![]() |
USB štakor
štakorćići neće radit na usb-u zašto.
Driveri za USB su instalirani al kad uđe u Windowse štakor ne radi. Za sad koristim pretvarač al me živcira više. Miš je IBM. |
Probao promjeniti USB port? Pogledaj u BISU, možda ti je uključen samo USB 2.0 suport...
|
Ma probao sam skoro na svim portovima, u biosu su uključeni i
usb1+usb2.0 |
Nabavi apapter s USB-a na PS/2 port
|
Citiraj:
|
Negdje sam procitao da combo (USB & PS/2) misevi bolje (preciznije rade na PS/2) :confused: :confused:
Jel netko zna pouzdano? |
Citiraj:
|
Kako znaš kad ne radi na USB-u? :)
|
Citiraj:
Nego prije kad sam ga skopčao na USB nije htio radit samo na PS2 al sada radi i na USB-u. |
Default rate USB porta je 120hz,odnosno mis moze javljat kompjuteru svoj polozaj maksimalno 120 puta u sekundi.
Default rate PS/2 porta je 40hz ali se to da clockat na 200hz u driverima misa (mouseware) ili ako to driveri vaseg misa nemaju onda sa malim programcicima poput ps/2 rate. Tako je u teoriji "brzi" mis na ps/2 nego na usb zbog propusnosti porta.Moj subjektivni feel je da razlike bas i nema a drkao sam pun k... s tim. |
Ovo je bar jednostavno. U BIOS-u imaš opciju USB device support. Stavljen ti je na OS po defaultu, a treba biti na BIOS. Bar je tako na NF7-S. I ja imam isti problem svaki put kad obrišem CMOS.
A što se tiče gluposti da su PS/2 miševi brži od USB, to su samo... gluposti. Nisam vidio nikoga tko je rekao da mu je USB miš prespor (kamoli MX500, kakvog Phiv3 i ja imamo). |
Citiraj:
|
i ja :)
|
E Freek, meni ta tvoja matična nije jasna. Malo ti SS ne radi pa onda najedanput proradi, sad pak ti štakor ne radi pa odjednom proradi. Koji tije vrags matičnom???:confused:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa što onda nisi odmah rekao. Ja već mislio da ti dva tjedna ne radi miš.:) :beer:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
CPU=27c NB=37c @Sky: ma imam ja onaj pretvarač USB>PS2 al htio sam da radi na USB pa evo i uspio sam:beer: :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41. |