PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Apple - Mac *again* (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110930)

Thoroughbred B 19.06.2008. 00:01

Apple - Mac *again*

Pošto sam već godinama aktivan na ovom forumu i pošto broji popriličan broj korisnika,mislim da bi bilo pametno i korisno svima nama koji koristima Apple Macintosh za npr. posao,točnije grafički dizajn,otvoriti podforum za Macintosh...

Pitanja uvijek postoje...a nemaju se gdje postaviti,niti malo nešto o gore spomenutom pročitati...

Interesira me što o tome misle dežurni organi ovoga foruma o toj ideji...

Mislim da ovom forumu ne fali ništa,ali s Macom bi popunili sve što se popuniti dalo...

Forum broji 16,698 članova od kojih 4000 aktivnih,definitivno bi dobio dodatno na popularnosti jer sve više i više ljudi kupuje Macintosh...

Postoje 2 foruma posvećena Apple-u no meni se kao starosjediocu ovog foruma baš i ne ide nigdje drugdje :) Mac je isto računalo...pa bi s neke strane bilo i logično posvetiti podforum...

Eto,čisto na razmatranje molim :)

:chears:

danij3l 19.06.2008. 00:10

a linux? :D

Func 19.06.2008. 00:12

Ja bih isto htio vidjeti Mac podforum. Ima dosta mac usera, a i sve više ljudi prelazi na mac.
Sutra idem po svojeg prvog mac-a. Pošto ću se prvi puta susresti s Mac-om sigurno ću imati nekih nedoumica i bilo bi lijepo da postoji podforum.

domis 19.06.2008. 00:12

a solaris? :D

btw. kolko vidim postoji podforum "operativni sistemi", mislim da mac i linux tu spadaju :p

Thoroughbred B 19.06.2008. 00:14

Citiraj:

Autor d'beast (Post 1061438)
a solaris? :D

btw. kolko vidim postoji podforum "operativni sistemi", mislim da mac i linux tu spadaju :p

Psssssssssssss...ne kvari zabavu! :D

^SuperUnknown^ 19.06.2008. 00:16

Ja bi prvi bio za, ali nekako mi to ne spada pod PC ekspert forum. Mozda eventualno u formi podforuma tipa "ne-Windows OS-ovi". Za zagrizenjake ionako postoji Mackorisnik-ov ili Jabucnjakov forum, kao i konfa hr.comp.mac

Func 19.06.2008. 00:19

Mac nije samo OS. Tu može spadati vodić za kupnju, kompatibilna memorija za apple. Razno razni totoriali, novosti iz Mac svijeta itd. Kad se sve razbaca po forumu stvari postanu dosta nepregledne.

Mac je sada isto PC. Windowsi se mogu instalirati i na Mac.

^SuperUnknown^ 19.06.2008. 00:20

Po prometu koji bi generirao podforum za Mac ili Apple (ako hoces) bi ionako bio dovoljan jedan podforum...

Func 19.06.2008. 00:25

Jedan podforum pod Računala bi bilo sasvim dosta. Čisto da tematika vezana za Mac nije raštrkana po cijelom forumu.

Kad ovi Iphonovi dođu u RH siguran sam da će biti dosta pitanja vezanih i za njih.

Thoroughbred B 19.06.2008. 00:27

Pa to - Apple - Mac ... i tu nek sve ide...od iphona do macbooka :)

IcyTexx 19.06.2008. 00:30

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 1061460)
Pa to - Apple - Mac ... i tu nek sve ide...od iphona do macbooka :)

Dobar prijedlog... :dobar:
Sad je sve raštrkano.

bobe 19.06.2008. 00:51

podrzavam prijedlog, sve vise gubin zivce sa windowsima i ozbiljno se mislim na prelazak na Mac, pa bi mi bilo drago kad imali misto di mogu strucno ispilat vec iskusne Mac-ovce:D

Thoroughbred B 19.06.2008. 01:00

Citiraj:

Autor bobe (Post 1061477)
podrzavam prijedlog, sve vise gubin zivce sa windowsima i ozbiljno se mislim na prelazak na Mac, pa bi mi bilo drago kad imali misto di mogu strucno ispilat vec iskusne Mac-ovce:D

ja na svog Acera 5520 upravo instaliram Leoparda :chears: a mislim da ću VRLO skoro i na "moj komp" ... OS je 100x bolji...jednostavno savršeno!

stari od cure je donio s broda macbook pro onaj 17",kod nas dođe 25 000kn...mašina je predobra,ekran...sad smo instalirali Adobe Creative Suite CS3 Master Collection na njega i draga već vidi razliku u radu...boje...u printu to ispada točno što ekran prikazuje...do sada je radila na "moj komp" konfi i stalno je nešto krivo ispadalo,ona boje prepozna do najsitnijeg detalja i to nije bilo to...

sad ćemo uzet i jedan stolni mac,a prodat "moj komp" jer imamo 2 iste konfe...

tor 19.06.2008. 07:56

Baš cijeli podforum? Što onda s Linuxom i sličnim distrama? Mislim da su one ipak više zastupljene na PCE-u od Mac OS-a, a ni one nemaju podforum...
Ajd, razmislimo - no ovo s Linuxom je puno bliže tome.

Gjurovski 19.06.2008. 10:52

Pa zasto ne staviti pod Software/Operativni sistemi/ staviti Mac os i Linux pa vidjeti koliki ce biti odaziv...
Moze se naknadno valjda izmjeniti..

Mar 19.06.2008. 11:21

Ma mrš sa mekovima van PCE-a, ovo je windows only :D

MAC ima solidnu komunu poput jabučnjaka i ekipe, tako da ne mislim da ima smisla otvarati podforum za to.
Ovdje ima daleko manje mac korisnika od Linuxaša, a i taj podforum je polumrtav :)

danij3l 19.06.2008. 11:23

Citiraj:

Autor Mar (Post 1061695)
Ovdje ima daleko manje mac korisnika od Linuxaša, a i taj podforum je polumrtav :)

zar linux ima svoj podforum? :roller:

Mar 19.06.2008. 11:39

Olti nema? A mislio sam da ima... ah čini se ipak da nema :)

Linux podforum FTW! :)

crn 19.06.2008. 12:12

- podržavam prijedlog
... pod 'mac' ne spada samo OS X nego i sav hardware i svi gadgeti (iphone i ipod) tako da usporedba sa linuxom i windowsima ne stoji.

danij3l 19.06.2008. 12:16

Citiraj:

Autor crn (Post 1061741)
- podržavam prijedlog
... pod 'mac' ne spada samo OS X nego i sav hardware i svi gadgeti (iphone i ipod) tako da usporedba sa linuxom i windowsima ne stoji.

pa sad imate isti hardware kao i ostatak normalnog svijeta samo sto ga uvijek placate duplo vishe :D (imate lijepa kucista - tu ste posebni)
ovo za iphone, ipod i iovo iono ne drzi vodu. to su samo mp3 playeri i mobiteli. NISTA vishe.

crn 19.06.2008. 12:44

Citiraj:

Autor DaNiJ3L (Post 1061744)
pa sad imate isti hardware kao i ostatak normalnog svijeta samo sto ga uvijek placate duplo vishe :D (imate lijepa kucista - tu ste posebni)
ovo za iphone, ipod i iovo iono ne drzi vodu. to su samo mp3 playeri i mobiteli. NISTA vishe.

whatever...
ne namjeravom ulaziti u rasprave o 'normalnom' i 'nenormalnom' hardwareu ali za usporedbu SE K750i je 'samo' mobitel pa je tema svejedno skupila preko 1k postova...

danij3l 19.06.2008. 12:46

ne kuzim zasto si se uopce javijo ako nisi otvoren za diskusiju.

BTW k750 (i njegovih varijacija) u hr ima tisuce, a macova koliko?

tor 19.06.2008. 12:48

Je, taman posla da sad budete o tome...

horza 19.06.2008. 16:37

ne kužim... jel to idea da se napravi podforum obožavatelja Mac-a, ili podforum na kojem bi razgovarali o hardveru? ili softveru?
naime, ipod i iphone po meni ne spadaju pod "Mac" jerbo "Mac" nije root kategorija ravna kategoriji "PC" ili "Računala", nego najobičniji brand jednog od prodavača hardvera i softvera. tako da, pošto nemamo "Epia" podforum, ni "ThinkPad" podforum, a bome ni neki "IBM" podforum, ne vidim zašto bi postojao "Mac" podforum.

za iphone (koji ni po čemu nije drugačiji od bilo kojeg drugog mobitela) već postoji podforum Mobiteli, a ipod (i ipod mini, i ipod micro, i ipod nano, i ipod pico i iwhatever...) mogu pod Audio, Video, DVD zajedno sa svim ostalim mp3 playerima, televizorima i sličnim stvarima (da, i itv ili kak se već zove onaj televizor spada u ovu kategoriju).

nadalje, ne kužim zašto svi imacovi (ili kak se već zovu oni predivni tanki prijenosnici) ne bi spadali pod "prijenosnici", pošto nema apsolutno nikakve razlike (hardverski ni softverski) između njih i ostalih prijenosnika.

što nam onda ostaje? apple-ovi desktopi? hmm... imam intel core procesor, intelovu matičnu ploču, ddr2 memoriju, najobičniju grafičku karticu koja mi je došla s Mac-om i lijepu bijelu plastiku.

aha... zaboravio sam OS. a nenene... zaboravio sam Mac OSX, koji uopće nije poput unixa pomješanog sa SLES-om, pa mu je ispod časti biti u podforumu Operacijski sustavi.

plase recite ako (uz argumentirane razloge protiv), postoji neki konkretan razlog zbog kojega bi postojao Mac podforum

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:15.