se dovoljan propuh @7V uz lagani shum protoka.
|
Moja preporuka ti je isto Scythe,noiseblocker i takvi vec dobro "procackani" proizvodjaci ;)
|
samo sta njemu treba vent od 8, ne od 12cm :)
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54. |