PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Skoro pa besplatno :) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110895)

Zmaj000 18.06.2008. 18:50

Skoro pa besplatno :)

Evo spaljeni Japanci izbacili prvi auto na vodu , postize brzinu max 80 km/h pravi gradski auto . Skoro pa djabe jer kubik vode kosta 5kn :D S jednom litrom mozes prec 80km znaci sa kubikom 80.000 km sto je 5 kn looooooooooool

http://www.jutarnji.hr/j2/znanost/cl...,18,,123738.jl

-POP- 18.06.2008. 18:52

Diskutabilno... Vidjećemo za 10 godina na čega ćemo se na kraju voziti...
Ja znam da ću ja od 8.7 na plin!

Berax0r 18.06.2008. 19:34

Da 80000 km za 5 kn ali će auto koštati 1000000 kn :D

Buger 18.06.2008. 19:37

biti će dobro ako auto bude mogao ići na prljavu vodu, jer ako treba čista voda onda ovaj projekt nema smisla...

IcyTexx 18.06.2008. 19:40

Mozes i besplatno... Rekli su da i na caj radi, pa i vodu iz rijeke...
Kad nestane vode, izadjes iz auta, upisas se u generator i vozi.

Crash009 18.06.2008. 19:42

Pa uvijek imas razne filtere moze se i to procistiti.
Gledao sam nedavno na discovery-u filter za vodu koji od smeđe, muljave vode iz rijeke napravi bistru vodu koju mozes piti.

bego2 18.06.2008. 19:44

auto ide na svakakvu vodu, ima svoje filtere...najbolja je kisnica, ona je besplatna :D

Misek_Chipsy 18.06.2008. 19:46

netreba cista voda...ide na kisnicu,pa cak i na caj pise da moze ic :D a voda s janom mu je ko OMV 100 :rofl:

al mene zanima jedna druga stvar...DALI...IDE...OVO ...UZBRDO ?!? :rofl:
i jel ima u dodatnoj opremi skarniclu za na glavu?

kundak 18.06.2008. 19:46

Citiraj:

Autor Buger (Post 1061064)
biti će dobro ako auto bude mogao ići na prljavu vodu, jer ako treba čista voda onda ovaj projekt nema smisla...

Ako ti tako kazes ...:goood:

yedwy 18.06.2008. 19:59

Yea right... Sljedeće će reć da imaju rješenje hladne fuzije samo im reba kojih nx10^9 dolara da pokrenu proizvodnju...

Vjerovat ću kad budem imao to pred sobom sa garancijom da ta "baterija" traje bez mjenjanja elektroda i sl bar 3-5 g ta da auto ima garanciju na rečeno vrijeme i da ne zahtjeva redestiliranu vodu za pogon tj da može preživjati uporabu obične slavinske vode...

IcyTexx 18.06.2008. 20:01

Citiraj:

Autor Misek_Chipsy (Post 1061077)
netreba cista voda...ide na kisnicu,pa cak i na caj pise da moze ic :D a voda s janom mu je ko OMV 100 :rofl:

al mene zanima jedna druga stvar...DALI...IDE...OVO ...UZBRDO ?!? :rofl:
i jel ima u dodatnoj opremi skarniclu za na glavu?

:dobar:

Al opet... Nek oni plaćaju bengu, a ti ides na 50 kn cijeli mjesec.

nex 18.06.2008. 20:06

O jebem ti sve crackpotove, ne opet auto na vodu :fuming: Svakih nekoliko godina (zadnje vrijeme mjeseci) kad novinari redovito izvjestavaju o necem ovakvom pozelim doticnom novinaru nagurati osnovnoskolski udzbenik iz kemije i fizike u grlo i poslati ga da pase ovce. Kad si vec razni prevaranti dizu ego i jebu investitore u zdrav mozak mogli bi barem novinari malo istraziti stvar i ne nasjedati na takve pizdarije. :fuming::fuming::Machineg:

DjedMraz 18.06.2008. 20:13

To auto na vodu je izumljeno prije 10 godine, ali je izumitelje pokupio NLO

kladim se da naftni giganti imaju veze s tim ;)

nino 18.06.2008. 20:15

Mislim da ce uskoro ove Japance izumitelje nac mrtve ili ce stradat u cudnoj nesreci.

bego2 18.06.2008. 20:15

vec 60-tih je bio auto na vodu ali su navodno izumitelji nestali u roku par dana :D

IceFisherman 18.06.2008. 20:27

bilo to več prije dosta godina po novinama i televiziji .. još se lik slikal kraj auta i vozil u njemu .. nakon toga više nikakve vjesti o tome a izumitelja nigde .. ko kaj je neko rekel vjerojatno ga je koja od naftnih kompanija dal koknuti ...
.. nedavno sam gledal i o nekakvom amerikancu koji je napravil istu stvar i najzanimljiviji dio mi je bil kad je rekel da mu je od trenutka kad je to objavil život u opasnosti .. da stalno dobiva preteče poruke itd ....

inače pravi potez bi sad bil da se prejde na ta " alternativna" goriva i čim više uloži u njihovo razvijanje jer nafte još malo pa nebu ^^ .... e sad .. ili bumo prije toga imali funkcionalne aute na vodu ili nekaj treče ili bumo išli na naftu dok nebumo iskoristili i zadnju litru ... a kad potrošimo zadnju litru onda ode svetska ekonomija i sve ostalo u pipicu međutim da niko nema funkcionalnu alternativu :/

nex 18.06.2008. 20:29

Citam ovo i ne mogu vjerovati. Ali dobro, vidim da se tu da zaraditi. Radim popis ljudi i kad cu pokrenuti svoju kompaniju koja ce prodavati perpetuum mobile znam gdje cu naci naivce, ups htio sam reci investitore :D

IceFisherman 18.06.2008. 20:35

Citiraj:

Autor nex (Post 1061147)
Citam ovo i ne mogu vjerovati. Ali dobro, vidim da se tu da zaraditi. Radim popis ljudi i kad cu pokrenuti svoju kompaniju koja ce prodavati perpetuum mobile znam gdje cu naci naivce, ups htio sam reci investitore :D

Znači po tvojemu ne postoje niti su moguči auti na vodik ?

.. a svi mi koji u to vjerujemo smo naivci ?

nex 18.06.2008. 20:47

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 1061156)
Znači po tvojemu ne postoje niti su moguči auti na vodik ?

Ne bih ulazio u to, jer je auto na vodik vrlo sirok pojam. Uz hladnu fuziju sve je moguce, ali o tome nije ovdje rijec.

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 1061156)
.. a svi mi koji u to vjerujemo smo naivci ?

Kako da ti odgovorim a da to ne shvatis kao uvredu i osobni napad na tebe? Da, smatram da svakome tko misli da ovo ima smisla fali znanja, zdrave logike i sposobnosti da prepozna prodavanje magle.

A takvih auta na vodu svake godine ima barem 10 komada, svi su uvijek zrtve zavjere od strane naftne industrije, svi rade na principu black boxa (bez ikakvog objasnjenja principa rada) i od svih njih nikada ne bude nista.

yedwy 18.06.2008. 20:51

Ice fisherman moram te razočarati ali samo rusi imaju dovoljno nafte da 3x zapale cjeli svjet s njom, ovo umjetno pumpanje cjene nema veze s nestašicom, a ako ne vjeruješ meni ima dosta neovisnih analtičara koji su davali tokom godina procjene i nije teško naći ih...

tomifish2002 18.06.2008. 21:15

Citiraj:

Autor bego2 (Post 1061075)
auto ide na svakakvu vodu, ima svoje filtere...najbolja je kisnica, ona je besplatna :D

jel se mogu popišat u rezervar?

ShebY 18.06.2008. 21:17

Radi na principu, ili bi bar trebalo neznam kak drugčije, da iz H2O izdvaja ovaj H i to tera auto, eto po seljački...

IceFisherman 18.06.2008. 21:18

Citiraj:

Autor nex (Post 1061171)
Ne bih ulazio u to, jer je auto na vodik vrlo sirok pojam. Uz hladnu fuziju sve je moguce, ali o tome nije ovdje rijec.

Kako da ti odgovorim a da to ne shvatis kao uvredu i osobni napad na tebe? Da, smatram da svakome tko misli da ovo ima smisla fali znanja, zdrave logike i sposobnosti da prepozna prodavanje magle.

A takvih auta na vodu svake godine ima barem 10 komada, svi su uvijek zrtve zavjere od strane naftne industrije, svi rade na principu black boxa (bez ikakvog objasnjenja principa rada) i od svih njih nikada ne bude nista.

ha neznam onda .. ali kaj je BMW ( a i dosta drugih proizvođača ) otkril hladnu fuziju ?
http://www.autobloggreen.com/2006/09...mw-hydrogen-7/

ne vidim razlog ograničenosti razno raznim zakonima kemije , fizike itd koji se svakog trenutka moreju promeniti :/ ... kad god se nekaj novog i revolucionarnog otkrije kaj bi nam promenilo svakodnevni način života odmah se sa svih strana javljaju "znanstvenici " i pripovedaju da je to nemoguče itd

.. istina je da gore navedeni auto nije "čistokrvni" auto na vodu( tj. nije to ono voda-elektroliza- vodik i kisik :) itd ) več se dela o još jednom pogonu na vodik kojeg dobiva reakcijom metal hydrida i vode ( ak su moji izvori točni ) .. dakle ne radi se tu o onom osnovno školskom pokusu razlaganja vode na kisik i vodik pomoču elektrolize .. sumnjam da buju tak brzo i napravili auto koji bi koristil tak nekaj jer je pitanje kolko bi energije potrošil na samo razdvajanje :) ... al eto .. oni u auto točiju vodu

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1061174)
Ice fisherman moram te razočarati ali samo rusi imaju dovoljno nafte da 3x zapale cjeli svjet s njom, ovo umjetno pumpanje cjene nema veze s nestašicom, a ako ne vjeruješ meni ima dosta neovisnih analtičara koji su davali tokom godina procjene i nije teško naći ih...

baš me zanima kolko su ti neovisni analitičari "neovisni" ... a i moreju oni imati količine za 10X zapaliti svet a ta količina se more potrošiti u roku od 10 godina ak ne i prije međutim da svakim danom ima sve više i više potrošača ....

čim se prije maknemo sa nafte tim bolje ;)

Killer_99 18.06.2008. 21:36

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 1061204)
čim se prije maknemo sa nafte tim bolje ;)

:dobar:
Cuj mozda smo naivci kaj vjerujemo da more se auto i prijevozna sredstva
pogoniti necim drugim osim nafte, ali barem ima nade ;)

nex 18.06.2008. 21:42

Citiraj:

ha neznam onda .. ali kaj je BMW ( a i dosta drugih proizvođača ) otkril hladnu fuziju ?
http://www.autobloggreen.com/2006/09...mw-hydrogen-7/

Prodavanje magle. Pitaj ih zasto treba to puniti vodikom na pumpi, ne mozes samo uliti vodu u auto. Zato jer je to energetski tako nesiplativo da se auto ne bi ni pokrenuo. Jednostavna racunica: energija potrosena da bi dobio vodik iz vode (kad uracunas toplinske, mehanicke i ostale gubitke) je veca od energije koju dobijes spaljivanjem tog istog vodika.

Svaka molekula vodika koju taj auto spali umjesto benzina nije usteda, nego veci trosak nego da je kurio samo benzin. I to ne samo financijski nego i ekoloski, jer struja koja je potrosena da se dobije vodik nije dosla iz paketa dede mraza nego vjerojatno iz termo elektrane :fiju:

Citiraj:

ne vidim razlog ograničenosti razno raznim zakonima kemije , fizike itd koji se svakog trenutka moreju promeniti :/ ...

Nismo u srednjem vijeku, vec dobrih 5 stoljeca eksperiment je jedino mjerilo. Kemijski i fizicki zakoni nisu nesto sto moze sabor donijeti ili promijeniti.

Citiraj:

.. istina je da gore navedeni auto nije "čistokrvni" auto na vodu( tj. nije to ono voda-elektroliza- vodik i kisik :) itd ) več se dela o još jednom pogonu na vodik kojeg dobiva reakcijom metal hydrida i vode ( ak su moji izvori točni )

Posto je jedino sto su oni spomenuli kao gorivo voda onda su ti metali tu samo u funkciji katalizatora, a to je besmislica. Vodik nema nikakav energetski potencijal koji bi ti kazalizatori magicno povecali, mozes ga spaliti (i popusiti u krajnjoj racuni, a ne zaraditi energiju) ili ga pretvoriti u helij u fuzijskom procesu i usput raznijeti auto i sve u blizoj okolici.

Guranje ikakvog drkanja po elektrolizi ili spaljivanju vodika u autu moze jedino potrositi vise energije nego klasicni auto na benzin ili struju.

kljik

IceFisherman 18.06.2008. 22:54

Citiraj:

Autor nex (Post 1061225)
Prodavanje magle. Pitaj ih zasto treba to puniti vodikom na pumpi, ne mozes samo uliti vodu u auto. Zato jer je to energetski tako nesiplativo da se auto ne bi ni pokrenuo. Jednostavna racunica: energija potrosena da bi dobio vodik iz vode (kad uracunas toplinske, mehanicke i ostale gubitke) je veca od energije koju dobijes spaljivanjem tog istog vodika.

O kakvom se sad tu pak prodavanju magle radi ? ne kužim .. dal sam ti link gde ljepo vidiš auto koji koristi vodik ko gorivo .. taj vodik su negde morali dobiti ... tak da je pitanje vremena kad budeju i sam proces dobivanja tog vodika doveli do takvog stupnja da se bude i on nalazil u autu ..

Citiraj:

Svaka molekula vodika koju taj auto spali umjesto benzina nije usteda, nego veci trosak nego da je kurio samo benzin. I to ne samo financijski nego i ekoloski, jer struja koja je potrosena da se dobije vodik nije dosla iz paketa dede mraza nego vjerojatno iz termo elektrane :fiju:
ne radi se tu o uštedi i trošku .. radi se o ekološkoj prihvatljivosti goriva ... nafta to sigurno nije i nikad nebu bila ... struju koja nam je potrebana za tak nekaj lako dobimo iz nuklearnih elektrana ( i ne nuklearne elektrane nisu tolko opasne kolko se okolo pripoveda radi nesreče u memorijalnoj nuklearnoj elektrani V. I. Lenjin ) .. da ne govorim o razno raznih ostalim načinima dobivanja energije kroz vjetrenjače i solarne ploče ... kolko me pamčenje služi Tesla je radil na tome da celi svet ima besplatnu električnu energiju u neograničenim količinama .. naravno čim su određene organizacije čule da on to misli "besplatno" djeliti odmah je sve zaustavljeno .. tak da ovi današnji načini dobivanja električne energije su jednostavno "komercijalni" obliki koji su sve samo ne učinkoviti .. ko zna kolko patenata je Tesla ostavil i koji sad negde truneju u ladicama jer bi pomoču njih dobivali struju besplatno ...

Citiraj:

Nismo u srednjem vijeku, vec dobrih 5 stoljeca eksperiment je jedino mjerilo. Kemijski i fizicki zakoni nisu nesto sto moze sabor donijeti ili promijeniti.
da .. eksperiment je jedino mjerilo a sam eksperiment je kontroliran od velikih kompanija čiji "biznis" ovisi o rezultatu takvog eksperimenta ...

Citiraj:

Posto je jedino sto su oni spomenuli kao gorivo voda onda su ti metali tu samo u funkciji katalizatora, a to je besmislica. Vodik nema nikakav energetski potencijal koji bi ti kazalizatori magicno povecali, mozes ga spaliti (i popusiti u krajnjoj racuni, a ne zaraditi energiju) ili ga pretvoriti u helij u fuzijskom procesu i usput raznijeti auto i sve u blizoj okolici.
Citiraj:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen

In 2007, it was discovered that an alloy of aluminium and gallium in pellet form added to water could be used to generate hydrogen. The process also creates alumina, but the expensive gallium, which prevents the formation of an oxide skin on the pellets, can be re-used. This has important potential implications for a hydrogen economy, since hydrogen can be produced on-site and does not need to be transported.[65]
sam vodik nema energetski potencijal ... ali kad smo več dobili vodik nije ga problem pomješati sa okolnim zrakom ( tj kisikom ) i s tim dobiti eksplozivnu "smjesu" koja se može koristiti za pokretanje motora ... naravno ko kaj je gore i navedeno .. opet se tu radi o smrdljivoj ekonomiji ... nema veze kaj je ekološki prihvatljivo i korisno .. bolje izgarati prozivode nafte i zagađivati zemlju i usput nagomiliavati ogromne količine materijalnog bogatstva koje tak i tak nema smisla ... tj očito ovi koji to radiju ne kužiju da ak totalno zagadiju zemlju i uništiju celi ekološki sustav s tim svim silnim penezima si buju mogli ( pardon na izrazu ) rit obrisati

nex 18.06.2008. 23:19

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 1061327)
taj vodik su negde morali dobiti ... tak da je pitanje vremena kad budeju i sam proces dobivanja tog vodika doveli do takvog stupnja da se bude i on nalazil u autu ..

Poanta je u tome da je to skuplje (i ne, tu ne mislim samo novcano skuplje nego i energetski skuplje, vise energije potrosis nego dobijes) i nije nista ekoloski prihvatljivije nego benzin na ovom stupnju na kojem jest sada.

Citiraj:

i ne nuklearne elektrane nisu tolko opasne kolko se okolo pripoveda radi nesreče u memorijalnoj nuklearnoj elektrani V. I. Lenjin

S ovim se apsolutno slazem.

Citiraj:

kolko me pamčenje služi Tesla je radil na tome da celi svet ima besplatnu električnu energiju u neograničenim količinama .. naravno čim su određene organizacije čule da on to misli "besplatno" djeliti odmah je sve zaustavljeno .. tak da ovi današnji načini dobivanja električne energije su jednostavno "komercijalni" obliki koji su sve samo ne učinkoviti .. ko zna kolko patenata je Tesla ostavil i koji sad negde truneju u ladicama jer bi pomoču njih dobivali struju besplatno ...

E, sorry, al na taj nacin nemamo o cemu raspravljati. Mozemo o jetiju, licu na marsu, principu rada warp pogona u star treku, aligatorima u kanalizaciji, ali ne o ozbiljnim stvarima. Koliko tebe pamcenje sluzi, yeah, right. Bio si pored njega pa znas sto je radio. Tesli se pred kraj zivota ozbiljno pomutilo u glavi, dodaj jos malo urbane legende kao zacin i imas dosje x.

Citiraj:

da .. eksperiment je jedino mjerilo a sam eksperiment je kontroliran od velikih kompanija čiji "biznis" ovisi o rezultatu takvog eksperimenta ...

Naravno, lakse je uvjeravati samog sebe da su svi znanstvenici na svijetu dio zavjere nego zagrijati stolicu i shvatiti neke stvari sam. Nikakva korporacija tebi ne moze utjecati na eksperimente kojima ces dokazati gravitaciju, zakon o ocuvanju energije ili cak teoriju relativnosti.

Citiraj:

sam vodik nema energetski potencijal ... ali kad smo več dobili vodik nije ga problem pomješati sa okolnim zrakom ( tj kisikom ) i s tim dobiti eksplozivnu "smjesu" koja se može koristiti za pokretanje motora

Isuse kriste, majko bozja i svi sveci, pa jel ti citas sto ti pisem i jesi li ti ikada cuo za zakon o ocuvanju energije?

Gledaj, korak po korak:

1. elektroliza + voda, proizvodimo vodik i kisik
2. spaljujemo vodik iz koraka jedan
3. vodik + kisik = voda + energija ISTA KOLICINA ENERGIJE KOJU SMO UTROSILI U PRVOM KORAKU
4. koristimo energiju iz koraka 3 da pokrenemo auto, dio energije gubimo kao otpadnu toplinu
5. auto se krece, ali smo mi zapravo na GUBITKU, auto bi se brze kretao i manje energije bi potrosili da smo odmah u prvom koraku struju upotrijebili za pokrenuti autio, a ne na elektrolizu.

A ovaj nacin dobivanja vodika koji si ti quotao je jos gori. Aluminij i galij u kolicinama za industrijsku proizvodnju vodika? Nema sanse.

Jos jednom: klik

Sve ovo oznaceno crvenim je nebuloza koja nema sto traziti u efikasnom stroju, moze imati smisla jedino ako netko pokusava prodati perpetuum mobile.

Bubba 18.06.2008. 23:58

Uf, uf, sad kad vam dolezi Vizaž sa turbo provjerenim linkovima koje mu je poslala jetrva od Misaka, naravno, s galaksijedotorg.

Auto na vodu koji cepa kiseonik i vodeonik! Kenny, javi se, Đo i orgonska energija su opet in!!! :D :D :D

Citiraj:

Autor nex (Post 1061366)
Isuse kriste, majko bozja i svi sveci, pa jel ti citas sto ti pisem i jesi li ti ikada cuo za zakon o ocuvanju energije?.

Ako ne ide s klokanjem, zasto mislis da bi islo s osnovama fizike? :) Ko' da pricas zidu - pise na webu, pa mora da je tako.

IceFisherman 19.06.2008. 00:11

Citiraj:

Autor nex (Post 1061366)
Poanta je u tome da je to skuplje (i ne, tu ne mislim samo novcano skuplje nego i energetski skuplje, vise energije potrosis nego dobijes) i nije nista ekoloski prihvatljivije nego benzin na ovom stupnju na kojem jest sada.

ne slažem se s tim da nije ekološki prihvatljivije nego benzin ili ostali derivati nafte ... jer tvari nastale izgaranjem derivata nafte jako teško ( ili nikak ) pronalaze svoj put natrag u prirodni ciklus

Citiraj:

E, sorry, al na taj nacin nemamo o cemu raspravljati. Mozemo o jetiju, licu na marsu, principu rada warp pogona u star treku, aligatorima u kanalizaciji, ali ne o ozbiljnim stvarima. Koliko tebe pamcenje sluzi, yeah, right. Bio si pored njega pa znas sto je radio. Tesli se pred kraj zivota ozbiljno pomutilo u glavi, dodaj jos malo urbane legende kao zacin i imas dosje x.
ne nisam bil kraj njega ... pod " kolko me pamčenje služi" sam mislil da to da sam čital o tome kaj je radil ... o tome kolko mu se pomutilo u glavi imaš " izum" onog Hrvata sa nekakvog američkog fakulteta .. tj napravil je isto ono ( samo u minijaturnoj verziji ) kaj je Tesla napravilo prije puno puno godina .. bežični prenos električne energije
... o tome dal se njemu pomutilo ili ne nema potrebe raspravaljati jer kome se nebi "pomutilo" da mu uništiju životni rad i želju ? .. a i svi veliki mozgovi su bili malo " puknuti s mokrom krpom " ... kolko znam imal je ideje i o samoj proizvodnji električne energije bez bilo kakvih hidro ili nuklearnih elektrana ... ali očito se je čovek bil rodil u krivo vreme .. ak ne i na krivom planetu

Citiraj:

Naravno, lakse je uvjeravati samog sebe da su svi znanstvenici na svijetu dio zavjere nego zagrijati stolicu i shvatiti neke stvari sam. Nikakva korporacija tebi ne moze utjecati na eksperimente kojima ces dokazati gravitaciju, zakon o ocuvanju energije ili cak teoriju relativnosti.
Ja nisam taj koji treba svatiti da je 99% ljudi na ovom svetu potkupljivo.
istina je da niti jedna korporacija nemre utjecati na ishod tj rezultat nekakvog eksperimenta ali bude utjecala na njegvo objavljivanje javnosti ...

da se je gravitacija mogla "komercijalizirati" ko zna kaj bi danas bilo ;) .... dok nasuprot gravitaciji , teoriji relativnosti i zakonu o očuvanju energije .. goriva i proizvodnja energije su jako komercijalizirana stvar :)

Citiraj:

Isuse kriste, majko bozja i svi sveci, pa jel ti citas sto ti pisem i jesi li ti ikada cuo za zakon o ocuvanju energije?

Gledaj, korak po korak:

1. elektroliza + voda, proizvodimo vodik i kisik
2. spaljujemo vodik iz koraka jedan
3. vodik + kisik = voda + energija ISTA KOLICINA ENERGIJE KOJU SMO UTROSILI U PRVOM KORAKU
4. koristimo energiju iz koraka 3 da pokrenemo auto, dio energije gubimo kao otpadnu toplinu
5. auto se krece, ali smo mi zapravo na GUBITKU, auto bi se brze kretao i manje energije bi potrosili da smo odmah u prvom koraku struju upotrijebili za pokrenuti autio, a ne na elektrolizu.

A ovaj nacin dobivanja vodika koji si ti quotao je jos gori. Aluminij i galij u kolicinama za industrijsku proizvodnju vodika? Nema sanse.

Jos jednom: klik

Sve ovo oznaceno crvenim je nebuloza koja nema sto traziti u efikasnom stroju, moze imati smisla jedino ako netko pokusava prodati perpetuum mobile.
ja čitam .. ali ti očito ne .. navel sam gore alternativne metode dobivanja vodika ... ili ti očeš reči da energija koju bi dobili reakcijom vodika i kisika ( tj zraka ) nije dovoljna za pokretanje auta ? jer po tome onda neznam kak se space shuttle opče pomakne sa zemlje

btw .. bolje nepotrebno rasipanje ekološki prihvatljive energije nego neizbježno rasipanje ekološki neprihvatljive energije .... a i ak je nepotrebno znači da s vremenom možemo taj sistem poboljšati i razviti da to "nepotrebno" rasipanje čim više smanjimo .... dok "neizbježne" stvari nemremo pobošljati

Ph03n1x 19.06.2008. 00:24

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 1061436)
ili ti očeš reči da energija koju bi dobili reakcijom vodika i kisika ( tj zraka ) nije dovoljna za pokretanje auta?

Čitaš ti uopće kaj on tebi pokušava reći?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:20.