![]() |
AMD SoftCooler
Surfajući i čitajući neke forume naletio sam na dotični program.
Zvanično bi trebao pomagati u boljem hlađenju procesora. Nije mi jasan princip po kojem radi ali neki koji su ga isprobali spominju razlike u temperaturi od cca 5°C. Da li je to stvarna razlika ili on nešto mulja sa senzorom ne znam. Adresa od kud se može skinuti je http://tesla.vtszg.hr/~student/download/ Isprobajte i javite svoja mišljenja. |
ovo stvarno sljaka. no morat cu ga nadjem vremena malo istestirati brzine i koliko je razlika u temp nakon burn-ina nakon 1 sata.
|
Bila ja veeeeeelika tema o tome u BUG-u.
Oni u biti samo gase neke "procese" koji se trenutno ne koriste, tako da se proc manje grije. Neki su uspjeli spustiti i 15°C sa tim programima. Ali to je lose za proc. Jer nevalja kad se stalno mijenja temperatura. |
Daj se poigrajte sa postavkama programa. Isprobajte da li je
bolje držati na većim ili manjim vrijednostima ona dva klizača. Evo trenutno mi je temp 32°C, a prije je bila 36°C. To što ti pričaš o 15°C razlike su priče za malu djecu. Što se tiče skokovitih promjena temp, toga kod mene nema, konstantno je na 32°C. |
trebalo bi biti razlike jedino u idleu...kod full loada bi temperature trebale ostati iste...
|
nisu price
na jednom duronu na 800 mhz (protok zraka kroz kuciste je los) liti se temperatura dizala preko 50 stupnjeva tip je ima MSI plocu s kojom dolazi PC alert (za gledanje temperatura) izmedju ostalog ima je i ovu opciju "hladjenja" procesora kad je to bilo ukljuceno temperatura je bila do 40 stupnjeva a pri normalnom radu ili gledanju filmova nije bilo problema a cpu idle ili neki slican program posa bi obavljali vjerovatno jos bolje od toga |
Zakon program, smrznuo se sistem 3 sekunde nakon pokretanja, resetiram sistem, nece bootat. Bootao je tek nakon gasenja. :grrr:
|
Ja na KT400 koristim CPUCool već jako dugo i zadovoljan sam.
Dela non-stop, i kad se igram, bencham itd. Sad sam samo na netu i drži proc na 36. |
Meni skinuo 4 stupnja na i nece dalje,al mi Vcore blesavo skače s nekih 1.584-1.632 inače je po defaultu na 1.6
|
meni na palominu skinuo nevjerojatnih 15°C, sad mi je system temp. 38, a cpu 35°C normalno na idleu, na full se smanjila nekih 4-5°C....
|
btw. vcore stabilno na 1.73V
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:24. |