PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Moj disk u tuđi komp (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111266)

zlatko 22.06.2008. 17:44

Moj disk u tuđi komp

Otišao komp u vječna lovišta. Mogu odnijet disk kod kolege i koristit ga na njegovom kompu. Koja je procedura ugradnje mog harda . Kako će bit prepoznat i kako ću pristupat svojim podatcima. Na disku su winxp pro. Jel se može što smrdat. Normalno na kompu je i kolegin hard. Malo detaljnije upute molim ili link ako ima negdje objašnjeno.

Crash009 22.06.2008. 21:04

normalno ga prikljucis, odes u bios podesis da ti prvi disk bude taj od kolege da sa njega boota win, i onda u windowsima normalno otvaras svoj disk.

Baja 001 22.06.2008. 21:25

Citiraj:

Autor zlatko (Post 1064876)
Otišao komp u vječna lovišta. Mogu odnijet disk kod kolege i koristit ga na njegovom kompu. Koja je procedura ugradnje mog harda . Kako će bit prepoznat i kako ću pristupat svojim podatcima. Na disku su winxp pro. Jel se može što smrdat. Normalno na kompu je i kolegin hard. Malo detaljnije upute molim ili link ako ima negdje objašnjeno.

1. Uzmeš svoj HDD i odeš do frenda
  2. Ovisno je li SATA/ATA podesiš da je njegov boot/primarni
  3. Upališ nejgov komp, i disk se pojavi u My Computeru ili već koji OS koristi
  4. Prebaciš podatke ili šta već trebaš
  5. Vadiš HDD i odnosiš ga jer si sve obavio!

zlatko 22.06.2008. 21:43

Disk je ATA. Znači moram u biosu postavit master- negov disk, slave -moj disk. I na mom disku prebacit na slave . Diskovi bi neko vrijeme ( dok ne osposobim stroj) bili zajedno.

Bootaju se njegovi windovsi, a ja na svom disku radim . Ili kad hoću radit na svom disku moram u biosu postavljat da se boota sa mog diska?? Uglavnom Word i pokoja slika.

Baja 001 22.06.2008. 22:07

Citiraj:

Autor zlatko (Post 1065032)
Disk je ATA. Znači moram u biosu postavit master- negov disk, slave -moj disk. I na mom disku prebacit na slave . Diskovi bi neko vrijeme ( dok ne osposobim stroj) bili zajedno.

Bootaju se njegovi windovsi, a ja na svom disku radim . Ili kad hoću radit na svom disku moram u biosu postavljat da se boota sa mog diska?? Uglavnom Word i pokoja slika.

Ako je ATA, onda bi trebao satalno bootat sa Mastera, znači neće biti komplikacija ;)

Brown Acid 22.06.2008. 22:58

Citiraj:

Autor zlatko (Post 1065032)
Ili kad hoću radit na svom disku moram u biosu postavljat da se boota sa mog diska?? Uglavnom Word i pokoja slika.

Mala je mogućnost da će ti raditi tvoji windowsi na njegovom compu..

zlatko 22.06.2008. 23:03

Konkretno: sa njegovim windovsima mogu normalno radit na svom disku- otvarat dokumente, radit na njima , spremat............. Ako to nemogu onda ništa , čekam novi komp.........

Crash009 22.06.2008. 23:13

naravno da mozes.

Brown Acid 23.06.2008. 00:10

Citiraj:

Autor zlatko (Post 1065114)
Konkretno: sa njegovim windovsima mogu normalno radit na svom disku- otvarat dokumente, radit na njima , spremat............. Ako to nemogu onda ništa , čekam novi komp.........

To mozes al nemozes pokrenuti windowse koji su na tvom disku jer ce ti naj vjerovatnije blue screen-at

zlatko 23.06.2008. 09:16

Hvala svima, Sve radi. Bilo me malo strah, a ko pita neskita.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:47.