PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   NOVI:Cpu, MB, Ram, Hdd, Vga (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112046)

brzi181 30.06.2008. 21:56

NOVI:Cpu, MB, Ram, Hdd, Vga

Kupujen navedene djelove tako da upadaju do 1400$ cjene
ja san milija kupit sljedece stvari:
CPU: Core2Duo E8400
Vga: GTX280 ili dvi Ati 4870
Hdd: neki od 500-750Gb ---preporuka
ram: corsair DOMINATOR XMS2, DDR2 1066 MHz, KIT 2x2 GB ili OCZ Reaper HPC Dual Channel 2048MB PC9200 DDR2
Mb:Biostar TPower I45
komp ce sluzit za igre i bit ce oc ,sad mi vi dajte prjedloge jel san ja ispa totalno iz sheme kako sta. komponente cu kupit u SAD-u

boban_93 01.07.2008. 16:03

Citiraj:

Autor brzi181 (Post 1072767)
Kupujen navedene djelove tako da upadaju do 1400$ cjene
ja san milija kupit sljedece stvari:
/
komp ce sluzit za igre i bit ce oc ,sad mi vi dajte prjedloge jel san ja ispa totalno iz sheme kako sta. komponente cu kupit u SAD-u

sta se tice graficke...uzmi rade 4870..kad izade bi trebala bit nesto jeftinija a nebi smjela bit velika razlika
a hard ti je ok wd 640 gb..tu kod nas imas za 600 kn..u USA bi trebalo bit slicno tako nesto....
za mbo nisam bas siguran...mislim da biostar nije bas namjenjen igrama...
to nek izkomentira netko tko se bolje kuzi...
ram...po meni ok
trebat ce ti neki dobar hladnjak za oc..to opet nek ti netko iskusniji kaze sta se isplati kupit...

eto...nadam se da sam pomogao
inace...sto se tice graficke..imas dosta uspredbi na podforumu 'ATI - serija 4800'

brzi181 01.07.2008. 19:07

aj ljudi dajte koji savjet jos. malo san u stisci sa vrimenon :(

McG 01.07.2008. 19:18

Citiraj:

Autor brzi181 (Post 1073659)
aj ljudi dajte koji savjet jos. malo san u stisci sa vrimenon :(

Koji savjet? Ovo kaj ti kupuješ se na dnevnoj bazi preporuči nekolko desetka puta. Procesor, ploča i grafička kartica (iako su dvije HD 4870 jeftnije i ništ lošije, tj. bolje rješenje od GTX 280, ali svejedno je koju kupiš) su i više nego vredu izbor. Za memoriju budu ti clockeri i vandali koji se furaju na njih rekli da je bolje da kupiš Crucial ili običan Kingmax. Kaj se tiče diska, WD je postal jako popularan sa svojim 500/640/750GB modelima, tak da slobodno možeš očekivati preporuku za tog proizvođača i koji link na podforum za diskove di se svaki dan naveliko razglaba o određenim WD modelima.
Citiraj:

Autor boban_93 (Post 1073488)
mislim da biostar nije bas namjenjen igrama.

Koja je to ploča namijenjena igranju? Masa onih gamers choice gluposti i raznih naljepnica ne čini ploču predviđenu za igre. Druga je stvar kaj marketing forsira svoje pa stavlja clockere i gamere u isti koš, iako se zapravo radi od dvije potpuno različiti subkulture. Ploča ili je za clockanje i svaki dio joj je predodređen za rušenje rekorda + masna zarada za clockera od strane sponzora ili je namijenjena običnim korisnicima, pa sa sobom vuče mainstream cijenu i opremu koja zadovoljava većinu kupaca. Gameri koje već spomnuti marketing baca u isti koš s clockerima tak i tak dobe od sponzora recimo ploču iz R.O.G. serije, koja je naclockana do bola i lome nečije samopouzdanje diljem servera. Boli njih briga dal je ploča za igranje, sve dok prek pol mape s dvije-tri kartice i bijesnim quadom na 30" monitoru drže nekog tamo Fatal1tya na nišanu rail guna uz headshot ispisan prek pol ekrana.:kafa:

brzi181 01.07.2008. 23:37

e to te ja pitan sad si mi sve reka bilo m ivazno za hdd. moze lock :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:29.