![]() |
RAM-i
Pozdrav!
Kupujem si RAM-e pa stalno nailazim na cijene u kojima kad kupujes 1GB po dva komada dode te jeftinije nego kad kupujete 2x1 GB kit istih - zasto i po cemu su ovi drugi bolji od prvih? :fala: |
pa zato što kupuješ dva komada, kako god tebi ispadne jeftnije, a proizvođač te natjera da kupiš dva umjesto 1...
ista ti je stvar sa pivo, mineralnom i sl. natjeraju te da odma kupiš 6kom, a ne dva... EDIT: ako ispadne jeftinije, to je onda jer si siguran da ćeš dobiti dva potpuno ista sticka... |
Citiraj:
....tu cijena nije mjeritelj kvalitete i performansi....to ti je kao popust na gotovinu, uvijek je isplativije kupiti paket nećega nego komad po komad, jeftinije te dođe....:) @Buger, sad smo mi ispali stručnjaci za marketing....:D |
Nenenene, kazem da je jeftinije uzeti kit nego 1 + 1... Npr., pogledajte ovo pa mi pokusajte objasniti razliku Crucial Ballistixa 800 MHz: http://www.nabava.net/trazilica.php?...pensearch=true
|
Nije mi bas najjasnija ta trgovacka politika s RAM-ima, a ne zelim se zeznuti zbog 10-ak kuna! Mislio sam uzeti dva ista modula pa ih onda staviti u dual-channel, a evo sad sam u adm-u vidio da je kit zapravo predviden za dual-channel...
Ajd dobro, iako mi i dalje ne ide u glavu zasto je kit jeftiniji nego kad bi uzimao zasebno keks po keks... :stoopid: |
Citiraj:
....kit znači da su 2 u pakiranju, a ako kupuješ zasebno, keks po keks doći će te skuplje kakvih 10kn, i ako kupiš posebno 2 ista keksa isti bog koda si kupio i kit, idu i oni u DC....:) ....ne kužim tvoju borbu, sa ramima, al zbilja.....:( ....daj nam radje reci na koju memu pikiraš, koliko misliš izdvojiti i dal misliš Oc-at ?? |
http://www.nabava.net/trazilica.php?...pensearch=true (primjera radi)
Ne, nista ne mislim clockati na kompu jer ne vidim neku potrebu za to, a i ne zelim kasnije kukati kako mi se nesto pokvarilo ili kako je isto o'slo... Hocu samo nesto pristojno za svoju plocu Abit AB9 na "novom kompu" koji si slazem... |
gle, kupi dual kit i gotova prica. jedino sto je ramovima cijena pala drasticno, tako da bi na tvom mjestu ciljao na 2x2 kit umjesto 2x1.
nemoj se mislit zasto su kitovi jeftiniji, takva je cjenovna politika. druga stvar, prije kupnje malo prosurfaj po netu (i ovdje po forumu), potrazi iskustva korisnika koji su imali/imaju tu maticnu i vidi da li ploca ima problema s odredjenim markama itd |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27. |