![]() |
Skoro pa besplatno :)
Evo spaljeni Japanci izbacili prvi auto na vodu , postize brzinu max 80 km/h pravi gradski auto . Skoro pa djabe jer kubik vode kosta 5kn :D S jednom litrom mozes prec 80km znaci sa kubikom 80.000 km sto je 5 kn looooooooooool
http://www.jutarnji.hr/j2/znanost/cl...,18,,123738.jl |
Diskutabilno... Vidjećemo za 10 godina na čega ćemo se na kraju voziti...
Ja znam da ću ja od 8.7 na plin! |
Da 80000 km za 5 kn ali će auto koštati 1000000 kn :D
|
biti će dobro ako auto bude mogao ići na prljavu vodu, jer ako treba čista voda onda ovaj projekt nema smisla...
|
Mozes i besplatno... Rekli su da i na caj radi, pa i vodu iz rijeke...
Kad nestane vode, izadjes iz auta, upisas se u generator i vozi. |
Pa uvijek imas razne filtere moze se i to procistiti.
Gledao sam nedavno na discovery-u filter za vodu koji od smeđe, muljave vode iz rijeke napravi bistru vodu koju mozes piti. |
auto ide na svakakvu vodu, ima svoje filtere...najbolja je kisnica, ona je besplatna :D
|
netreba cista voda...ide na kisnicu,pa cak i na caj pise da moze ic :D a voda s janom mu je ko OMV 100 :rofl:
al mene zanima jedna druga stvar...DALI...IDE...OVO ...UZBRDO ?!? :rofl: i jel ima u dodatnoj opremi skarniclu za na glavu? |
Citiraj:
|
Yea right... Sljedeće će reć da imaju rješenje hladne fuzije samo im reba kojih nx10^9 dolara da pokrenu proizvodnju...
Vjerovat ću kad budem imao to pred sobom sa garancijom da ta "baterija" traje bez mjenjanja elektroda i sl bar 3-5 g ta da auto ima garanciju na rečeno vrijeme i da ne zahtjeva redestiliranu vodu za pogon tj da može preživjati uporabu obične slavinske vode... |
Citiraj:
Al opet... Nek oni plaćaju bengu, a ti ides na 50 kn cijeli mjesec. |
O jebem ti sve crackpotove, ne opet auto na vodu :fuming: Svakih nekoliko godina (zadnje vrijeme mjeseci) kad novinari redovito izvjestavaju o necem ovakvom pozelim doticnom novinaru nagurati osnovnoskolski udzbenik iz kemije i fizike u grlo i poslati ga da pase ovce. Kad si vec razni prevaranti dizu ego i jebu investitore u zdrav mozak mogli bi barem novinari malo istraziti stvar i ne nasjedati na takve pizdarije. :fuming::fuming::Machineg:
|
To auto na vodu je izumljeno prije 10 godine, ali je izumitelje pokupio NLO
kladim se da naftni giganti imaju veze s tim ;) |
Mislim da ce uskoro ove Japance izumitelje nac mrtve ili ce stradat u cudnoj nesreci.
|
vec 60-tih je bio auto na vodu ali su navodno izumitelji nestali u roku par dana :D
|
bilo to več prije dosta godina po novinama i televiziji .. još se lik slikal kraj auta i vozil u njemu .. nakon toga više nikakve vjesti o tome a izumitelja nigde .. ko kaj je neko rekel vjerojatno ga je koja od naftnih kompanija dal koknuti ...
.. nedavno sam gledal i o nekakvom amerikancu koji je napravil istu stvar i najzanimljiviji dio mi je bil kad je rekel da mu je od trenutka kad je to objavil život u opasnosti .. da stalno dobiva preteče poruke itd .... inače pravi potez bi sad bil da se prejde na ta " alternativna" goriva i čim više uloži u njihovo razvijanje jer nafte još malo pa nebu ^^ .... e sad .. ili bumo prije toga imali funkcionalne aute na vodu ili nekaj treče ili bumo išli na naftu dok nebumo iskoristili i zadnju litru ... a kad potrošimo zadnju litru onda ode svetska ekonomija i sve ostalo u pipicu međutim da niko nema funkcionalnu alternativu :/ |
Citam ovo i ne mogu vjerovati. Ali dobro, vidim da se tu da zaraditi. Radim popis ljudi i kad cu pokrenuti svoju kompaniju koja ce prodavati perpetuum mobile znam gdje cu naci naivce, ups htio sam reci investitore :D
|
Citiraj:
.. a svi mi koji u to vjerujemo smo naivci ? |
Citiraj:
Citiraj:
A takvih auta na vodu svake godine ima barem 10 komada, svi su uvijek zrtve zavjere od strane naftne industrije, svi rade na principu black boxa (bez ikakvog objasnjenja principa rada) i od svih njih nikada ne bude nista. |
Ice fisherman moram te razočarati ali samo rusi imaju dovoljno nafte da 3x zapale cjeli svjet s njom, ovo umjetno pumpanje cjene nema veze s nestašicom, a ako ne vjeruješ meni ima dosta neovisnih analtičara koji su davali tokom godina procjene i nije teško naći ih...
|
Citiraj:
|
Radi na principu, ili bi bar trebalo neznam kak drugčije, da iz H2O izdvaja ovaj H i to tera auto, eto po seljački...
|
Citiraj:
http://www.autobloggreen.com/2006/09...mw-hydrogen-7/ ne vidim razlog ograničenosti razno raznim zakonima kemije , fizike itd koji se svakog trenutka moreju promeniti :/ ... kad god se nekaj novog i revolucionarnog otkrije kaj bi nam promenilo svakodnevni način života odmah se sa svih strana javljaju "znanstvenici " i pripovedaju da je to nemoguče itd .. istina je da gore navedeni auto nije "čistokrvni" auto na vodu( tj. nije to ono voda-elektroliza- vodik i kisik :) itd ) več se dela o još jednom pogonu na vodik kojeg dobiva reakcijom metal hydrida i vode ( ak su moji izvori točni ) .. dakle ne radi se tu o onom osnovno školskom pokusu razlaganja vode na kisik i vodik pomoču elektrolize .. sumnjam da buju tak brzo i napravili auto koji bi koristil tak nekaj jer je pitanje kolko bi energije potrošil na samo razdvajanje :) ... al eto .. oni u auto točiju vodu Citiraj:
čim se prije maknemo sa nafte tim bolje ;) |
Citiraj:
Cuj mozda smo naivci kaj vjerujemo da more se auto i prijevozna sredstva pogoniti necim drugim osim nafte, ali barem ima nade ;) |
Citiraj:
Svaka molekula vodika koju taj auto spali umjesto benzina nije usteda, nego veci trosak nego da je kurio samo benzin. I to ne samo financijski nego i ekoloski, jer struja koja je potrosena da se dobije vodik nije dosla iz paketa dede mraza nego vjerojatno iz termo elektrane :fiju: Citiraj:
Citiraj:
Guranje ikakvog drkanja po elektrolizi ili spaljivanju vodika u autu moze jedino potrositi vise energije nego klasicni auto na benzin ili struju. kljik |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Gledaj, korak po korak: 1. elektroliza + voda, proizvodimo vodik i kisik 2. spaljujemo vodik iz koraka jedan 3. vodik + kisik = voda + energija ISTA KOLICINA ENERGIJE KOJU SMO UTROSILI U PRVOM KORAKU 4. koristimo energiju iz koraka 3 da pokrenemo auto, dio energije gubimo kao otpadnu toplinu 5. auto se krece, ali smo mi zapravo na GUBITKU, auto bi se brze kretao i manje energije bi potrosili da smo odmah u prvom koraku struju upotrijebili za pokrenuti autio, a ne na elektrolizu. A ovaj nacin dobivanja vodika koji si ti quotao je jos gori. Aluminij i galij u kolicinama za industrijsku proizvodnju vodika? Nema sanse. Jos jednom: klik Sve ovo oznaceno crvenim je nebuloza koja nema sto traziti u efikasnom stroju, moze imati smisla jedino ako netko pokusava prodati perpetuum mobile. |
Uf, uf, sad kad vam dolezi Vizaž sa turbo provjerenim linkovima koje mu je poslala jetrva od Misaka, naravno, s galaksijedotorg.
Auto na vodu koji cepa kiseonik i vodeonik! Kenny, javi se, Đo i orgonska energija su opet in!!! :D :D :D Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
... o tome dal se njemu pomutilo ili ne nema potrebe raspravaljati jer kome se nebi "pomutilo" da mu uništiju životni rad i želju ? .. a i svi veliki mozgovi su bili malo " puknuti s mokrom krpom " ... kolko znam imal je ideje i o samoj proizvodnji električne energije bez bilo kakvih hidro ili nuklearnih elektrana ... ali očito se je čovek bil rodil u krivo vreme .. ak ne i na krivom planetu Citiraj:
istina je da niti jedna korporacija nemre utjecati na ishod tj rezultat nekakvog eksperimenta ali bude utjecala na njegvo objavljivanje javnosti ... da se je gravitacija mogla "komercijalizirati" ko zna kaj bi danas bilo ;) .... dok nasuprot gravitaciji , teoriji relativnosti i zakonu o očuvanju energije .. goriva i proizvodnja energije su jako komercijalizirana stvar :) Citiraj:
btw .. bolje nepotrebno rasipanje ekološki prihvatljive energije nego neizbježno rasipanje ekološki neprihvatljive energije .... a i ak je nepotrebno znači da s vremenom možemo taj sistem poboljšati i razviti da to "nepotrebno" rasipanje čim više smanjimo .... dok "neizbježne" stvari nemremo pobošljati |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:20. |