PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Problem sa laptopom, počelo je kao virus... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110427)

z3D 13.06.2008. 21:09

Problem sa laptopom, počelo je kao virus...

Evo ovako...masu mi se zarazio čika laptop (HP Compaq NX9420). Pošto stvarno nisam imao vremena ni volje bavit se čiščenjem sistema (fakat se navuklo svašta na njega), bacio sam lagano reparticioniranje i format.

Sad, nakon toga svega, idem instalirati Windowse, i čim mi uđe u onaj "Win" dio (nakon prvotnog odabiranja particije i kopiranja par fajlova), sruši se. Nekad nakon pola minute, nekad nakon minutu, nekad nakon dve.

Znači laptop se jednostavno ugasi. Ono, aj bok-mrtav.

Probao sam 3 verzije Windoza, znači nije to.
Jel imate kakve ideje?

I još jedna stvar: (ovo nema veze sa laptopom)
Komp na poslu otvara samo par sajtova (to radi bez greške) ali recimo druge neće. Znači recimo Gmail ne radi, Flickr radi. DeviantArt ne radi, pol ostalog radi. U čem je kvaka? Spyware neki pretpostavljam?

Hvala!

Codiac 14.06.2008. 15:36

mozda ti je zarazena ona skrivena recovery particija ?

sto se tice drugoga mozda vam je admin zabranio neke stranice.

z3D 14.06.2008. 23:15

Nema drugih particija, par puta sam reparticionirao.

Sto se tice drugoga, moja je firma tako da sam poprilicno siguran da nema veze sa zabranjivanjem nekih stranica :)

Evo, sad od 3 kompa samo na jednom imam pristup svim siteovima lol

greenfly 15.06.2008. 00:54

Pa jesi li skenirao sa nekim AV-om,?, kontroliraj si Hosts file , baci log od HJT-a....!

FitzTN 16.06.2008. 21:13

Citiraj:

Autor z3D (Post 1055765)
I još jedna stvar: (ovo nema veze sa laptopom)
Komp na poslu otvara samo par sajtova (to radi bez greške) ali recimo druge neće. Znači recimo Gmail ne radi, Flickr radi. DeviantArt ne radi, pol ostalog radi. U čem je kvaka? Spyware neki pretpostavljam?

Hvala!

Ovo bi bio trojan.vundo tj. neka njegova reinkarnacija. Za ovo daj HijackThis log.

A šta je s laptopom nemam pojma :D
Da nije problem s nekim driverom?

Neo-ST 16.06.2008. 21:23

Citiraj:

Autor z3D (Post 1055765)
Evo ovako...masu mi se zarazio čika laptop (HP Compaq NX9420). Pošto stvarno nisam imao vremena ni volje bavit se čiščenjem sistema (fakat se navuklo svašta na njega), bacio sam lagano reparticioniranje i format.

Sad, nakon toga svega, idem instalirati Windowse, i čim mi uđe u onaj "Win" dio (nakon prvotnog odabiranja particije i kopiranja par fajlova), sruši se. Nekad nakon pola minute, nekad nakon minutu, nekad nakon dve.

Znači laptop se jednostavno ugasi. Ono, aj bok-mrtav.

Probao sam 3 verzije Windoza, znači nije to.
Jel imate kakve ideje?

Možda ti se zarazio MBR hard diska, probaj to očistit (ne znam točno kako, znam samo da je to moguće - proguglaj :) )

Misek_Chipsy 16.06.2008. 21:40

mbr se sam prepise kad se rade nove particije ;)
imao sam onaj yoyo virus u MBR-u i rjesio sam tako da sam ubacio HDD u drugi komp i napravio ponovo particije ;) al mislim da nije do toga....
po mom imas bad sectore ;) ili ti je ram memorija na pol gecrkt ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:58.