![]() |
Problem tijekom przenja - nestabilan buffer
Pozdrav. Imam LG GSA H55L przilicu i danas sam prvi put stavio przit DVD.Kupio sam DVD+R Traxdata 16X medij i stavio sam brzinu pisanja na 16x. DVD sa .iso fileom od ~4gb mi se przio nekih 35min,a buffer je tijekom cijelog przenja bio jako nestabilan,nekad je cak pao i 4%...najstabilniji je bio oko 87-92%. Mene zanima u cemu je problem i sto bih morao napravit da se buffer poboljsa. Dali je problem u mediju ili brzini snimanja,bih li mozda trebao spustili na 12x?
Koristim Nero 7 Ultra Edition. Jos me zanima koja je najbolja vrsta kompilacije za .ISO fileove vece od 2gb. |
1. Gdje se nalazi ISO image koji snimaš? Ako je na mreži, prebaci ga na lokalni komp.
2. Kakva je fragmentacija diska? 3. Vrte li se možda kakvi diskovno zahtjevni programi u pozadini? 4. Rade li uređaji odnosno kontroler u DMA ili PIO modu? Za fileove veće od 2 GB jedino UDF ili ih WinRAR-om podijeli na više manjih dijelova pa snimi kao ISO kompilaciju. |
1. Nalazi se na particiji diska,nije na mrezi
2. Disk je u redu, nedavno sam ga defragmentiro 3. Samo su mi firefox i winamp radili, a komp je ovaj pod Moj Komp 4. neznam sto ovo znaci |
4. Desni klik na My Computer - Manage - Device Manager - IDE ATA/ATAPI Controllers - Primary/Secondary IDE Channel - Properties - Advanced Settings - Transfer Mode - treba biti podešeno na DMA if available i ispod toga treba pisati UDMA Mode 4 (ili slično, uglavnom ne smije biti PIO only). Ako je PIO, deinstaliraj IDE kanal na kojem je prža (npr. secondary, iako tvoja ploča možda ima i samo primary, ne znam točno) i restartiraj Windowse. Nakon restarta sami bi trebali pravilno instalirati IDE drivere i postaviti DMA mod.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48. |