![]() |
Automatsko pokretanje Win XP pro
Pozdrav društvu!
Pošto sam nov na forumu ispričavam se u slučaju grešaka. Lijepo bih molio ako mi netko može pojasniti kako podesiti Win xp pro. da se prilikom uključivanja dižu direktno u određeni account, ako je to uopče moguće. Radi se otome da računalo radi nekih 6 sati bez nadzora (radio), pa je u slučaju nestanka struje i sličnog podešeno da se automatski pokreče. A dizanjem sistema pokreče se i software. Unaprijed zahvalan ! |
U BIOS-u si podesio da se računalo uključi nakon ponovnog dolaska struje ?
Ok, što se Windowsa XP tiče, napravi slijedeće: 1. otvori regedit 2. nađi ovaj ključ: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon 3. 2klik na entry DefaultUserName, unesi svoj username; 2klik na entry DefaultPassword, unesi svoj password (ako nema DefaultPassword vrijednosti, odi na edit->new->string value i napravi ju. Zatim unesi svoj password u kreirani entry. 4. 2klik na entry AutoAdminLogon unesi 1 u njega (ako nema tog entry-ja napravi ga na način opisan u prethodnoj točki te unesi 1 u njega Zatvori regedit, restartaj PC. User bi se trebao logirati automatski. |
Isprobano i radi!
Hvala! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |