PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Neradi tipkovnica u full sdreen modu u nekom kljigovodstvenom programu (stariji prog) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111197)

Pupo 22.06.2008. 00:18

Neradi tipkovnica u full screen modu u nekom kljigovodstvenom programu (stariji prog)

Znači problem je taj da neradi tipkovnica kad odem u fullscreen način rada.

Program je stariji i pružio mi je dosta pizdarija do sada a nemogu staru naovorit da prijeđe na nešto novo a i programi nisu baš jeftini.

Program je stariji kao što sam već rekao i kod pokretanja se otvara u prozoru kao i kad pokrenemo cmd. I kada odem na properties->options->full screen tipkovnica više neradi, tj, neradi u tom programu. Dok sam u window modu nema problema. I prije sam insralirao Windowse ali nije bilo problema poslije toga.

I još jedan problemčić koji nije toliko presudan. Kada stavim na fullscreen modi i pita me hoću li to primjenit na sve takve programe, stavim potvrdno ali kod sljedećeg programa opet je u window modu.

Unaprijed hvala na odgovorima :)

Tnx domy na ukazivanju mojih propusta.

OS je Win XP i probao sam sa compatibility opcijama. Napominjem da je prije radilo. Krajnja solucija mi je da ponovno instaliram xp. Čak sam razmišljao da probam gore staviti 98-icu.

Stvarno mi nekad zadaja glavobolje. Kad stavim svježe windowse prvo moram prčkati po sys32, onda se zahebavam sa ispisom č,ć,š,đ i ekipom, a sad me još hebe i to.

domy_os 22.06.2008. 00:28

A u kojim Windowsima pokrećeš taj program? Ako se radi o XP-u, jesi li se probao poigrati compatibility opcijama? U najgorem slučaju, ako ništa ne pomogne, mislim da ne bi bilo loše instalirati nekakav virtualizacijski program tipa VMware pa u njemu instalirati Windows 98 i sve preko njega raditi. Windowsi XP ne rade baš najbolje sa 16-bitnim programima kao što rade Windowsi 95/98/ME ili stariji koji su bazirani na DOS-u.

Pupo 22.06.2008. 00:36

Editirao sam prvi post. Ako instaliram VMware i preko toga 98, je li moguće printati iz programa -> dobri stari LX 300 preko paralelnog.

domy_os 22.06.2008. 00:41

Na konfiguraciju iz opcije Moj komp nećeš moći instalirati 98-icu jer nema driverske podrške, a imaš i malko previše RAM-a. :) Doduše, za potonje postoji trik, ali nisam probao kako radi.

Printanje mislim da radi, nisam dugo koristio VMware. Virtualni i "pravi" komp (da se tako izrazim) možeš umrežiti, napraviti printer sharing i tako printati.

Pupo 22.06.2008. 01:10

Nije konfa iz Moj komp iako ni ta solucija ne otpada ako meni uleti neka nova konfa. Zvuk mi nije bitan na toj konfi a mislim da bi za grafu uspio nešto naći.

trebutno ta konfa je:
pentium 2,8,
giga rama, 4*256 tako da nije problem skinuti višak,
geforce 2,
2*40gb

Ali prioritet mi je srediti par problema iz prvog posta, ovo je krajnja solucija, ponovno dizati OS ili ga mjenjati u potpunosti

thopok 22.06.2008. 16:27

A radi li cmd u full screen-u?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:29.