PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Težak problem - task manager + sve ostalo has been disabled (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112039)

beha 30.06.2008. 20:46

Težak problem - task manager + sve ostalo has been disabled

Imam jednu instalaciju recovery cd i na njemu jedan image file od winxp - *.gho file (instalacija je za jedan stroj, prilično specijalno). E sad, svaki put kad ja vratim win xp s tog cd-a, win xp se dignu i imam samo ovo:
- na desktopu ni jedne ikone, miš ne radi
- kad stisnem tipku start mogu samo do ovog: shut down, log off, Programs (ovdje nema ničeg) i pokrenuti jedan program koji upravlja strojem.
Ja bi sad na ovaj win xp instalirao još neke programe, ali nejde. Kad stisnem ctrl+alt+delete dobijem poruku: taskbar has been disabled by your admin.
Ukratko, nista se neda pokrenuti osim tog jednog programa.
Sad me zanima, pošto ja mogu otovoriti taj *.gho file s cd-a (i vidim datoteke i sve ostalo s ghost explorerom), mogu li nekako editirati neku datoteku (ili registry) tako da kad ponovo vratim win xp s image diska da mogu pokretati exporer, instalirati programe itd...

Hvala istinskim znalcima.

yedwy 30.06.2008. 21:11

Hmm meni zvuči kao da se tebi automatski diže u Guest accauntu koji je sistem policyima onesposobljen, trebaš se logati kao administrator i onda bi trebao imati pristup svemu, sad imaš li neki svoj accaunt ili preko osnovnog built in admin accaunta ideš to ovisi o setupu, naravno ako je zaštićen passwordom moraš znati isti...

beha 01.07.2008. 06:31

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1072708)
Hmm meni zvuči kao da se tebi automatski diže u Guest accauntu koji je sistem policyima onesposobljen, trebaš se logati kao administrator i onda bi trebao imati pristup svemu, sad imaš li neki svoj accaunt ili preko osnovnog built in admin accaunta ideš to ovisi o setupu, naravno ako je zaštićen passwordom moraš znati isti...

A nema šanse da se logam nekako drukčije kad je sve složeno da se automatski pokreće. Jedinu nadu vidim u tome da editiram neke datoteke na image cd-u i onda ponovo vratim win xp. Samo je pitanje što i kako editirati?

thopok 01.07.2008. 11:22

Nema ni:
Click Start, click Log Off, and then click Switch User ?
"Task Manager has been disabled by your administrator" error message

yedwy 01.07.2008. 20:12

Pa kako ti teče thopok - onaj famozni log off kojeg imaš u start izborniku i onda promjeni usera ako nemožeš tuda do ugrađenog admina lupaj F6 kod boota i na meniju pošalji windoze u safe mod tamo ti MORA ponuditi ugrađeni administrator accaunt...

beha 02.07.2008. 06:37

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1073736)
Pa kako ti teče thopok - onaj famozni log off kojeg imaš u start izborniku i onda promjeni usera ako nemožeš tuda do ugrađenog admina lupaj F6 kod boota i na meniju pošalji windoze u safe mod tamo ti MORA ponuditi ugrađeni administrator accaunt...

Imam log off, kad se odlogiram mogu vidim samo ovaj account u koji se automatski logiram.

A kako i da uđem u admin account kad neznam password?

Citiraj:

Autor thopok (Post 1073135)
Nema ni:
Click Start, click Log Off, and then click Switch User ?
"Task Manager has been disabled by your administrator" error message

Ima, i koja korist od toga? Kako mi to pomaže? Kad se odlogiram i hoću ući na admin account traži password koji naravno nemam....

IcyTexx 02.07.2008. 11:40

Citiraj:

Autor beha (Post 1074156)
Ima, i koja korist od toga? Kako mi to pomaže? Kad se odlogiram i hoću ući na admin account traži password koji naravno nemam....

Ne kužim kaj ti onda hoćeš... Kolko acceva imaš na tom kompu?
Ak su admin i guest - nema dalje priče... :stoopid:

thopok 02.07.2008. 11:51

Korist bi bila da je:
Citiraj:

If you have not assigned a password, or you do not know your password, leave the Password box blank.

beha 03.07.2008. 06:32

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 1074338)
Ne kužim kaj ti onda hoćeš... Kolko acceva imaš na tom kompu?
Ak su admin i guest - nema dalje priče... :stoopid:

Pa kakav admin i guest? Ima samo jedan account i ne mogu nikamo iz tog accounta!

domy_os 03.07.2008. 13:49

Kad ti se pojavi log in ekran (onaj gdje imaš popis accounta), stisti dva puta CTRL+ALT+DEL, upiši Administrator i lozinku ukoliko je imaš i to je to.

thopok 03.07.2008. 14:41

Znači, pokuša si ovako:
How to log on with the Administrator account?

beha 04.07.2008. 06:40

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1075547)
Kad ti se pojavi log in ekran (onaj gdje imaš popis accounta), stisti dva puta CTRL+ALT+DEL, upiši Administrator i lozinku ukoliko je imaš i to je to.

A naravno da nemam pass za admin account....ali, zna li netko iz koje datoteke se može pročitati lozinka za admin? Jer mogu pristupiti svim datotekama kad su na image disku i tako bi mogao nešto napraviti...

Vejita 04.07.2008. 08:06

Ako nisi nikaj prtljao s admin acc onda ti je pass "0000"

Antonic 04.07.2008. 08:30

malo kasnim s odgovorom ali zanima me kad vec pitas jesi ti to radija image ili? jer
Citiraj:

Imam jednu instalaciju recovery cd i na njemu jedan image file od winxp - *.gho file
mi je malo zbunjujuce.

beha 04.07.2008. 14:03

Citiraj:

Autor Vejita (Post 1076214)
Ako nisi nikaj prtljao s admin acc onda ti je pass "0000"

Pa nisam ja izradjivao image, password nije defaultni.

yedwy 04.07.2008. 17:19

Onda ništa od tog OSa, morat ćeš ispočetka slagati ima nekih alata za pass recovery pa googlaj...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:16.